TKI-projektit
Jamkissa TKI-toimintaa toteutetaan pääasiassa projektitoiminnan kautta yhteistyössä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa Keski-Suomessa, muualla Suomessa ja kansainvälisillä kentillä.
Vaikuttavaa TKI-toimintaa yli 150 projektissa
Kehittämistoimintaan painottuva TKI-toiminta palvelee työelämää ja huomioi toimintaympäristön tarpeet. Se on systemaattista toimintaa uuden tiedon käyttämiseksi uusien tuotteiden, tuotantoprosessien, menetelmien ja järjestelmien aikaansaamiseen tai olemassa olevien olennaiseen parantamiseen. Vahvan kehittämistyön lisäksi Jamkissa on panostettu uutta tietoa tuottavan tutkimuksen edistämiseen. Osana vaikuttavaa TKI-toimintaa Jamk haluaa projektissa aikaansaatujen tulosten jatkavan elämäänsä myös varsinaisen projektin päättymisen jälkeen.
Erinomainen projekti, joka varmasti kehittää osallistujayritysten, Jamkin sekä koko alueen kilpailukykyä ja osaamista - palaute Robots on Road -projektista
Opinnäytetyön tekeminen projektille
Opiskeletko Jamkissa ja mietit opinnäytetyön aihetta? Joissakin projekteissa on mahdollista tehdä opinnäytetöitä. Tutustu projektikuvauksiin, ota yhteyttä projektipäällikköön ja kysy tai ehdota opinnäytetyön aihetta. Projekteihin liittyvät opinnäytetyöt soveltuvat erityisesti YAMK-opiskelijoille.
Projektikuvauksia vahvuusaloittain
Jamkin TKI-projektien merkittävimmät rahoituskanavat ovat julkisia rahoitusohjelmia, joiden tavoitteita ovat mm. työllisyyden edistäminen, alueiden kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden lisääminen ja liiketoimintamahdollisuuksien kasvattaminen. Suurimpia rahoittajia ovat Euroopan unioni, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Business Finland sekä tutkimusrahoitusta tarjoavat toimijat. Lue alta linkkien takaa, mitä Jamkin TKI-projekteissa tehdään juuri nyt ja millaisia tuloksia niissä saadaan aikaan.
Projektien sivustoja
4T
4T-projektilla vastataan turvetoimialan supistumisesta aiheutuviin välittömiin ja välillisiin haittavaikutuksiin turvetuotantoalalta työttömiksi jääneille tai työttömyysuhan alla oleville 16-29-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen sekä yli 50-vuotiaille miehille.
Suomen kyberosaamiskeskus FICEC
Suomen kyberosaamiskeskus FICEC (Finnish Center of Expertise for Cybersecurity) kokoaa yhteisen sateenvarjonsa alle keskisuomalaisen kyberturvallisuuden huippututkimuksen, koulutuksen sekä osaamisen.
Musatossut
Musatossut-projektissa tartutaan monialaisesti lasten kokonaisvaltaiseen kehitykseen, oppimiseen ja hyvinvointiin musiikin, tanssin ja liikkumisen keinoin.
Tuotekehityksellä meille ja maailmalle -yhteistyöhanke ruokaverkoston kehittämiseen
Tuotekehityksellä meille ja maailmalle -yhteistyöhankkeella edistetään Keski-Suomen ruokaverkoston kykyä tuottaa entistä suurempaa lisäarvoa paikallisille ja suomalaisille raaka-aineille tuotekehityksen keinoin. Tavoite on, että maakunnasta nousee sekä paikallisille markkinoille että vientiin uusia elintarvikkeita. Parannamme keskisuomalaisten elintarvikeyrittäjien tuotekehitysosaamista asiakaslähtöisesti ja edistämme suoraa vuoropuhelua yritysten sekä asiakkaiden kanssa.
TyhyTeko - Työhyvinvointia ja tuottavuutta marata-alan ammattilaisille tekoälyn ja robotiikan avulla
TyhyTeko-hanke matkailu- ravitsemus- ja talousalan mikro- sekä pk-yrityksille toimialan uudistamiseen ja vastaamaan marata-alan muuttuviin työelämän vaatimuksiin.
ProtoKS
Prototyyppejä ja tuotekehitystä keskisuomalaisille yrityksille helpomman ja nopeamman yhteiskehitykseen pohjautuvan toimintamallin avulla.