Luovuutta-lehti

Jyväskylän ammattikorkeakoulun asiakaslehti

Muutoksessa tarvitaan ratkaisuja ja hyvää vointia

Muutoksen keskellä korostuu hyvinvoiva yhteisö.

Artikkeli

Hyvinvointia ja luovuutta kampusympäristöistä

Jos olisi olemassa yksi viisasten kivi, jonka kääntämällä voisimme lisätä työ- ja opiskeluhyvinvointia lähiympäristössämme ja saada aikaan pitkäaikaisia terveyshyötyjä sekä lisätä luovuutta, niin jättäisimmekö sen kääntämättä? Toivottavasti emme.

Artikkeli

Liikuttavia kohtaamisia lähiluonnossa

Myönteisillä luontokokemuksilla on monipuolisia vaikutuksia hyvinvointiin. Hyvä luontokokemus voi olla kehollinen ja moniaistinen: luonnossa kulkeminen liikuttaa ja vähentää stressiä.

Artikkeli

Betonin 3D-tulostin

Pureudumme outoihin käsitteisiin, asioihin ja ilmiöihin, joihin voi törmätä Jamkin kampuksilla. Tällä kertaa teemme vihreää betonia rakennusteollisuuden 3D-tulostukseen. Mitä ihmettä?

Artikkeli

Kohtaamisosaaminen on opettajan työn kovinta ydintä

Vuorovaikutus- ja tunnetaitoja tarvitaan, kun ilmaisemme itseämme ja jaamme yhteistä todellisuutta toisten kanssa. Ratkaisevassa roolissa vuorovaikutusosaaminen on yhteisöllisessä toiminnassa ja oppimisessa.

Artikkeli

Meijän luonto vie ympäristö- ja luontokasvatuksen ulkoilmatyöpajoihin

Luonnossa vietetty aika kehittää lasten ymmärrystä ympäröivästä maailmasta ja sen toiminnasta. Samalla luonnossa oleskelu ja liikkuminen tarjoavat kehityksen kannalta tärkeitä motorisia ja kognitiivisia virikkeitä terveyttä edistävässä ympäristössä.

Artikkeli

Datan hyödyntäminen elintarviketeollisuudessa – Uhka ja mahdollisuus

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa datan hyödyntämisen mahdollisuuksia ja kyberuhkien torjuntaa tutkitaan eri yksiköissä ja useissa eri TKI-projekteissa. Kaksi toisiaan lähellä olevaa ja toisiaan täydentävää teemaa ovat elintarvikeketjun kybertuvallisuus ja älymaatalous.

Artikkeli

Hyvinvointia hevosista

Laumaeläimenä hevosella on luontainen kyky olla vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Se opettaa yhteistyöstä ja yhteisöllisyydestä omalla ainutlaatuisella tavallaan.

Artikkeli

Ympäristömuutoksen vastaiset toimet alkavat keittiöstä

Climate Smart Chefs -EU-hanke haastaa ajatusta kestävyydestä ravitsemisalalla menusuunnittelun ulkopuolelle.

Artikkeli

Suomen tarina on osaamisen ja koulutuksen tarina

Vesa Saarikoski aloitti Jamkin uutena rehtorina syyskuun alussa.

Luovuutta. Kumppanuutta.

Asiakastarina

Accenture: Kansainvälistä toimintaa paikallisella sydämellä

Globaali konsultointitalo Accenture etsii uusia lupauksia Jyväskylän opiskelija- ja yritysmaailmasta. Kansainvälisen uran rakentaminen onnistuu myös Keski-Suomesta käsin.

Asiakastarina

Jytaksin kyydissä

Jytaksi on Jamkin pitkäaikainen yhteistyökumppani, joka on hyödyntänyt yhteistyötä erityisesti markkinoinnissa ja brändäyksessä.

Asiakastarina

ValtraHackathonin haaste: Kuinka saada työkoneiden data hyötykäyttöön?

Valtran toimeksiantona käynnistyneen ValtraHackathonin tavoitteena on löytää Valtralle uusia yhteistyökumppaneita ja innovatiivisia ratkaisuja, joilla voidaan hyödyntää Valtran työkoneiden tuottamaa dataa.

Asiakastarina

Bistro Kirkkopuisto luo sillan ihmisten, historian ja kaupungin­osien välille

Bistro Kirkkopuisto komeilee yhdellä kaupungin upeimmista paikoista, luonnon ja arvokkaiden vanhojen rakennusten ympäröimänä. Sen suurista lasi-ikkunoista riittää ihasteltavaa.

Tutustu alumniyhteisöömme

Alumnitarina

Vuoden alumni Minttu Mäkäläinen kannustaa naisia IT-alan pariin

Elektroniikka-asentaja, tieto- ja viestintätekniikan insinööri ja nyt jo projektinhallinta­tehtävissä toimiva Minttu Mäkäläinen on Jamkin vuoden alumni ja naiskoodareiden äänitorvi.

Alumnitarina

Vesi on Mimosan elementti

Sininen kutsuva vesi tuli Mimosa Jallowille tutuksi jo pikkutyttönä.

Alumnitarina

Kaisa kannustaa maksimoinnista optimointiin

Hyvinvointi on monelta osin oivaltamista ja uusien toimintatapojen opettelua, näin sanoo monipuolisen taustan omaava hyvinvointivalmentaja Kaisa Wallinheimo. Kaisa on myös Jamkin alumni.