Saavutettavuusseloste

Tämä on Jyväskylän ammattikorkeakoulun saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.jamk.fi ja on päivitetty 26.6.2024. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämän verkkosivuston tulee noudattaa WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tasoa.

Saavutettavuuden arviointi

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Seloste koskee www.jamk.fi-pääsivustoamme. Jamkin eri domainien (verkkotunnusten) ja alidomainien alla toimiville sivustoille on laadittu kullekin oma saavutettavuusselosteensa.

Havainnoimme sivuston saavutettavuuteen liittyviä epäkohtia esimerkiksi Siteimprove-ohjelman avulla ja korjaamme jatkuvasti sivustossa ja sen sisällössä havaittuja saavutettavuuspuutteita. Olemme ohjeistaneet sisällöntuottajiamme saavutettavuuden huomioimisesta ja järjestämme sisällöntuottajillemme koulutusta verkkosivujemme saavutettavuuden ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Jamk.fi-sivusto on julkaistu vuonna 2022. Tämän verkkosivuston tulee noudattaa WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tasoa. 

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Alla kerrotaan, miltä osin sivusto ei vielä täytä saavutettavuusvaatimuksia. Pyrimme korjaamaan havaitut ongelmat mahdollisimman pian.

Havaittava

Taulukon otsikkoon ei ole määritelty datasoluja

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Muutamalla sivulla on äskettäin käyttöön otettuja lomakkeita, joissa on käytetty taulukkoja. Taulukon otsikkoon ei ole määritetty datasoluja, mikä aiheuttaa ongelmia ruudunlukuohjelmaa käyttävälle. Ongelma pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. 
  • Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty: 1.3.1 Informaatio ja suhteet.

Hallittava

Linkit ja tekstivastineet

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Muutamilla yksittäisillä sivuilla on linkkejä, joilta puuttuu tekstivastine. Lisäksi muutamilla yksittäisillä sivuilla on linkkitekstejä, jotka ovat keskenään identtisiä, vaikka linkit johtavat eri sivuille. Linkin kontekstista käy kuitenkin ilmi, mitä eroa linkeillä on, eli eri sivuille johtavat, saman tekstivastineen omaavat linkit ovat samalla sivulla eri väliotsikon alla tai eri bannerissa. Ohjeistamme sisällöntuottajia asiasta ja pyrimme korjaamaan nämä tapaukset mahdollisimman pian.
  • Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa).

 

Toimintavarma

Tekstivastine puuttuu

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Muutamissa artikkeleissa on käytetty iframella YouTubesta tehtyjä videoupotuksia ja näiden videoupotusten iframe-upotuskoodista puuttuu tekstivastine. Pyrimme korjaamaan ongelman mahdollisimman pian.
  • Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 4.1.2 Nimi, rooli, arvo.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Kerro saavutettavuuspuutteesta meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, huomioita, kysymyksiä ja parannusehdotuksia Jamkin verkkosivustojen  saavutettavuuteen liittyen sähköpostitse osoitteeseen saavutettavuus(a)jamk.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000