opiskelijatarina

Jatkossa minun on entistä helpompi etsiä näyttöön perustuvaa tietoa

Teksti
Pauliina Hietalahti

Kliinisen asiantuntijan YAMK-koulutuksessa  Kirsi Einola-Paavilaista kiinnosti eri ammattikorkeakoulujen välinen yhteistyö ja sen myötä verkostoitumisen mahdollisuus.

YAMK-opiskelija Kirsi Paavilainen

Valmistuin vuonna 2010 Tampereen ammattikorkeakoulusta sairaanhoitajaksi, suuntautumisena mielenterveys- ja päihdehoitotyö. Jo opiskeluaikana ajattelin, että nuorisopsykiatrialla työskenteleminen olisi ihan minun juttu. Sainkin pian työpaikan nuorisopsykiatrian osastolta, jossa työskentelin muutamia vuosia.

Sen jälkeen olen työskennellyt niin nuorisopsykiatrian päiväostolla, akuuttiyksikössä kuin poliklinikalla. Vuonna 2017 valmistuin Jyväskylästä Eino Roiha-instituutista laaja-alaiseksi musiikkiterapeutiksi ja olen nykyään myös sivutoiminen musiikkiterapeuttiyrittäjä.

Mikä sai sinut hakeutumaan kliinisen asiantuntijan YAMK-ohjelman pariin?

Rehellisesti sanottuna yksi iso syy lähteä opiskelemaan YAMK-tutkintoa oli se, että olin saanut ensimmäisen lapsen ja halusin olla hänen kanssaan kotona mahdollisimman pitkään. Kävi sitten niin, että opiskelujen aikana perheemme täydentyi vielä kahdella lapsella. Olin kuitenkin jo useamman vuoden miettinyt YAMK-opintoihin hakeutumista ja nyt sille oli oikea aika. Haluan oppia uusia asioita, kehittää itseäni ja mennä alalla eteenpäin. Mielenterveys- ja päihdetyöhön asiantuntijaksi suuntautumisen mahdollisuus vaikutti siihen, että päädyin hakeutumaan kliinisen asiantuntijan opintoihin. 

Mikä kiinnosti juuri mielenterveys- ja päihdetyön opinnoissa?

En osaa kuvitella itseäni työskentelemässä muualla, kun psykiatrialla. Mielestäni mielenterveys- ja päihdetyön opinnot olivat ainut oikea suunta lähteä syventämään osaamistani siten. Myös eri ammattikorkeakoulujen välinen yhteistyö ja sen myötä verkostoitumisen mahdollisuus kiinnosti.  

Kuinka opinnot oli toteutettu? 

Aloitin opinnot syksyllä 2019 eli aikana ennen COVID-19-pandemiaa. Ehdin olla ammattikorkeakoulujen yhteisten lähipäivien lisäksi vain muutamalla lähiopetusjaksolla Jyväskylässä, kunnes rajoitukset tulivat voimaan ja opetus siirtyi etäopetukseksi. Toisaalta se oli minulle kulkemisen vuoksi myös helpompaa. Opinnot oli helppo suorittaa etänä. 

Mistä aiheesta teit YAMK-opinnäytetyön?

Tein kirjallisuuskatsauksen, jossa selvitin, millaista vanhemmuuden tukea on tarjolla niille vanhemmille, joiden nuoruusikäinen lapsi sairastuu psyykkisesti, ja millaisia vaikutuksia vanhemmuuden tuella on nuoren vointiin ja hoitoon. 
 

Mikä oli opinnoissa antoisinta, entä haastavinta?

Haastavinta oli ehdottomasti pikkulapsiarjen, työn ja opintojen yhteensovittaminen sekä opinnäytetyön tekoon käytettävän ajan löytäminen. Antoisinta oli ehdottomasti neljän eri ammattikorkeakoulun kesken järjestetyt asiantuntijaopinnot, niissä lähipäivät ja ne kontaktit, joita sieltä sain ja joista osan kanssa yhä pidän yhteyttä.

 

Mitä eväitä opiskelu antoi työhösi ja tulevaisuuteesi? 

Koen, että jatkossa minun on entistä helpompi etsiä näyttöön perustuvaa tietoa, johon työskentelyni nojautuu. Opinnoissa painotettiin sitä, kuinka tärkeää on nojata kaikki tekeminen näyttöön perustuvaan tietoon, osata olla kriittinen tiedon suhteen ja samanaikaisesti olla innovatiivinen, uskaltaa kehittää ja kokeilla uusia asioita. 

Haluan oppia uusia asioita, kehittää itseäni ja mennä alalla eteenpäin.

YAMK-tutkinto

Kliininen asiantuntija (ylempi AMK), mielenterveys ja päihdetyö, sosiaali- ja terveysala

Hakuaika: 13.3.2024 - 27.3.2024

Koulutustyyppi:

Monimuoto-opiskelu

Koulutus alkaa: 23.8.2024

Jatkuva oppiminen sosiaali- ja terveysalalla

Luovuutta. Hyvinvointia. Asiantuntijuutta. Ota rohkeasti yhteyttä ja etsitään juuri sinulle sopiva vaihtoehto.

YAMK-tutkinnot | Jamk Master School

Opiskele ylempi ammattikorkeakoulututkinto Jamk Master Schoolissa, jossa voit valita kahdesta polusta ja kehittyä oman alasi huippuasiantuntijaksi tai huippujohtajaksi. Saat samalla maisteritason tutkinnon.