Kansainvälinen Jamk

Jamkissa kansainvälisyys on tärkeässä asemassa ja se läpäisee kaiken toimintamme.

Kansainvälisen toimintamme keskiössä on rajat ylittävä korkeakoulujen ja työelämän kanssa tehtävä koulutus- ja TKI-toiminta, lukuisat englanninkieliset tutkinto-ohjelmat, kansainväliset hankkeet, projektit ja verkostot, kaksoistutkinnot, ulkomaalaiset opiskelijat ja henkilöstö, aktiivinen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuus sekä kansainvälistymisen mahdollistava oppimis- ja toimintaympäristö. Koulutuksen lisäksi tarjoamme työelämälle TKI- ja muita palveluja tukeaksemme Keski-Suomen alueen kansainvälistymistä.

Meillä on yli 300 yhteistyökumppania ulkomailla sisältäen Euroopan, Latinalaisen ja Pohjois-Amerikan, Aasian, Australian ja Afrikan. Laaja verkostomme mahdollistaa niin opiskelijoidemme, henkilökuntamme kuin sidosryhmiemmekin kansainvälistymisen. Moni partnereistamme, kuten myös Jamk, osallistuu Euroopan komission Erasmus+ korkeakoulutukselle ohjelmaan, jonka hankkeiden ja vaihto-ohjelmien avulla edistetään korkeakoulutuksen kansainvälistymistä ja laatua.

Kansainvälistymisen laadun merkkeinä Euroopan komissio on myöntänyt Jamkille mm. seuraavat tunnustukset: Diploma Supplement Label 2013–2016, Erasmus Charter for Higher Education 2021–2027 sekä Erasmus Golden Award for Excellence 2013 (erinomainen laatu Erasmus-ohjelmassa). Lisäksi useat tutkinto-ohjelmamme ovat läpäisseet merkittäviä kansainvälisiä akkreditointeja.

Tervetuloa tutustumaan kansainväliseen Jamkiin!

Kansainvälisyys opinnoissa

Jamk on aidosti kansainvälinen korkeakoulu, jossa jokainen tutkinto-opiskelija voi kehittää kansainvälisyysosaamista opintojensa aikana.

Kansainvälinen kaksoistutkinto

Kaksi tutkintoa ilman tuplatyötä? Kyllä! Kaksoistutkinnossa osa opinnoista suoritetaan ulkomailla partnerikorkeakoulussa, sisällytetään kotikorkeakoulun tutkintoon ja tutkintotodistuksen saa molemmista korkeakouluista. Kiinnostuitko? Lue lisää!

Kansainvälisen liikkuvuuden ohjelmat Jamkissa

Kansainvälinen liikkuvuus on olennainen osa Jamkin kansainvälistä toimintaa. Kansainvälisen liikkuvuuden ohjelmat mahdollistavat opiskelijoiden opinnot ja harjoittelun sekä henkilökunnan työtehtävät ulkomailla.

Esteettömyys vaihdoissa

Erityistarve ei ole este kansainvälistymiselle. Kansainväliselle vaihtojaksolle voi myös hakea taloudellista lisätukea Opetushallitukselta. Lue lisää.

Ystäväperheohjelma

Kiinnostaako sinua mahdollisuus tutustua muihin maihin, niiden kieliin ja kulttuureihin? Lähde mukaan Ystäväperheohjelmaan! Sen tarkoitus on tutustuttaa ulkomaalaisia opiskelijoita suomalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan paikallisen ystävän kautta.

Koronavirusohjeistus Jyväskylän ammattikorkeakoulussa

Tällä sivulla seuraamme koronavirustilanteen kehitystä ja ohjeistamme opiskelijoita, vierailijoita sekä muita ulkoisia sidosryhmiä.

Yhteystiedot

Jamkissa kansainväliseen yhteistyöhön ja toimintoihin liittyvissä asioissa palvelee suuri joukko asiantuntijoita. Alta löydät Jamkin kansainvälistymispalveluiden yhteystiedot.

Kansainvälistymispalvelut palvelee opiskelijoita, henkilökuntaa ja yhteistyökumppaneita kansainväliseen yhteistyöhön ja liikkuvuuteen liittyvissä asioissa.

Palveluajat

 • Asiointi paikanpäällä: ma -  to 10:00 - 14:00
 • Tarvittaessa voit myös varata ajan asioinnille aukioloaikojen ulkopuolelta
 • Etäasiointi: ma - pe klo 9:00 - 15:00 puhelimitse, sähköpostitse sekä chatin kautta.
 • Voit myös varata etäneuvonta-ajan (kirjautuminen palveluun Jamk-tunnuksilla) tai tehdä meille sähköisen palvelupyynnön

Varaa etäneuvonta-aika

Voit varata ajan etäneuvontaan Kansainvälisten asioiden suunnittelijalle, kun sinulla on kysyttävää vaihtoasioista. Palvelun käyttö edellyttää Jamk-tunnuksia.

Voit myös ottaa yhteyttä Helpdeskin kautta, jos sinulla on Jamk-tunnukset.

 1. Mene Helpdeskiin, klikkaa "Jätä palvelupyyntö" ja kirjaudu sisään.
 2. Klikkaa "New ticket".
 3. Valitse kategoria "International Services - Kansainvälistymispalvelut", kirjoita ja lähetä meille viestisi.

Jos sinulla ei ole Jamk-tunnuksia, voit lähettää meille viestin sähköisellä palvelupyyntölomakkeella (lomake englanniksi).

Toimiston sijainti

Pääkampus (Rajakatu 35): huone B106.1 

Lutakon kampus (Piippukatu 2): tiistaisin kirjaston palvelupisteellä

Suomalainen musiikkikampus (Pitkäkatu 18-22): tavattavissa sopimuksen mukaan

Biotalousinstituutti (Tarvaala, Saarijärvi): tavattavissa sopimuksen mukaan

Sähköposti ja sosiaalinen media

Yleiset tiedustelut:

 • international(at)jamk.fi

Liikkuvuusyhteistyösopimukset:

 • international.agreements(at)jamk.fi

Lähtevä opiskelijaliikkuvuus:

 • outgoingA(at)jamk.fi - Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja Liiketoimintayksikkö
 • outgoingB(at)jamk.fi - Hyvinvointiyksikkö ja Teknologiayksikkö

Saapuva opiskelijaliikkuvuus:

 • incoming(at)jamk.fi - kaikki yksiköt

Erasmus+ ICM (International Credit Mobility) -liikkuvuusohjelma:

 • sanna-leena.piiroinen(at)jamk.fi - kaikki yksiköt

 

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

Postiosoite

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Kansainvälistymispalvelut
Rajakatu 35
40200 Jyväskylä

Kansainvälisen toiminnan päällikkö

Nina Björn

Kansainvälisen toiminnan päällikkö, International Relations Manager
Kansainvälistymispalvelut, International Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358405856791

Lue lisää Jamkin kansainvälisestä toiminnasta koulutusviennin ja TKI-toiminnan saralla ja tutustu kielikeskuksemme toimintaan.

Global Education Services

Our global educational services take our educational expertise abroad and help develop education around the world.

Tutkimus ja kehitys

Jamkissa TKI-toimintaa toteutetaan sekä osaamisen uudistamiseksi että työ- ja elinkeinoelämän kilpailukyvyn parantamiseksi. Tervetuloa tutustumaan Jamkin monialaiseen ja vaikuttavaan TKI-toimintaan. 

Kielikeskus

Kielikeskus toteuttaa kaikille Jamkin opiskelijoille tutkintoihin kuuluvan kielten ja viestinnän opetuksen. Lisäksi tarjoamme mm. vapaasti valittavia eri kielten opintojaksoja sekä kielitaitoa ja kielten opiskelua tukevia opintojaksoja.