Väyläopinnot (AMK)
Väyläopinnot (AMK)
Ilmoittautuminen ja opintomaksut
Ilmoittautuminen ja opintomaksut
Väyläopinnot (YAMK)
Väyläopinnot (YAMK)
Etuudet ja palvelut
Etuudet ja palvelut
Tervetuloa avoimeen! Lue lisää opiskelusta.
Tervetuloa avoimeen! Lue lisää opiskelusta.

Avoin

Avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin voi osallistua kuka tahansa iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot soveltuvat sinulle, kun haluat lisätä osaamistasi työelämässä tai suunnittelet hakeutuvasi ammattikorkeakouluopintoihin tai ylempiin ammattikorkeakouluopintoihin. Tai kun haluat kehittää osaamistasi sinua kiinnostavassa asiassa.

Avoimessa voit opiskella ammattikorkeakoulututkintoihin kuuluvia opintojaksoja, mutta et koko tutkintoa. Opinnot voidaan hyväksyä osaksi tutkintoa, jos myöhemmin haet ja tulet valituksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi.

Ilmoittautuminen ja opintomaksut avoimessa

Ajankohtaista

Kuka voi opiskella avoimessa? Miten ilmoittaudutaan?

Avoimen opintoihin ei periaatteessa ole pohjakoulutusvaatimuksia, mutta joitakin asioita täytyy ottaa huomioon. Tutustu opiskelun vaatimiin valmiuksiin alta. Miten ilmoittautuminen tapahtuu ja mitä opinnot maksavat? Tarkempia ohjeita tässä, ole hyvä!

Opiskeluvalmiudet ja opintojen suunnittelu

Millaiset pohjavaatimukset opinnoille on? Mitä kannattaa huomioida opintoja suunnitellessa?

Ilmoittautuminen ja opintomaksut avoimessa

Avoimen opinnot sijoittuvat kolmeen lukukauteen: syksyyn, kevääseen ja kesään. Lue lisää ilmoittautumisesta ja maksuista.

Ota yhteyttä avoimeen

Askarruttaako avoimessa opiskelu, ilmoittautuminen tai jokin muu avoin asia? Ota yhteyttä.

Avoimen opiskelija

Tervetuloa avoimeen! Tälle sivulle olemme koonneet sinulle tärkeää tietoa opiskelusta.

Kokemuksia avoimessa opiskelusta

Opiskelijatarina

Väyläopinnot tarjosivat Santulle mahdollisuuden miettiä tulevaisuuden suunnitelmiaan

"Väyläopinnot mahdollistavat sen, että sä pystyt miettimään yhden lukuvuoden ajan, haluatko sä sitoutua siihen opiskeluun vai kenties muuttaa sun tulevaisuuden suunnitelmia."

Opiskelijatarina

Varhaiskasvattajan sosionomiopinnot onnistuvat omalta kotipaikkakunnalta

Keuruulainen varhaiskasvattaja Kirsi Ruukki-Viinikka opiskeli avoimessa ammattikorkeakoulussa lähihoitajasta sosionomiksi -opintopolulla. Sosionomin työkentän laajat mahdollisuudet ovat tehneet vaikutuksen. Opiskelua Kirsi suosittelee aivan kaikille.

Opiskelijatarina

Sinin opintopolku lähihoitajasta sosionomiksi onnistuu taitavalla aikataulutuksella

Keuruulainen Sini Heinonen on tyytyväinen päätökseensä päivittää tutkintonsa sosionomiksi töiden ohella. Tämä onnistuu Jamkin seutukuntayhteistyönä toteutettavan avoimen ammattikorkeakoulun polun kautta. Lue Sinin vinkit sujuvaan aikuisopiskeluun!

Alumnitarina

Alumnin ääni -webinaarivieraana Mikko Reijonen: Valmentava työote esihenkilötyössä

Elisa Oyj:n kehittämispäällikkö, YAMK-tradenomi Mikko Reijonen haluaa itse oppia joka päivä uutta ja tarjota oppimismahdollisuuksia myös muille. Esihenkilön tärkein tehtävä on valmentavalla työotteella kannustaa tiimiläisiä oivalluksien tielle.

Alumnitarina

Logistiikan AMK-opinnoista vauhtia uralle

"Logistiikka-ala on aina tuntunut omalta, ja ennen korkeakouluopintojani ehdinkin työskennellä seitsemän vuotta varastotöissä. Kiinnostus edetä uralla ja kehittää osaamistani motivoivat korkeakouluopintojen pariin."