Saavutettavuusseloste

Tämä on Jyväskylän ammattikorkeakoulun saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.jamk.fi ja on päivitetty 28.6.2023. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämän verkkosivuston tulee noudattaa WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tasoa.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Seloste koskee www.jamk.fi-pääsivustoamme. Jamkin eri domainien (verkkotunnusten) ja alidomainien alla toimiville sivustoille on laadittu kullekin oma saavutettavuusselosteensa.

Havainnoimme sivuston saavutettavuuteen liittyviä epäkohtia esimerkiksi Siteimprove-ohjelman avulla ja korjaamme jatkuvasti sivustossa ja sen sisällössä havaittuja saavutettavuuspuutteita. Olemme ohjeistaneet sisällöntuottajiamme saavutettavuuden huomioimisesta ja järjestämme sisällöntuottajillemme koulutusta verkkosivujemme saavutettavuuden ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Jamk.fi-sivusto on julkaistu vuonna 2022. Tämän verkkosivuston tulee noudattaa WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tasoa. 

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Alla kerrotaan, miltä osin sivusto ei vielä täytä saavutettavuusvaatimuksia. Pyrimme korjaamaan havaitut ongelmat mahdollisimman pian.

Hallittava

Linkki ilman tekstivastinetta

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Muutamilla yksittäisillä sivuilla on linkkejä, joilta puuttuu tekstivastine.
  • Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa), 2.4.9. Linkin tarkoitus (vain linkeille).

Toimintavarma

Tekstivastine puuttuu

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Muutamilla yksittäisillä sivuilla on linkkejä, joilta puuttuu tekstivastine. LIPPA-sivulla on someupotus, jonka inline-kehyksellä (iframe) ei ole kehyksen sisältöä kuvaavaa tekstivastinetta.
  • Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 4.1.2 Nimi, rooli, arvo.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Kerro saavutettavuuspuutteesta meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, huomioita, kysymyksiä ja parannusehdotuksia Jamkin verkkosivustojen  saavutettavuuteen liittyen sähköpostitse osoitteeseen saavutettavuus(a)jamk.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000