Jamk

Jamk on luova uuden sukupolven korkeakoulu. Kehitämme ja vahvistamme oppimista, osaamista ja kilpailukykyä yhdessä kumppaneiden ja yhteistyöverkostojen kanssa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. 

Ajankohtaista Jamkissa

Lue Jamkin tuoreimmat uutiset ja ajankohtaiset artikkelit sekä tutustu Jamkin tapahtumiin.

Töihin Jamkiin

Lue lisää Jamkista työpaikkana ja löydä avoimet työpaikat.

Tervetuloa Jamkin alumnisivuille

Nämä sivut ovat juuri sinulle, Jamkin alumni! Tutustu toimintaan ja päivitä tietosi alumnirekisteriin.

9500

käytännönläheistä opiskelijaa
Jamkista valmistuu vuosittain yli 1500 opiskelijaa 8 eri alan ammattilaiseksi. Jopa 80 % valmistuneista on töissä vuosi valmistumisensa jälkeen.

40

Yli 40 tutkintoa 7 eri alalla
Jamkista voit valmistua agrologiksi, insinööriksi, musiikkipedagogiksi, restonomiksi, sosiaali- ja terveysalan osaajaksi tai tradenomiksi. Ikähän ei ole este, vaan vaihtoehtoja löytyy kaikkiin elämäntilanteisiin.

70

Opiskelijoita yli 70 maasta.
Jamkissa kulttuurien kirjo on valtava, tapaat ihmisiä monista maista ja tutustut uusiin kulttuureihin myös laajan kansainvälisen kumppaniverkostomme kautta.
Visio

Jamk on kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä, Uuden sukupolven korkeakoulu.

Missio

Osaaminen kilpailukyvyksi.

Arvot

Korkeakouluyhteisön toiminta perustuu vastuuseen, luottamukseen ja luovuuteen.

Vahvuusalat

Jamk on määritellyt strategiaansa kuusi vahvuusalaa: biotalous, monialainen kuntoutus, sovellettu kyberturvallisuus, automaatio ja robotiikka, matkailu sekä uudistuva oppiminen. Vahvuusalat ovat kasvavia ja kansallisella sekä osin kansainvälisellä tasolla tunnettuja. Jokaisella vahvuusalalla on merkittävä koulutustehtävä, fokusoitu TKI-toiminta ja ammattimainen palvelutoiminta. Vahvuusalat ovat yhteensopivia myös Jyväskylän kaupungin kasvusopimuksen ja Keski-Suomen maakuntastrategian kanssa.

Automaatio ja robotiikka

Autamme yrityksiä navigoimaan ja kehittymään automaation, robotiikan, konenäön sekä niihin kiinteästi liittyvien teknologioiden avulla.

Biotalous

Edistämme yhteiskunnassa kestävän ja kannattavan biotalouden kehitystä. Visionamme on luoda biotalouden osaamiskeskittymä, jonka toiminnassa painottuvat uuden teknologian ja kiertotalousratkaisujen hyödyntäminen.

Matkailu

Koulutamme vastuullisen matkailun asiantuntijoita ja kehitämme matkailualaa yhdessä yritysten ja muiden kumppaneidemme kanssa.

Monialainen kuntoutus

Toimimme kuntoutusalan suunnannäyttäjänä kehittäen parhaita kuntoutuksen ratkaisuja yhteistyössä työ- ja elinkeinoelämän kanssa.

Sovellettu kyberturvallisuus

Nykymaailma toimii vahvasti digitaalisten palveluiden ja tiedon varassa. Tarjoamme asiakkaillemme todellista arvoa olemalla teknologisen kehityksen kärjessä, nopeuttamalla osaltamme teknologista kehitystä ja varautumista nykyaikaisiin kyberuhkiin.

Uudistuva oppiminen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on työelämäläheisen oppimisen ja sitä tukevien pedagogisten ratkaisujen kehittäjä, uudistaja ja tutkija. Ammatillisen korkeakoulutuksen asiantuntijayhteisönä toimimme työelämäläheisessä oppimisen ekosysteemissä. 

Organisaatio

Jamk on monialainen ammattikorkeakoulu, jossa on 4 koulutusta tuottavaa yksikköä sekä hallintoyksikkö. Koulutusta tuottavat yksiköt ovat ammatillinen opettajakorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö, liiketoimintayksikkö ja teknologiayksikkö. Teknologiayksikössä toimivat lisäksi IT-instituutti, Biotalousinstituutti sekä Uudistuvan teollisuuden instituutti. Hyvinvointiyksikössämme puolestaan sijaitsee Kuntoutusinstituutti.

Toimimme kolmella eri kampuksella Jyväskylässä sekä Biotalousinstituutissa Saarijärven Tarvaalassa. Lisäksi meillä on muutama pieni toimipiste Jyväskylässä sekä toimistoja Helsingissä.

Tutustu kampuksiin

Jamkin hallinto

Jyväskylän ammattikorkeakoulun omistaa Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy. Sen toimintaa ohjaa ammattikorkeakoululain ohella sen omat hallinto- ja johtosäännöt.

Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Jamkin ammatillinen opettajakorkeakoulu on pedagoginen asiantuntijayhteisö, jonka toimintaa ovat ammatillinen opettajankoulutus ja jatkokoulutukset, täydennyskoulutus ja palvelut, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta sekä koulutusvienti.

Hyvinvointiyksikkö

Kansainvälinen yhteistyömme on vilkasta ja panostamme uusiin avauksiin koulutusviennissä.

Liiketoimintayksikkö

Liiketoimintayksikkö tarjoaa kilpailukykyä parantavia ratkaisuja sekä pk-yrityksille että julkiselle sektorille. Rakennamme liiketoimintakonsepteja ja edistämme palveluiden uudistamista. 

Teknologiayksikkö

Jamkin teknologiayksikkö on arvostettu ICT-, luonnonvara- ja tekniikan alan kouluttaja sekä yritysten ja organisaatioiden kehittäjäkumppani. Luomme osaamisesta kilpailukykyä yksilöille ja yhteisöille.

Tilinpäätöstiedot

Jamkin tilinpäätöstiedot vuosittain PDF-tiedostoina.