uutinen 12.6.2023

Jamk arvioitiin kansainvälisesti laadukkaaksi tieto- ja viestintätekniikan kouluttajaksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelmalle myönnettiin toistamiseen kansainvälinen EUR-ACE laatuleima. Laatuleima on osoitus tutkinto-ohjelman antaman osaamisen laadusta kansainvälisellä mittaristolla arvioituna. Laatuleiman tutkinto-ohjelmalle myöntänyt Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) arvioi tutkinto-ohjelman vastaavan erinomaisesti työelämän tarpeisiin.

Jamkin tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma sai 9. kesäkuuta 2023 toista kertaa kansainvälisen EUR-ACE laatuleiman akkreditoinnin tuloksena. Toteutetun akkreditoinnin tavoitteena on Jamkin IT-instituutin järjestämän tieto- ja viestintätekniikan insinööritutkinnon osalta tukea koulutuksen kehittämistä ja lisätä sen kansainvälistä vertailtavuutta. Akkreditoinnin avulla saadaan ulkopuolinen arvio opintotarjonnan laadusta ja siitä tarjoaako tutkinto-ohjelma työelämässä vaadittavat tiedot ja taidot. 

”EUR-ACE akkreditointi on arvokas tunnustus henkilöstömme tekemästä määrätietoisesta ja laadukkaasta työstä. EUR-ACE on laajalti tunnistettu tae laadusta, joka osoittaa meidän pärjäävän myös kansainvälisessä vertailussa. Olimme tieto- ja viestintätekniikan insinööritutkinnon osalta toista kertaa mukana EUR-ACE akkreditoinnissa. Tunnistamme prosessin arvon ja uskonkin että olemme mukana akkreditointiprosesissa myös tulevina vuosina”, kertoo Jamkin IT-instituutin johtaja Tero Kokkonen.

Työelämän tarpeisiin vastaavalle opetussuunnitelmalle erityistä kiitosta

Jamkin tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelman saamassa palautteessa kiitosta saivat muun muassa vahvasti ajassa kiinni olevat opintovaihtoehdot sekä työelämän tarpeisiin vastaava ja yritysyhteistyössä tehty vahva opetussuunnitelma. Erinomaiseksi määriteltiin myös opiskelijoiden käytössä olevat laboratoriotilat.

”Auditointiprosessi oli toimiva ja saatu palaute hyvää. Sen avulla kyetään tunnistamaan tutkinto-ohjelman vahvuudet ja kehittämiskohteet. Akkreditointiprosessin eri vaiheet tukevat laaja-alaisesti henkilökuntaa myös uusien opintosuunnitelmien suunnittelussa”, Kokkonen kertoo.

”Tieto- ja viestintätekniikan ohjelmaamme on kehitetty vastaamaan työelämän tarpeita, ja teemme jatkuvasti yhteistyötä yritysten kanssa voidaksemme vastata näihin tarpeisiin jatkossakin. Osansa tässä on myös opetuksen ja TKI-työn toimivalla yhteistyöllä. Nämä huomioitiin myös saamassamme arvioinnissa”, Kokkonen sanoo.

Jamkista valmistuvat tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat työllistyvät laajasti eri tehtäviin teollisuudessa, ja opiskelijat pääsevät jo opintoaikanaan luomaan verkostoja työelämälähtöisissä projekteissa. Henkilökohtaisten opintopolkujen ja erikoistumisopintojen avulla opiskelijat voivat vaikuttaa omaan valmistumisnopeutumiseensa ja opintojen painotuksiin. Erikoistumisopintoina opiskelijoilla on valittavissa muun muassa tässä ajassa korostuvat kyberturvallisuus ja tekoäly.

”Tutkinto-ohjelma on keskeisesti mukana Keski-Suomen alueen kehittämisessä. Tutkinto-ohjelman tarjoamat opintovaihtoehdot – ohjelmointi ja ohjelmistokehittäminen, kyberturvallisuus sekä tietoverkot ja tietojärjestelmät – ovat vahvasti ajassa kiinni”, kuvailee akkreditointiryhmän puheenjohtaja, professori Friedrich Praus Wienin teknillisestä ammattikorkeakoulusta arviointiryhmän keskeisiä havaintoja Karvin aiheesta julkaisemassa tiedotteessa.

Karvin tiedote aiheesta sekä Jamkin tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelman arviointi kokonaisuudessaan on luettavissa Karvin verkkosivuilla: https://karvi.fi/2023/06/09/jyvaskylan-ammattikorkeakoulun-ict-alan-tutkinto-ohjelmalle-myonnettiin-uudelleen-eur-ace-laatuleima/ 

 

Lisätietoja

Tero Kokkonen

Johtaja IT-instituutti, Director Institute of Information Technology
IT-Instituutti, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358504385317