Avoimen opiskelija

Opiskelua tukevat edut ja palvelut

Voinko opiskella työttömänä? Saanko opintotukea? Mitä etuja saan opiskellessani avoimessa? Voinko osallistua korkeakoululiikuntaan? Miten saan todistuksen?

Opetus ja ohjaus

Avoimessa opiskellessasi saat korkeakoulutasoista opetusta ja ohjausta Jamkin tutkintokoulutuksen vaatimusten mukaisesti. Opinnoissa on samat tavoitteet, vaatimustaso ja opettajat kuin tutkintokoulutuksessakin. Saat opintoihisi ja niiden valintaan ohjausta.

Avoimen opiskelijat voivat osallistua myös valtakunnallisiin opiskelutaito-webinaareihin. Webinaarit on suunnattu kaikille avointen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille. Saat niissä hyviä vinkkejä erilaisiin opiskelutaitoihin, kuten verkko-opiskeluun, tenttiin valmistautumiseen tai tieteellisen tekstin kirjoittamiseen.

Avoimen polkuopiskelijat voivat tehdä maksutta myös CampusOnline-opintoja muista ammattikorkeakouluista. Katso ristiinopiskelun ohjeet opiskelijaintrasta.

En odottanut, että opetus ja opintojen sisältö voisi olla näin käytännönläheistä ja oikeasti sovellettavissa suoraan työhön. Aivan mahtavaa! Tästä oli itselleni suunnattomasti hyötyä työssäni. -Opiskelijapalaute

Opintososiaaliset tuet

Avoimen opintoihin voit käyttää erilaisia opiskelun rahoitusmahdollisuuksia sekä työttömänä että työssäkäyvänä. Lue vaihtoehdoista tarkemmin oheisista linkeistä.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskeluun et voi saada valtion myöntämää opintotukea (Opintotukilaki 4 §) ellet ole muiden opintojesi perusteella siihen oikeutettu. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat eivät saa myöskään opiskelijakorttia eivätkä opiskelija-alennuksia.

Tietojärjestelmät ja ohjelmistot

Avoimen opiskelijana saat

  • käyttäjätunnuksen, joka käy ammattikorkeakoulun tietokoneisiin ja kaikkiin järjestelmiin
  • oikeuden käyttää ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintäjärjestelmiä, kuten sähköpostia, opintotietojärjestelmää (Peppi) sekä verkko-oppimisympäristöä (Moodle)
  • ladata koneellesi maksutta Windows 10:n
  • asentaa koneellesi maksutta Office-tuotteet opintojen ajaksi
  • tulostusoikeutta

Kirjasto- ja tietopalvelut

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana voit käyttää myös Jamkin kirjastoa ja sen tietopalveluita. Voit osallistua kirjaston järjestämiin avoimiin, ilmaisiin tiedonhankinnan koulutuksiin. Pääkampuksen kirjaston tiloissa on myös exam-tenttistudio, jota pääset käyttämään omatoimiaikana voimassa olevalla kirjastokortilla.

Kirjastokortin saat kirjaston palvelupisteiltä. Statuksesi on "Jamk opiskelija", jolla saat kaikki yllämainitut oikeudet.

Hyvinvointi, ruoka ja eläminen

Todistus / opintosuoritusote

Opintojen aikana voit ladata oman opintosuoritusotteesi Pepin Atomi-palvelusta. Opintosuoritusote on sähköisesti allekirjoitettu.

Opintojen jälkeen korkeakouludiplomien tai osaamiskokonaisuuksien suorittajat saavat todistuksen automaattisesti postiosoitteeseen koulutuksen päätyttyä. Polkuopinnoista ja yksittäisistä opintojaksoista voit tilata opintosuoritusotteen.

Suoritukset siirtyvät automaattisesti (pienellä viiveellä) Puroon, opintosuoritusten hakupalveluun. Palvelussa korkeakouluopiskelijat voivat tarkistaa omat suoritus- ja tutkintotietonsa. Mikäli sinulla ei ole ajantasaista opiskeluoikeutta korkeakouluun, voit katsoa opintotietojasi verkkopankkitunnuksilla Oma Opintopolku -palvelusta.