Vahvuudet

Jamkissa luovuus on jatkuvan kehityksen moottori. Edelläkävijänä rikomme rajoja ja toimimme suunnannäyttäjänä siellä missä janotaan entistä vahvempaa osaamista. Vahvuutemme tunnistetaan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Jamk on määritellyt strategiaansa kuusi vahvuusalaa, jotka ovat kasvavia ja kansallisella sekä osin kansainvälisellä tasolla tunnettuja. Jokaisella vahvuusalalla on merkittävä koulutustehtävä, fokusoitu TKI-toiminta ja ammattimainen palvelutoiminta. Vahvuusalat ovat yhteensopivia myös Jyväskylän kaupungin kasvusopimuksen ja Keski-Suomen maakuntastrategian kanssa.

Automaatio ja robotiikka

Autamme yrityksiä navigoimaan ja kehittymään automaation, robotiikan, konenäön sekä niihin kiinteästi liittyvien teknologioiden avulla.

Biotalous

Edistämme yhteiskunnassa kestävän ja kannattavan biotalouden kehitystä. Visionamme on luoda biotalouden osaamiskeskittymä, jonka toiminnassa painottuvat uuden teknologian ja kiertotalousratkaisujen hyödyntäminen.

Matkailu

Koulutamme vastuullisen matkailun asiantuntijoita ja kehitämme matkailualaa yhdessä yritysten ja muiden kumppaneidemme kanssa.

Monialainen kuntoutus

Toimimme kuntoutusalan suunnannäyttäjänä kehittäen parhaita kuntoutuksen ratkaisuja yhteistyössä työ- ja elinkeinoelämän kanssa.

Sovellettu kyberturvallisuus

Nykymaailma toimii vahvasti digitaalisten palveluiden ja tiedon varassa. Tarjoamme asiakkaillemme todellista arvoa olemalla teknologisen kehityksen kärjessä, nopeuttamalla osaltamme teknologista kehitystä ja varautumista nykyaikaisiin kyberuhkiin.

Uudistuva oppiminen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on työelämäläheisen oppimisen ja sitä tukevien pedagogisten ratkaisujen kehittäjä, uudistaja ja tutkija. Ammatillisen korkeakoulutuksen asiantuntijayhteisönä toimimme työelämäläheisessä oppimisen ekosysteemissä. 

Koulutusalat

Jamk tarjoaa opintoja kahdeksalla eri alalla ja kouluttaa alojen parhaiden asiantuntijoiden avulla osaajia, jotka ovat valmiita huomisen haasteisiin. Opintoihin sisältyvien harjoittelujen sekä yritysten kanssa yhteistyössä suoritettavien projektien kautta tarjoamme näköalapaikan työelämään jo opiskelun ohessa.

Tutustu myös

Johtaminen

Yhtenä Keski-Suomen suurimmista osaamiskeskittymistä Jamk tarjoaa kattavasti asiantuntemusta, palveluita ja konkreettista apua organisaatioiden johtamisen kehittämiseen.

Peliteknologiat ja e-urheilu

Osaamiskeskittymä, jonka toiminnassa painottuvat erityisesti tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Tarkoituksena on edistää peliteknologioiden monialaista käyttöönottoa sekä luoda e-urheilun ympärille uusia liiketoimintamalleja ja osaamista.

Urheiluliiketoiminta ja -tutkimus

Jamkin Sport Business -tiimi tarjoaa tutkimus- ja kehittämispalveluita urheilu-, liikunta- ja elämysliiketoiminnan alalla toimiville yrityksille, seuroille ja lajiliitoille. Koulutamme myös urheilujohtamisen ja -markkinoinnin asiantuntijoita.