AMK-tutkinto

Tähtää AMK-tutkintoon avoimessa

Polkuopinnot (AMK)

Opiskelijatyttö tekee muistiinpanoja

Mitä ovat polkuopinnot?

Polkuopinnot soveltuvat sinulle, mikäli tähtäät ammattikorkeakoulun tutkinto-opintoihin. Polkuopintoihin on koottu yleensä koko ensimmäisen tutkintovuoden opinnot ja opiskelu tapahtuu useimmiten vieläpä tutkinto-opiskelijoiden kanssa samassa ryhmässä. Joillakin aloilla on myös omia erillisryhmiä avoimen opiskelijoille. Polkuopintojen kautta aloittamalla voit valmistua yhtä nopeasti kuin suoraan tutkintokoulutuksessa aloittanut!

Kenelle?

Polkuopinnot sopivat sinulle, kun

  • tähtäät tutkintokoulutukseen, mutta et vielä ole saanut tutkintopaikkaa
  • haluat käyttää välivuoden hyödyksesi
  • olet valmis opiskelemaan päätoimisesti ja tiiviillä tahdilla vuoden ajan
  • haluat opiskella koko vuoden saman ryhmän kanssa
  • haluat vuoden päästä jatkaa tutkintokoulutuksessa suoraan kakkosvuodesta
  • tavoittelet hakua avoimen väylän kautta

150€

Polkuopintomaksu / lukukausi
Jamkin avoimessa polkuopintomaksu on 150 € / lukukausi. Koko vuoden polku tulee siis maksamaan 300 €. HUOM! Työttömille työnhakijoille, lomautetuille ja turvapaikanhakijoille myös polkuopinnot ovat maksuttomia.

Kyllä täällä Jamkissa sellainen opiskelijayhteishenki on. Ei minulla oikeastaan ollut mitään pelkoja sen suhteen, kuinka vaikeita nämä opinnot on, koska avoin on juuri siitä hyvä, että siinä pystyy tavallaan katsomaan millaista se on ja kiinnostaako se itseä, ja onko se sellaista mitä haluaa opiskella ja tehdä tulevaisuudessa.

Jimi Eskola, avoin, tradenomi AMK-polkuopinnot

Tutustu Jimin tarinaan

Polkuopinnot, AMK

Kevään polkuopinnot julkaistaan 28.10. mennessä

Suomenkieliset

Polkuopinnot tarjosivat minulle erinomaisen mahdollisuuden tutustua minua kiinnostavaan alaan. Toivottavasti opinnot sujuvat syksyllä hyvin ja pääsen varsinaiseksi tutkinto-opiskelijaksi! - Opiskelijapalaute

96 %

sai tutkintopaikan
Vuonna 2021 avoimen väylän kautta hakeneista 96 % sai AMK-tutkintopaikan. Ensisijaisia hakukelpoisia hakijoita oli 257, hyväksyttyjä 248.

Kannattaa opiskella, vaikka just näin niinkuin mekin, avoimen kautta pisteitä kerryttäen. Inspiraatio voi siinä herätä ja kiinnostuu opiskelemaan enemmän.

Mikko Salmio ja Jani Tuppurainen, JYP

Lue lisää

Arkeeni kuuluu tällä hetkellä kouluhommia ja koriksen peluuta. Opiskelen Jamkissa rakennustekniikkaa nyt toista vuotta. Aloitin opinnot avoimen polkuopinnoissa, nyt olen tutkinto-opiskelijana. Urheilu JBA:n riveissä onnistuu mainiosti opintojen ohella.

Inka Åkerlund, rakennustekniikan opiskelija

Lue Inkan tarina