Hae opiskelemaan
Hae opiskelemaan
Tutkimus ja kehitys
Tutkimus ja kehitys
Tietoa Jamkista
Tietoa Jamkista
Opiskelijalle
Opiskelijalle
Avoin ammattikorkeakoulu
Avoin ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä. Teemme aktiivista yhteistyötä työelämän kanssa ja toimimme laajassa kansainvälisessä verkostossa. Opiskelijoita meillä on 8 500 ja henkilöstöä 900.

Hae!

Tulevat hakuajat
Lisähaku YAMK-tutkintoihin 28.11. - 9.12.2022
Yhteishaku, englanninkieliset koulutukset 4. - 18.1.2023
Haku ammatilliseen opettajankoulutukseen 3. - 19.1.2023
Yhteishaku, suomenkieliset koulutukset 15. - 30.3.2023

Ajankohtaista Jamkissa

2.12.2022

Jamkin Flagship-harjoitukset sijoittuivat eurooppalaisten kyberturvallisuusinnovaatioiden kärkikastiin CyberSec4Europe-kokonaisuudessa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Flagship -harjoituskonsepti selviytyi 2.12. Brysselissä järjestetyssä kyberturvallisuuden Momentum! -konferenssissa kovatasoisen finaalikuusikon kärkikastiin.

1.12.2022

Jamk ehdolla jopa kahden HoReCa-alan tunnustuksen saajaksi PRO-palkintogaalassa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on mukana PRO2023-finaalissa kahdessa kategoriassa: vuoden opettaja- sekä vuoden vastuullisuuspalkinnoissa. PRO on ravintola-, keittiö- ja kahvila-alojen (HoReCa) arvostetuin tunnustuspalkinto.

30.11.2022

Jamkista valmistuneet ovat tyytyväisiä tutkintoonsa ja työuraansa 

Selvitimme valtakunnallisella uraseurantakyselyllä viisi vuotta sitten AMK- ja YAMK -tutkinnoista valmistuneiden urapolkuja ja työelämässä tarvittavaa osaamista.

Ajankohtaista tutkimuksessa ja kehityksessä

2.12.2022

Jätevesien typpi talteen ja hyötykäyttöön 4d-siepparilla

Typen talteenotto kompostointikentän valumavesistä on ollut kasvun pullonkaulana Humuspehtoori Oy:n liiketoiminnassa. Haasteen ratkaisemiseksi toteutettiin innovaatiokilpailu hackathon, jonka voiton vei 4D-siepparillaan jyväskyläläinen kasvuyritys Weeefiner Oy. Lopputuloksena saadaan lannoitekäytössä hyödynnettävä väkevä typpiliuos.

1.12.2022

Opiskelijahyvinvoinnin kehittäminen ja tutkimus esillä Jamkin ja SeAMKin yhteisessä seminaarissa

Opiskelijoiden hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn tukeminen on koko korkeakouluyhteisön asia. Aihetta tarkastellaan seminaarissa 12.12.2022.

1.12.2022

Uusia ratkaisuja lannoitetuotannon ja kaivosteollisuuden sivuvirtojen hyötykäyttöön

Kaivosteollisuuden sivuvirroille, kuten sivukivelle ja rikastushiekalle, sekä lannoitetuotannossa syntyvälle kipsille löytyi monia innovatiivisia käyttökohteita Yara Suomi Oy:n toimeksiannosta järjestetyssä innovaatiokilpailussa eli hackathonissa.

Tapahtumat

7.12.

Näin teet videoita -työpaja pk-yrityksille

Miten ja millaisia videoita pk-yritykset voivat toiminnassaan hyödyntää? Miten videon tekeminen käytännössä tapahtuu? Työpajassa käydään läpi videoiden tekemisen käytänteet ja tehdään yrityksen käyttöön soveltuva video asiantuntijoiden avustuksella.

8.12.

AIRE-projektin chatbot-pop-up

AIRE-projektin tiimiläiset jalkautuvat Jamkin Dynamo-kampuksen ala-aulaan kertomaan chatbottien kehitystyöstä. Tervetuloa tutustumaan projektiin ja testaamaan chatbotteja!

8.12.

Syty datasta 4/4: Katsaus tekoälyn saavutuksiin

Mihin kaikkeen tekoälyä on hyödynnetty ja mitä sillä on saatu aikaan? Mitkä ovat tekoälyn tämänhetkiset rajoitteet? Webinaarisarjan viimeisessä osassa tehdään katsaus tekoälyn saavutuksiin.

Automaatio ja robotiikka

Autamme yrityksiä navigoimaan ja kehittymään automaation, robotiikan, konenäön sekä niihin kiinteästi liittyvien teknologioiden avulla.

Biotalous

Edistämme yhteiskunnassa kestävän ja kannattavan biotalouden kehitystä. Visionamme on luoda biotalouden osaamiskeskittymä, jonka toiminnassa painottuvat uuden teknologian ja kiertotalousratkaisujen hyödyntäminen.

Matkailu

Koulutamme vastuullisen matkailun asiantuntijoita ja kehitämme matkailualaa yhdessä yritysten ja muiden kumppaneidemme kanssa.

Monialainen kuntoutus

Toimimme kuntoutusalan suunnannäyttäjänä kehittäen parhaita kuntoutuksen ratkaisuja yhteistyössä työ- ja elinkeinoelämän kanssa.

Sovellettu kyberturvallisuus

Nykymaailma toimii vahvasti digitaalisten palveluiden ja tiedon varassa. Tarjoamme asiakkaillemme todellista arvoa olemalla teknologisen kehityksen kärjessä, nopeuttamalla osaltamme teknologista kehitystä ja varautumista nykyaikaisiin kyberuhkiin.

Uudistuva oppiminen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on työelämäläheisen oppimisen ja sitä tukevien pedagogisten ratkaisujen kehittäjä, uudistaja ja tutkija. Ammatillisen korkeakoulutuksen asiantuntijayhteisönä toimimme työelämäläheisessä oppimisen ekosysteemissä.