Luonnonvara-ala

Tuota puhdasta ruokaa ja energiaa, kasvata moniarvoista metsää, huolehdi puhtaasta vedestä ja ympäristöstä, ja kehitä kannattavaa liiketoimintaa - opiskele agrologiksi (AMK tai YAMK)!

Hae!

Tulevat hakuajat
Yhteishaku, englanninkieliset tutkinto-ohjelmat, 3. - 17.1.2024
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, 3. - 18.1.2024
Yhteishaku, suomenkieliset tutkinto-ohjelmat, 13.3. - 27.3.2024

Maaseutuelinkeinojen tutkinto-ohjelma, agrologi (AMK)

Kotimainen ruoka ja energia, monimuotoiset metsät, puhdas vesi ja ympäristö, sekä kestävä liiketoiminta. Kun näistä pidetään huolta, voidaan torjua ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja varmistaa, että kriisitilanteissakin huoltovarmuus toimii. Tulevaisuuden iso haaste - siirtymä fossiilitaloudesta biotalouteen - tarvitsee toteutuakseen eri toimialoille luonnonvarojen kestävän ja kannattavan hyödyntämisen osaajia, joilla on myös liiketoiminta, eli AgriBusiness näpeissään.

Agrologikoulutus tarjoaa avaimia kestävän kehityksen haasteiden ratkaisuun - ja meillä Jamkissa poikkeuksellisen laaja-alaisesti. 

Valitse päivätoteutus, jos voit osallistua opetukseen arkisin päiväaikaan. Monimuoto soveltuu esimerkiksi työn ohessa opiskeluun, ja se vaatii itsenäisempää otetta. Työmäärä on molemmissa sama.

Hae agrologi AMK -opintojen päivä- ja monimuotototeutukseen 13. - 27.3.2024, aloita opinnot syksyllä 2024!

AMK-tutkinto

Agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot, päivätoteutus

Hakuaika: 13.3.2024 - 27.3.2024

Koulutustyyppi:

Päiväopiskelu

Koulutus alkaa: 19.8.2024

AMK-tutkinto

Agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot, monimuotototeutus

Hakuaika: 4.9.2023 - 14.9.2023

Koulutustyyppi:

Monimuoto-opiskelu

Koulutus alkaa: 18.1.2024

Biotalouden kehittäminen, agrologi (ylempi AMK)

Opi ennakoimaan biotalousalan kehitystä sekä kehittämään alan yritystoimintaa. Koulutuksessa perehdyt kestävän kehityksen teemoihin: ekologiseen, taloudelliseen, teknologiseen sekä kulttuurilliseen ja sosiaaliseen kestävyyteen. Koulutus soveltuu niin luonnonvara-alan korkeakoulututkinnon suorittaneille kuin muilta aloilta korkeakoulusta valmistuneille, joilla on esimerkiksi soveltuva tekniikan tai talouden osaaminen sekä vahva kiinnostus biotalouteen.

YAMK-tutkinto

Agrologi (ylempi AMK), biotalouden kehittäminen

Hakuaika: 4.9.2023 - 14.9.2023

Koulutustyyppi:

Monimuoto-opiskelu

Koulutus alkaa: 8.1.2024

Agrologiksi kannattaa opiskella juuri nyt, koska maailma muuttuu koko ajan. Ruoantuotanto ja metsätalous muuttuu väkisinkin. Vaikka kuinka on muutosta ja pyritään kehittymään, niin ihmisten perustarve eli se että tarvitaan ruokaa ja puhdasta vettä, ei tule poistumaan koskaan. Sen takia on tärkeää, että koulutetaan ammattilaisia, jotka osaa tehdä ruoantuotantoa ja huolehtia siitä kestävällä tavalla.

Emma-Sofia Jutila

Katso Emma-Sofian tarina

Agrologin korkeakoulupolku

Suoritatko ammatillista perustutkintoa Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa Saarijärven Tarvaalassa? Haluaisitko jatkaa agrologiopintoihin heti valmistumisesi jälkeen? Valitse korkeakoulupolku! Suorittamalla ammatillisen tutkintosi aikana vähintään 30 opintopisteen verran agrologiopintoja voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Jamkiin ilman pääsykoetta.

Agrologin korkeakoulupolku

Hakuaika: 10.8.2023 - 3.9.2023

Koulutus alkaa: 21.8.2023

Luonnonvara-alan kaikille avoimet koulutukset

Tiesitkö, että avoimessa ammattikorkeakoulussa voit suorittaa AMK- ja YAMK-tason opintoja? Valitse tutkintoon johtava polku, muu laaja opintokokonaisuus tai yksittäinen opintojakso.

Nuoren viljelijän aloitus- ja tulotuki

Koulutus alkaa: 30.8.2023

Hinta: 15 € / opintopiste

Lisätietoja

Arto Riihinen

Lehtori, Senior Lecturer
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358407694793

Hannariina Honkanen

Yliopettaja, Principal Lecturer
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358504325820