opiskelijatarina

Korkeakoulututkinto vahvaa työkokemusta täydentämään

Marcus Hyden

Marcus Hydénin tie vei lukion jälkeen armeijaan ja sieltä logistiikan alalle. Sittemmin Marcus on päässyt kehittämään osaamistaan logistiikan saralla monipuolisissa työtehtävissä jo yli 12 vuoden ajan. Alan korkeakoulututkinto on kuitenkin ollut haaveissa.

”Vaikka olenkin päässyt etenemään urallani hyvin, on korkeakoulututkinto kuitenkin jäänyt uupumaan. Jos haluan tähdätä urallani nykyisestä positiostani vielä eteenpäin, ei pelkkä työkokemus välttämättä enää riitä”, Marcus kertoo.

”Ajatus alan korkeakoulututkinnosta on pyörinyt ajatuksissa jo pidempään”, Marcus jatkaa.

Avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi

Etenemismahdollisuudet motivoivat vuosien työuran jälkeen Marcusta aloittamaan logistiikan AMK-polkuopinnot monimuotototeutuksena Jamkissa.

”Päädyin hakeutumaan polkuopintoihin, sillä se on erinomainen keino varmistaa, sopivatko korkeakouluopinnot itselle. Opintoihin käytetty aika ei myöskään mene hukkaan, mikäli päättää myöhemmin hakeutua tutkinto-opiskelijaksi. Opinnot voi nimittäin sisällyttää osaksi tutkintoa.”

”Tiesin myös, että jos polkuopintoja olisi kasassa riittävästi, voisin hakea tutkinto-opiskelijaksi suorittamieni opintojen perusteella eli avoimen väylän kautta”, Marcus täydentää.

Marcus kertoo pohtineensa Jamkin ohella myös muita korkeakouluja. Jamkin hän päätyi kuitenkin valitsemaan ystäviltään ja kollegoiltaan kuulemiensa suositusten perusteella.

Tukea työn ja opintojen yhteensovittamiseen

Korkeakouluopintojen, työn ja muun elämän yhteensovittaminen ei aina ole yksinkertaista. Marcuksen mukaan asian kanssa ei kuitenkaan ole tarvinnut jäädä yksin.

”Suunnitelmien ei tarvitse olla valmiita siinä vaiheessa, kun aloittaa opinnot. Oman kokemukseni mukaan olen saanut hyvin apua, jos esimerkiksi opinnot tai niiden aikatauluttaminen on mietityttäneet.”

Erityisesti monimuotototeutuksessa opiskelu tapahtuu usein itsenäisesti. Marcuksen mukaan yksi opintojen parhaista puolista, osaamisen syventämisen ja laajentamisen lisäksi, on kuitenkin ollut verkostoituminen muiden opiskelijoiden kanssa. 

”Monet meistä kipuilee esimerkiksi samankaltaisten aikataulutushaasteiden kanssa. On hyvä päästä jakamaan näistä ajatuksia muiden kanssa”, Marcus päättää.