uutinen 20.5.2021

Jamkille historian ensimmäinen korkeakoulutuksen Excellence-laatuleima poikkeuksellisen kehittämistyön ansiosta

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on myöntänyt Jyväskylän ammattikorkeakoululle Excellence-laatuleiman, joka on tunnustus poikkeuksellisen korkealaatuisesta kehittämistyöstä. Jamk sai leiman ensimmäisenä korkeakouluna Suomessa.

JAMKille historian ensimmäinen korkeakoulutuksen Excellence-laatuleima poikkeuksellisen kehittämistyön ansiosta.png

Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen vuosina 2018–2024 toteutettavista korkeakoulujen kolmannen kierroksen auditoinneista on mahdollisuus saada erillinen korkeakoulutuksen Excellence-laatuleima. Karvi on myöntänyt laatuleiman nyt ensimmäistä kertaa vuosina 2020–2021 suoritetuista auditoinneista ja sen sai JAMK ainoana korkeakouluna.

– Arvostamme suuresti tätä tunnustusta laatutyöllemme. Kiitos kuuluu koko korkeakouluyhteisölle – henkilöstölle ja opiskelijoille – sekä yhteistyökumppaneillemme. Laadun kehittäminen on pitkäjänteistä työtä. Meidän tapauksessamme laatutyön juuret ulottuvat ammattikorkeakoulun alkuaikoihin reilun parinkymmenen vuoden taakse, kertoo laatupäällikkö Tero Janatuinen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Jyväskylän ammattikorkeakoululle laatuleima myönnettiin ”Kehittyvä ja hyvinvoiva korkeakoulu” -arviointialueesta, josta JAMK oli saanut jo auditoinnin yhteydessä erinomaisen arvion. Arviointikriteereinä olivat mm. edelläkävijyys, rohkeus ja ennakkoluulottomuus kehittämistyössä, pitkäjänteinen kehittämisen osaaminen ja eri toimijoiden laaja osallistaminen kehittämistyöhön. Excellence-laatuleiman saanti edellytti näyttöjä poikkeuksellisen korkealaatuisesta kehittämistyöstä arviointialueeseen sekä arviointikriteereihin liittyen.

– Olemme hyvin ylpeitä tästä saavutuksesta. Kehittämisen on toki jatkuttava myös tästä eteenpäin. Koen tämän merkittävänä tunnustuksena JAMKissa tehdylle työlle. Laatuauditoinnin lisäksi olemme saaneet useita kansainvälisiä akkreditointeja tutkinto-ohjelmillemme. Tämä kuvastaa JAMKissa vallitsevaa vahvaa laatukulttuuria, joka ulottuu korkeakoulun hallituksesta ja rehtorista yksiköiden johtoon, henkilöstöön ja opiskelijoihin ja näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme, kertoo JAMKin vararehtori Heikki Malinen.

JAMK läpäisi Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen kolmannen kansallisen laatuarvioinnin vuonna 2019 ensimmäisenä suomenkielisenä ammattikorkeakouluna. JAMK sai auditoinnin tuloksena laatuleiman, joka on voimassa kuusi vuotta. Nyt JAMKille myönnetty Excellence-laatuleima on voimassa Karvin auditoinnin laatuleiman voimassaoloajan.

Lue Karvin tiedote.

Lisätietoja:
Heikki Malinen, vararehtori
[email protected]
p. 040 772 3376
Jyväskylän ammattikorkeakoulu