Luovuutta-lehti

Jyväskylän ammattikorkeakoulun asiakaslehti

Jamkista valmistuu työelämän tähtiä

Keskisuomalaisissa yrityksissä osataan mielestäni arvostaa Jamkista valmistuneita ja heille tarjoutuu kotimaakunnassa hienoja urapolkuja! Moni jää valmistumisen jälkeen Keski-Suomeen.

Artikkeli

GamePit by Jamk: Pelaamisen kokonaisvaltaista hyödyntämistä

GamePit by Jamk on jo saavuttanut tietokone- ja konsolipelaajien keskuudessa tukevan aseman Suomen pelaamiskulttuurin keskuksena. GamePit by Jamk on kuitenkin paljon muutakin kuin vain GamePit Pro -pelitila, josta pelikoneet ja konsolit löytyvät.

Artikkeli

Vihreä vety Keski-Suomessa: Kohti kestävää energiantuotantoa

Vihreä vety on noussut keskiöön yhdeksi puhtaan energian ratkaisuvaihtoehdoista Keski-Suomessa. Vihreän vedyn käyttöönotto edistäisi paitsi ympäristöystävällistä energiantuotantoa myös alueen taloudellista kehitystä. Mutta mitä vihreä vety oikeastaan tarkoittaa?

Artikkeli

Ajatus ja juttu kulkee

Fysioterapiaopiskelijoiden juoksuporukassa puhutaan elämästä ja opinnoista, huumoria unohtamatta. Tulevat ammattilaiset toivovat työelämän olevan jatkossa joustavaa ja hyvinvointiin kannustavaa.

Artikkeli

Mitä on oppimisanalytiikka?

Että mitä -palstalla pureudumme outoihin käsitteisiin, asioihin ja ilmiöihin, joihin voi törmätä Jamkin kampuksilla. Tällä kertaa pohdimme, mitä ihmettä tehdään oppimis­analytiikalla.

Artikkeli

Seksuaalikasvatusta uudella otteella

Tämän päivän nuoret toivovat avointa, suoraa ja rehellistä puhetta murrosikään liittyvistä muutoksista, seurustelusta ja seksistä. Näitä toiveita Jamkin kätilötyönopiskelijat pääsivät toteuttamaan Jyväskylän perusopetusta suorittaville ysiplussalaisille ja oppipajalaisille.

Artikkeli

Future Factory tarjoaa työelämän haasteita jo opiskeluaikana

Työelämään siirtyminen on merkittävä askel opiskelijalle, ja valmiudet menestyä työssä ovat ratkaisevan tärkeitä. Työelämälähtöinen Future Factory (IT) -projekti tarjoaa Jamkin tieto- ja viestintätekniikan insinööriopiskelijoille arvokkaan mahdollisuuden kerryttää työelämässä vaadittavaa osaamista jo ennen valmistumista.

Artikkeli

BioBoosters by Jamk

Tuo kansainväliset yritykset ja opiskelijat Biotalouskampukselle.

Artikkeli

Kestävyysagentti avuksi yrityksen hiilijalanjäljen laskentaa

Kestävyysagentti ja Jamkin energia- ja ympäristötekniikan opiskelija Sanni Soininen rakensi MP-Plastille oman hiilijalanjäljen laskurin, jota yritys voi hyödyntää myös tulevaisuudessa.

Artikkeli

Kansainväliset osaajat ovat yritysten menestyksen avain

Yhä useampi korkeakouluun hakeva valitsee kansainvälisen, vieraskielisen tutkinto-ohjelman. Kansainväliset koulutukset houkuttelevatkin vuosittain korkeakoulujen kampuksille opiskelijoita moninaisin taustoin.

Luovuutta. Kumppanuutta.

Asiakastarina

Valtra: Älymaatalouden ja agroteknologian osaajilla on kysyntää

Valtra ja Jamk tekevät yhteistyötä monin tavoin. Valtra on mm. kumppanina Finnish Future Farm -hankkeessa. Sen tavoitteena on vahvistaa älymaatalouden kehitystä ja saada softatuotteet laajempaan käyttöön.

Asiakastarina

Metsä Group ja Jamk: Yhdessä vahvempia

Suomalainen metsäteollisuuden edelläkävijä Metsä Group ja Jamk yhdistivät voimansa, ja kumppanuus kantaa hedelmää molemmille osapuolille. Metsä Groupin ja Jamkin yhteistyö on tarina yhteisistä tavoitteista ja uudenlaisista mahdollisuuksista.

Asiakastarina

Elisa: Opiskelijayhteistyö synnyttää aidosti uutta ajattelua

Opiskelijoiden kanssa tehtävät yhteistyöprojektit ovat Elisalle tärkeä ja antoisa asia. Projektit tuottavat yritykselle arvokkaita, kaavoihin kangistumattomia ideoita.

Asiakastarina

Tekstiilijätteestä jalostuu rakennuslevyjä

Haasteiden ratkaisua BioPaavo hackathonissa: Greenful Finlandin menetelmällä tekstiilijätteestä syntyy rakennuslevyä.

Asiakastarina

Posti: Muutoksen vauhdissa pysyy oppimalla uutta

Postilla uskotaan jatkuvaan oppimiseen ja ennakoivaan ajatteluun.

Asiakastarina

Accenture: Kansainvälistä toimintaa paikallisella sydämellä

Globaali konsultointitalo Accenture etsii uusia lupauksia Jyväskylän opiskelija- ja yritysmaailmasta. Kansainvälisen uran rakentaminen onnistuu myös Keski-Suomesta käsin.

Tutustu alumniyhteisöömme

Alumnitarina

Vuoden alumni Jenna Tynkkynen innostuu erilaisista urapoluista

Vuoden alumni Jenna Tynkkynen puhuu erilaisten urapolkujen ja oppijoiden puolesta. Hänen oma uransa on vienyt lapsuuden haaveammatista ammatillisen erityisopetuksen kehittämiseen.

Alumnitarina

Vuoden alumni Lilli Luoma-aho tekee asiakaspalvelutyötä sydämellä

Vuoden alumni Lilli Luoma-aho on aina haaveillut työstä ihmisten, kielien ja kansainvälisyyden parissa. Hän päätyi hakemaan Jamkiin restonomiopintoihin, silloiseen matkailun koulutusohjelmaan.

Alumnitarina

Vuoden alumni Minttu Mäkäläinen kannustaa naisia IT-alan pariin

Elektroniikka-asentaja, tieto- ja viestintätekniikan insinööri ja nyt jo projektinhallinta­tehtävissä toimiva Minttu Mäkäläinen on Jamkin vuoden alumni ja naiskoodareiden äänitorvi.

Luovuutta – Jyväskylän ammattikorkeakoulun asiakaslehti

ISSN 2737-159X (Verkkojulkaisu).
Päätoimittaja: Heli Toivola Toimituskunta: Suvi Alainen, Pauliina Hietalahti, Tanja Minkkinen, Annemari Sinikorpi, Leena Suomi, Petra Thurén, Anna-Kaisa Tiihonen, Oskari Villanen.

Yhteystiedot: Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Rajakatu 35, 40200 Jyväskylä,
[email protected], www.jamk.fi.