Luovuutta-lehti

Jyväskylän ammattikorkeakoulun asiakaslehti

Luovuutta. Kumppanuutta.

Uudessa avainasiakkuusmallissamme haluamme taata yritysasiakkaillemme sekä -kumppaneillemme vuorovaikutteisen ja luotettavan yhteistyön, kirjoittaa Tiina Martelius-Louniala pääkirjoituksessaan.

Artikkeli

Likes – Uusien alkujen kasvualusta

Paljon on mahtunut Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiön Likesin yli 50-vuotiseen historiaan, jonka historiantutkija, FT, Maria Rantala kokosi yksiin kansiin.

Artikkeli

Juhani Heinosen viulukokoelma

Pureudumme outoihin käsitteisiin, asioihin ja ilmiöihin, joihin voi törmätä Jamkin kampuksilla. Tällä kertaa tutustumme Juhani Heinosen viulukokoelmaan. Mitä ihmettä?

Artikkeli

Tiimiakatemia – jo 30 vuotta yritysyhteistyötä ja rohkeita ideoita

Tiimiakatemia on perustamisestaan saakka ollut yrittäjyyden muutoksen edelläkävijä. Johannes Partanen perusti Tiimiakatemian vuonna 1993, ja koulutus on kehittynyt käsi kädessä Jamkin kanssa.

Artikkeli

Työhön kytkeytyvä kuntoutus kaikkien saataville

Työhön kytkeytyvä kuntoutus tuo kuntoutuksen toimenpiteet osaksi työpaikan toimintakulttuuria. Työhön kytkeytyvä kuntoutus -tietopaketti luotiin esihenkilöiden ja HR-asiantuntijoiden työn tueksi.

Artikkeli

Kun sydän sykkii tiimityölle

Toimiva tiimi on enemmän kuin osiensa summa. Käytännössä se tarkoittaa, että tiimillä on vahva, kirkas päämäärä, ja jokaisen jäsenen osaamiset hyödynnetään.

Artikkeli

Laulutunneilta energiaa arkeen

Jyväskyläläinen Niina Lehto käy Jamkin Harjoitus­musiikkiopiston pop/jazz-laulutunneilla jo kolmatta vuotta.

Artikkeli

Killerin vanha ravikatsomo taipui treenitilaksi

Jyväskylän Killerin vanhan raviradan pääkatsomossa on liikutettu keskisuomalaisia lapsia ja nuoria nyt parin vuoden ajan. Vähällä käytöllä olleissa tiloissa on käyttäjiä nyt parhaimmillaan 700 viikossa.

Artikkeli

Hyvinvointia ja luovuutta kampusympäristöistä

Jos olisi olemassa yksi viisasten kivi, jonka kääntämällä voisimme lisätä työ- ja opiskeluhyvinvointia lähiympäristössämme ja saada aikaan pitkäaikaisia terveyshyötyjä sekä lisätä luovuutta, niin jättäisimmekö sen kääntämättä? Toivottavasti emme.

Artikkeli

Liikuttavia kohtaamisia lähiluonnossa

Myönteisillä luontokokemuksilla on monipuolisia vaikutuksia hyvinvointiin. Hyvä luontokokemus voi olla kehollinen ja moniaistinen: luonnossa kulkeminen liikuttaa ja vähentää stressiä.

Luovuutta. Kumppanuutta.

Asiakastarina

Tekstiilijätteestä jalostuu rakennuslevyjä

Haasteiden ratkaisua BioPaavo hackathonissa: Greenful Finlandin menetelmällä tekstiilijätteestä syntyy rakennuslevyä.

Asiakastarina

Posti: Muutoksen vauhdissa pysyy oppimalla uutta

Postilla uskotaan jatkuvaan oppimiseen ja ennakoivaan ajatteluun.

Asiakastarina

Accenture: Kansainvälistä toimintaa paikallisella sydämellä

Globaali konsultointitalo Accenture etsii uusia lupauksia Jyväskylän opiskelija- ja yritysmaailmasta. Kansainvälisen uran rakentaminen onnistuu myös Keski-Suomesta käsin.

Asiakastarina

Jytaksin kyydissä

Jytaksi on Jamkin pitkäaikainen yhteistyökumppani, joka on hyödyntänyt yhteistyötä erityisesti markkinoinnissa ja brändäyksessä.

Asiakastarina

ValtraHackathonin haaste: Kuinka saada työkoneiden data hyötykäyttöön?

Valtran toimeksiantona käynnistyneen ValtraHackathonin tavoitteena on löytää Valtralle uusia yhteistyökumppaneita ja innovatiivisia ratkaisuja, joilla voidaan hyödyntää Valtran työkoneiden tuottamaa dataa.

Asiakastarina

Bistro Kirkkopuisto luo sillan ihmisten, historian ja kaupungin­osien välille

Bistro Kirkkopuisto komeilee yhdellä kaupungin upeimmista paikoista, luonnon ja arvokkaiden vanhojen rakennusten ympäröimänä. Sen suurista lasi-ikkunoista riittää ihasteltavaa.

Tutustu alumniyhteisöömme

Alumnitarina

Vuoden alumni Lilli Luoma-aho tekee asiakaspalvelutyötä sydämellä

Vuoden alumni Lilli Luoma-aho on aina haaveillut työstä ihmisten, kielien ja kansainvälisyyden parissa. Hän päätyi hakemaan Jamkiin restonomiopintoihin, silloiseen matkailun koulutusohjelmaan.

Alumnitarina

Vuoden alumni Minttu Mäkäläinen kannustaa naisia IT-alan pariin

Elektroniikka-asentaja, tieto- ja viestintätekniikan insinööri ja nyt jo projektinhallinta­tehtävissä toimiva Minttu Mäkäläinen on Jamkin vuoden alumni ja naiskoodareiden äänitorvi.

Alumnitarina

Vesi on Mimosan elementti

Sininen kutsuva vesi tuli Mimosa Jallowille tutuksi jo pikkutyttönä.