Laatu

Opiskelijaryhmä kirjaton loungessa tekemässä ryhmätöitä.

Mitä laatu on Jamkissa?

Tervetuloa tutustumaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun (Jamk) laatuun! Näillä sivuilla kerromme, kuinka vastaamme toimintamme laadusta kansallisten vaatimusten ja eurooppalaisen korkeakoulutusalueen periaatteiden mukaisesti. 

Periaatteenamme on edistää laatua Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (Jamk laatu), parantaa jatkuvasti toimintaa ja tuloksia, uudistaa toimintatapoja sekä vahvistaa korkeakouluyhteisön jäseniä ja ulkoisia sidosryhmiä osallistavaa laatukulttuuria.

Ajankohtaista laadussa

Uutinen

Vuonna 2017 Jamkista valmistunut, mitä sinulle kuuluu?

Selvitämme uraseurantakyselyllä Jyväskylän ammattikorkeakoulusta valmistuneiden urapolkuja ja työelämässä tarvittavaa osaamista. Vastaa ja vaikuta!

Uutinen

Jamkin International Business -ohjelmalle arvostettu 5 vuoden EFMD-akkreditointi tavoitteellisen kehitystyön tuloksena

Jyväskylän ammattikorkeakoulun International Business -tradenomiohjelmalle on myönnetty arvostettu 5 vuoden EFMD-akkreditointi. Kyseessä on kansainvälisesti arvostetuin akkreditointi, jonka liiketoimintaan painottuva tutkinto-ohjelma voi saada.

Uutinen

Jamkille historian ensimmäinen korkeakoulutuksen Excellence-laatuleima poikkeuksellisen kehittämistyön ansiosta

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on myöntänyt Jyväskylän ammattikorkeakoululle Excellence-laatuleiman, joka on tunnustus poikkeuksellisen korkealaatuisesta kehittämistyöstä. Jamk sai leiman ensimmäisenä korkeakouluna Suomessa.

Miksi teemme laatutyötä?

Tavoitteenamme on parantaa opiskelijoiden ja asiakkaiden kilpailukykyä osaamisen avulla, varmistaa strategian toteutus, toiminnan sujuvuus ja tuloksellisuus sekä uudistaa korkeakoulun toimintaa asiantuntevan ja kehittyvän yhteisön voimin.

Miten teemme laatutyötä?

Laadunhallintamme perustuu jatkuvan parantamisen periaatteeseen suunnittele – toimi – seuraa ja arvioi – paranna! Laatujärjestelmämme on kuvattu tiiviisti laatukäsikirjasessa.

Miten olemme onnistuneet?

Tuorein tunnustus laadustamme on Karvin (Kansallinen koulutuksen arviointikeskus) toteuttama Jamkin auditointi ja laatuleima, joka on voimassa 20.5.2025 saakka. Tämän lisäksi olemme ensimmäinen korkeakoulu, jolle Karvi on myöntänyt korkeakoulutuksen Excellence-laatuleiman. Excellence-laatuleiman voivat saada korkeakoulut, jotka ovat tehneet poikkeuksellisen laadukasta kehittämistyötä.

Arvioimme toimintaamme myös kansainvälisesti ja olemme saaneet useita tunnustuksia. Näillä sivuilla voit tutustua tarkemmin akkreditoituihin tutkinto-ohjelmiimme, tutkinto-ohjelmien määräaikaisarviointeihin ja saavuttamiimme tuloksiin.

Tulokset

Tutustu Jamkin saamiin tunnustuksiin laadusta, akkreditoituihin tutkinto-ohjelmiin, arviointeihin ja tunnuslukuihin.

Koulutuksen määräaikaisarvioinnit

Koulutuksen määräaikaisarviointi on Jamkin kehittämä arviointimenetelmä. Arvioinnissa tunnistetaan tutkinto-ohjelman vahvuuksia, hyviä käytänteitä ja parantamisalueita nelihenkisen arviointiryhmän voimin. Lue arviointien tuloksista lisää!

Ota yhteyttä

Tero Janatuinen

Laatupäällikkö, Quality Manager
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358405365591