Opiskelijoiden ja alumnien kokemuksia

Millaista opiskelu on? Millaisista taustoista opiskelijat tulevat? Mihin opintojen jälkeen? Kokosimme opiskelijatarinat yhdelle sivulle, josta voit poimia juuri sinua kiinnostavan koulutusalan tarinat tai tutustua vaikka kaikkiin. Lue kokemuksia Jamkista!

Kaipasin alan vaihtoa ja lisäkoulutusta. Aiempi työni ei osoittautunut omakseni, vaan halusin muuta. Kotona ollessani olin taas irrallaan työstä, ja oli aikaa harkita uudelleen. Päätin hakea logistiikan monimuotoon, mikä oli oikea ratkaisu. Äitiysloman aikana voi edistää omaa uraansa.

Emma Korpi, logistiikan monimuoto-opiskelija

Lue Emman tarina

Kokemuksia AMK-tutkinnosta

Sosionomin polkuopinnot käyntiin kotikonnuilla

Niina Sunila tekee Lähihoitajasta sosionomiksi -polkuopintoja Keuruulla. Seutuopinnot tuovat opinnot lähelle ja tarjoavat oman pienryhmän tuen.

Useita yrityksiä perustanut Roope tiesi Tiimiakatemian olevan hänelle ainut oikea vaihtoehto

"Näen, että Tiimiakatemian linja on ainut vaihtoehto itselleni tällä hetkellä, sillä en muuten ehtisi pyörittämään omia yrityksiäni ja saamaan samalla tutkintoa. Tiedän, että haluan olla myös tulevaisuudessa yrittäjä, joten mikä muukaan kuin ”yrittäjyyden huippuyksikkö” voisi olla parempi vaihtoehto."

Mikä yhdistää ensihoitajan ja insinöörin työtä?

Ensihoitaja ja tuleva insinööri. Nämä yhdistyvät tieto- ja viestintätekniikan opiskelijaan Kalle Lehikoiseen. Molemmissa työtehtävissä tarvitaan vuorovaikutustaitoja, paineensietokykyä, soveltamista ja ongelmanratkaisuakykyä.

Matka kybertietoisuuden lähettilääksi alkoi sattumalta

Päätyessäni ICT:n pariin huomasin, että en ehkä sovi täysin annettuun kuvaan alalla työskentelevistä naisista. Olen pyrkinyt tietoisesti ravistelemaan tuota kuvaa ja rohkaissut erilaisia ihmisiä hakeutumaan alalle.

Vesi on Mimosan elementti

Sininen kutsuva vesi tuli Mimosa Jallowille tutuksi jo pikkutyttönä. Hänen äidillään on kilpauintitausta ja myös Mimosa aloitti uinnin jo 6-vuotiaana. Lahjakas tyttö siirtyi nopeasti kilparyhmään.

Monimuoto sopii alanvaihtajalle

Kaipasin alan vaihtoa ja lisäkoulutusta. Aiempi työni ei osoittautunut omakseni, vaan halusin muuta. Päätin hakea logistiikan monimuotoon, mikä oli oikea ratkaisu.

Happeen maalivahti Markus yhdistää sujuvasti opiskelun urheilu-uraan

"Pelaan Happeen salibandyjoukkueessa SM-liigatasolla ja opiskelen samalla liiketaloutta JAMKissa. Parasta koulussa on monipuoliset opiskelumahdollisuudet sekä joustava huippu-urheilun ja opiskelun yhteensovittaminen. Finanssialalle työllistyminen on

SM-tasolla pelaavalle Lassille oli futsalin ja opiskelun yhdistäminen oli tärkeässä roolissa

"Hain Jyväskylään koska uskoin, että täällä onnistuu hyvin futsalin ja opiskelun yhdistäminen. JAMKissa kiinnosti erityisesti urheiluliiketoiminnan opinnot." 

Mikko, Taneli ja Antony perustivat Frostigon-yrityksen

"Jamkissa hyvää on mm. kannustava opiskeluilmapiiri sekä opettajat. Opiskelu on myös hyvin työelämäläheistä. Ticorporate-kurssilla jokainen pääsee ryhmänä tuottamaan oman web-sovelluksen tai pelin. Perustimme Frostigon yrityksen osana opintojamme."

Jamkin opiskelijat julkaisivat keskiaikaan sijoittuvan Balancelot –pelin

"On ollut hienoa huomata oman osaamisen mahdollisuudet työmarkkinoilla. Prosessin myötä olemme oppineet myös tiimityön merkityksen sekä konkreettisesti sen, mitä pelin julkaiseminen markkinoilla tarkoittaa."

Uusi suunta uralle Jamkin koulutuksesta

"Kestävä gastronomia jo sinällään on herättänyt todella paljon kiinnostusta työmarkkinoilla hakiessani uusia työpaikkoja. Löysin viimein ihannetyöpaikan ruoka- ja ravitsemusasiantuntijana, joka vastaa täysin tätä mitä nyt opiskelen."

Trendikäs nykypäivän valinta kestävästä kehityksestä kiinnostuneelle

"Opiskeleminen Jamkissa kehitti erityisesti englanninkielen taitojani, sillä etenkin kestävän gastronomian kursseista suurin osa käytiin englannin kielellä. Monella kurssilla tehtiin antoisia opintomatkoja eri kaupunkeihin, missä päästiin tutustumaan

Polkuopintojen kautta kohti alanvaihtoa

"Yllätyin kuinka paljon olen jo ensimmäisenä vuonna oppinut ohjelmoinnista ja web-kehityksestä, vaikka ne olivatkin alkuun ihan hepreaa!"

Metallialalle kouluttautunut Christian löysi uuden suunnan sovelluskehityksestä

"Perusteiden kohdalla tuntui aluksi, etten pääse siihen koodaukseen millään kiinni. Pikkuhiljaa se ymmärrys ja kokemus kuitenkin kasvoi ja sitten siihen syttyikin sellainen palo."

Kokiksi opiskellut Aapo löysi palonsa asiakaspalvelun parista

"Restonomilla on tosi laajat työllistymismahdollisuudet. Restonomi voi olla töissä esimerkiksi kaupassa. Teknisesti restonomit ovat päteviä kaikkialla, missä on asiakaspalvelutilanteita."

Kestävä ja vastuullinen palveluliiketoiminta sai Saran valitsemaan Jamkin

"Palveluliiketoiminta on kiinnostanut aina, mutta kyllä se kestävyys ja vastuullisuus olivat syy, miksi päädyin tänne puolelle. Etsin pitkään ohjelmaa, missä niitä ja kestävää gastronomiaa voisi opiskella ja Jamk tarjosi siihen parhaan vaihtoehdon."

Samuli työllistyi harjoittelupaikkaansa jo opintojen aikana

Aloitin opintoihini liittyvän harjoittelun heinäkuussa 2019 Jyväskylässä sijaitsevassa ohjelmointiyritys Aitio Finland Oy:ssä. Kun harjoitteluni loppui helmikuussa 2020, minulle tarjottiin kokoaikaista ohjelmistosuunnittelijan paikkaa.

Uramahdollisuus Valmetilla aukeni opinnäytetyön ansiosta

"Talousjohtamisen erikoistuminen mahdollisti hyvän kombinaation taloushallinnon perusteista sekä järjestelmistä. Näiden taitojen soveltaminen korostuu työtehtävässäni. Tärkeänä on myös halu jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen."

Kokemuksia YAMK-tutkinnosta

Kyberturvallisuutta opiskellut Tuukka pääsi hyödyntämään oppimaansa uuden palvelun kehittämisessä

Kyberturvallisuuden tutkinto-ohjelma antaa huippuedellytykset itsensä kehittämiselle ja verkostoitumiselle.

Koulutus on antanut hyvät eväät tietoturvanäkökulmien huomioimiseen

IT ympäristön ja palveluiden kehittämisessä tietoturvan merkitys korostuu jatkuvasti kaikissa yrityksissä eikä vain suurissa ICT-taloissa.

YAMK-opinnoista osaamista robotiikan soveltamiseen joustavassa tuotannossa

Robotiikasta on tietty mystiikka kadonnut, käyttöönotto- ja oppimiskynnykset madaltuvat ja sovellusalueita tulee koko ajan lisää. Haluaisin oppia lisää teollisuuden käyttökohteista sekä pystyä arvioimaan robotiikan soveltuvuutta eri käyttötarpeisiin.

Yhteistyö ja kehittäminen tapahtuu verkostoissa, yksin ei pärjää

Verkostojohtaminen sopii kaikille, joilla on kiinnostusta verkostoissa toimimiseen ja työelämän kehittämiseen, toimialasta riippumatta. Verkosto-osaaminen ja verkostojohtaminen ovat tulevaisuuden taitoja.

Restonomin YAMK-opintoja Espanjan auringon alla

"Työskentelen matkailualalla, joka tällä hetkellä muuttuu valtavasti koko ajan, ja opinnoista olen saanut hyödyllistä tietoa suoraan työhön sovellettavaksi."

YAMK-tutkinto avasi Maikelle uusia uramahdollisuuksia työpaikalla

"Olin kaavaillut ylemmän ammattikorkeakoulu-tutkinnon hankkimista jo monta vuotta, mutta elämäntilanteeni vuoksi se ei ole ollut mahdollista – toisaalta tämän kaltainen monimuoto-opiskelukaan ei ole aiemmin ollut mahdollista."

Johtamisosaamisesta tukea urakehitykseen

"Työni fokus alkoi vaihtua substanssiosaamisesta ja asiantuntijuudesta ihmisten ja asioiden johtamiseen. Silloin koin, että saisin henkilökohtaisen urakehitykseni kannalta paljon hyötyjä, jos opiskelisin johtamista."

Saara löysi uuden suunnan uralleen sekä väylän työelämään paluuseen koulun penkiltä

"Asumme Dubaissa, joten oli tärkeää, että opinnot voi suorittaa etänä. Tiesin, että Jamk on korkeatasoinen korkeakoulu, mutta selvitin mahdollisia opiskelupaikkoja etäopiskelun kulmasta, kun Jamk tuli vastaan."

Tarinoita jatkuvasta oppimisesta

Sosionomin polkuopinnot käyntiin kotikonnuilla

Niina Sunila tekee Lähihoitajasta sosionomiksi -polkuopintoja Keuruulla. Seutuopinnot tuovat opinnot lähelle ja tarjoavat oman pienryhmän tuen.

Opinnoista uusia näkökulmia ja tukea yritystoiminnan aloittamiseen

"Olen saanut konkreettisia työkaluja moneen asiaan. Esimerkiksi taloushallinnon ja strategian puolelle – tein yritykseni strategian erään strategiakurssin aikana, siellä esiin nostettujen työkalujen tuella."

Ammatillinen opettajankoulutus

Hyvä ammatillinen opettaja on pedagogisesti taitava heittäytyjä

Ammatillisen opettajan työssä on tärkeää se, että opettaja hallitsee opettamansa asian. Mutta mun mielestä yhtä tärkeää on se, että on kiinnostunut ihmisistä, opiskelijoista. Täytyy olla pedagogista silmää ja pedagogista ymmärrystä.

Ravintolapäälliköstä opettajaksi

Opettajuus on ollut ravintola-alalla työskennelleelle Johanna Koivuselle pitkäaikainen haave.

Alumnitarinoita

Alumnitarina

Alumnin ääni -webinaarivieraana Martti Myllynen

Martti Myllynen on jyväskyläläinen fysioterapeutti, yrittäjä, Harjun treenikontin ja CrossFit Harjun perustaja ja valmentaja. Webinaarissa Myllynen keskusteli omasta yrittäjyyspolustaan Jamkin Hyvinvointiyksikön alumnivastaavan Vesa Kuhasen kanssa.

Alumnitarina

Vuoden alumni Minttu Mäkäläinen kannustaa naisia IT-alan pariin

Elektroniikka-asentaja, tieto- ja viestintätekniikan insinööri ja nyt jo projektinhallinta­tehtävissä toimiva Minttu Mäkäläinen on Jamkin vuoden alumni ja naiskoodareiden äänitorvi.

Alumnitarina

Minttu Mäkäläinen on Jamkin Vuoden Alumni 2022

Jamkin Vuoden Alumni 2022 Minttu Mäkäläinen (Insinööri (AMK), tietotekniikka) uskoo esimerkillä johtamisen voimaan. Alumni voi toimia esikuvana opiskelijoille ja on arvokas korkeakouluopintojen ja työelämän yhdistäjä.

Alumnitarina

Alumnin ääni -webinaarivieraana Tuomo Vilkkilä: Huoltovarmuus ja sujuva yhteistyö tulevaisuutta turvaamassa

Tuomo Vilkkilä keskusteli Jamkin Biotalousinstituutin alumnivastaavan Annemari Sinikorven kanssa energiantuotannosta, huoltovarmuudesta ja sujuvasta oppilaitosyhteistyöstä.

Alumnitarina

Agrologi Emma-Sofia ostaa puuta työkseen

Agrologi Emma-Sofia Jutila kertoo omasta opiskelu- ja urapolustaan.

Alumnitarina

Alumnin ääni -webinaarivieraana Hanne-Mari Miskala: Yrityskulttuurin rakentaminen

Hanne-Mari Miskala keskusteli Tiimiakatemian alumnivastaavan Janne Roihan kanssa yrityskulttuurin rakentamisesta - ei rahalla, vaan rakkaudella.