artikkeli

IUHPE-akkreditointi lisää arvoa työmarkkinoilla

Teksti
Pauliina Hietalahti
Pauliina Soanvaara

Hyvinvointiyksikössä työskentelevä lehtori Pauliina Soanvaara opettaa terveyden edistämisen YAMK-ohjelmassa. Ohjelmasta valmistuvat  saavat oikeuden hakea  International Union for Health Promotion and Educationista eli IUHPElta henkilökohtaista "Health Promotion Practitioner" -akkreditointia.

"Nimike on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu. Kannustan jokaista terveyden edistämisen koulutusohjelmasta valmistuvaa hakemaan tätä nimikettä! Nimike kertoo mm. terveyden edistämisen vahvasta osaamisesta ja myös siitä, että on opiskellut koulutusohjelmassa, joka täyttää kansainväliset terveyden edistämisen koulutuksen laatukriteerit", Pauliina Soanvaara muistuttaa.

Nimike lisää toki myös terveyden edistämisen asiantuntijoiden näkyvyyttä ja on helpottamassa urakehitystä eri rooleissa myös kansainvälisesti. Nimike luo myös hyvän vertailukohdan työnantajille rekrytointitilanteissa.

"Ja onhan se hienoa, kun esimerkiksi allekirjoituksessa olevasta nimikkeestä kysytään ja sen myötä pääsee kertomaan osaamisesta ja tekemään asiaa kansallisesti tunnetuksi."

Toki nimike luo myös yhteyden kansainväliseen terveyden edistämisen asiantuntijajoukkoon ja luo sidoksia IUPHE:een.

"Kun saa olla osa tätä terveyden edistämisen kansainvälistä yhteisöä, pysyy kartalla alalla tapahtuvasta kehityksestä sekä tutkimuksesta ja sen myötä on helppoa päivittää osaamistaan myös jatkuvan oppimisen näkökulmasta. Tästä saa olla ylpeä!"  Soanvaara sanoo. 

Jamkin terveyden edistämisen ylempi ammattikorkeakouluohjelma on toistamiseen ainoana suomalaisena korkeakouluna läpäissyt IUHPE-akkreditoinnin. Jamkin lisäksi  lisäksi akkreditoituja koulutusohjelmia löytyy korkeakouluista mm. Australiasta, Kanadasta ja muutamista muista Euroopan maista.