TKI-projektit
Jamkissa TKI-toimintaa toteutetaan pääasiassa projektitoiminnan kautta yhteistyössä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa Keski-Suomessa, muualla Suomessa ja kansainvälisillä kentillä.
Projektien haku

Vaikuttavaa TKI-toimintaa yli 150 projektissa
Kehittämistoimintaan painottuva TKI-toiminta palvelee työelämää ja huomioi toimintaympäristön tarpeet. Se on systemaattista toimintaa uuden tiedon käyttämiseksi uusien tuotteiden, tuotantoprosessien, menetelmien ja järjestelmien aikaansaamiseen tai olemassa olevien olennaiseen parantamiseen. Vahvan kehittämistyön lisäksi Jamkissa on panostettu uutta tietoa tuottavan tutkimuksen edistämiseen. Osana vaikuttavaa TKI-toimintaa Jamk haluaa projektissa aikaansaatujen tulosten jatkavan elämäänsä myös varsinaisen projektin päättymisen jälkeen.
Erinomainen projekti, joka varmasti kehittää osallistujayritysten, Jamkin sekä koko alueen kilpailukykyä ja osaamista - palaute Robots on Road -projektista
Projektikuvauksia vahvuusaloittain
Jamkin TKI-projektien merkittävimmät rahoituskanavat ovat julkisia rahoitusohjelmia, joiden tavoitteita ovat mm. työllisyyden edistäminen, alueiden kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden lisääminen ja liiketoimintamahdollisuuksien kasvattaminen. Suurimpia rahoittajia ovat Euroopan unioni, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Business Finland sekä tutkimusrahoitusta tarjoavat toimijat. Lue alta linkkien takaa, mitä Jamkin TKI-projekteissa tehdään juuri nyt ja millaisia tuloksia niissä saadaan aikaan.
Projektien sivustoja
AIRe-Platform
AIRe-Platform -projektin tavoitteena on uudistaa kuntoutusta Suomessa ja kansainvälisesti, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja muiden mukaan kutsuttavien toimijoiden käyttöön tarkoitetun digitaalisen kuntoutuksen simulaatio- ja kehittämisympäristön avulla.
Pyöräilyn olosuhteet Suomen kunnissa
Pyöräilyn olosuhteet Suomen kunnissa -selvitys tuottaa kansallista seurantatietoa pyöräilyn olosuhteiden ja edistämisen tilanteesta ja kehityksestä Suomessa.
SaSU
Jamkin ja Glorian yhteisen SaSU-hankkeen tavoitteena on mahdollistaa ja helpottaa ulkomaisten sairaanhoitajien integroitumista suomalaiselle urapolulle.
Hyvinvointia lukioon
Hyvinvointia lukioon -kehittämishankkeen (2019–2022) tavoitteena on edistää opiskelijoiden taitoja huolehtia omasta jaksamisestaan riittävän unen, liikunnan ja mielen hyvinvoinnin avulla.
Liikkuvaa matikkaa
Liikkuvaa matikkaa -tutkimus tuottaa tietoa siitä, miten liikkumista kannattaa lisätä koulupäivään oppimisen näkökulmasta.
Lasten ja nuorten liikunnan Tuloskortti
Lasten ja nuorten liikunnan Tuloskortti on tutkimuspohjainen yhteenveto. Tuloskortti esittelee kattavasti lasten ja nuorten liikunnan ja liikkumisen eri osa-alueiden tilanteen varhaiskasvatusiästä opiskeluikään.
Liikunnan paikallisten kehittämishankkeiden seuranta
Liikunnallisen elämäntavan paikallisella kehittämisavustuksella tuetaan kuntien, kuntayhtymien ja paikallisten yksityisten varhaiskasvatuksen järjestäjien kehittämistoimintaa hankemuodossa. Paikallisten hankkeiden seurannasta ja arvioinnista vastaa Likesin arviointitiimi.
DiyKS – Digiosaavat yritykset ja yhteisöt Keski-Suomessa
Digiosaavat yritykset ja yhteisöt Keski-Suomessa –hankkeen (DiyKS) tarkoituksena on edistää maaseudun mikro- ja pk-yrittäjien sekä yhdistysten ja erilaisten yhteisöjen digiosaamista, lisätä yritysten ja yhteisöjen toiminnan digitalisoitumista sekä tietoisuutta teknologiaratkaisujen ympäristövaikutuksista, ja kasvattaa yritysten ja yhdistysten välistä verkostoitumista ja yhteistyötä Keski-Suomen kunnissa.
FUDIX-projektin blogi
Kysy lisää
Petri Moilanen

Kare Norvapalo
Piia Honkanen
Mirva Leppälä
