Avoimen opiskelija

Opiskelua tukevat edut ja palvelut

Voinko opiskella työttömänä? Saanko opintotukea? Mitä etuja saan opiskellessani avoimessa? Voinko osallistua korkeakoululiikuntaan? Miten saan todistuksen?

Opetus ja ohjaus

Avoimessa opiskellessasi saat korkeakoulutasoista opetusta ja ohjausta Jamkin tutkintokoulutuksen vaatimusten mukaisesti. Opinnoissa on samat tavoitteet, vaatimustaso ja opettajat kuin tutkintokoulutuksessakin. Saat opintoihisi ja niiden valintaan ohjausta.

Avoimen opiskelijat voivat osallistua myös valtakunnallisiin opiskelutaito-webinaareihin. Webinaarit on suunnattu kaikille avointen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille. Saat niissä hyviä vinkkejä erilaisiin opiskelutaitoihin, kuten verkko-opiskeluun, tenttiin valmistautumiseen tai tieteellisen tekstin kirjoittamiseen.

Avoimen polkuopiskelijat voivat tehdä maksutta myös CampusOnline-opintoja muista ammattikorkeakouluista. Katso ristiinopiskelun ohjeet opiskelijaintrasta.

En odottanut, että opetus ja opintojen sisältö voisi olla näin käytännönläheistä ja oikeasti sovellettavissa suoraan työhön. Aivan mahtavaa! Tästä oli itselleni suunnattomasti hyötyä työssäni. -Opiskelijapalaute

Opintososiaaliset tuet

Avoimen opintoihin voit käyttää erilaisia opiskelun rahoitusmahdollisuuksia sekä työttömänä että työssäkäyvänä. Lue vaihtoehdoista tarkemmin oheisista linkeistä.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskeluun et voi saada valtion myöntämää opintotukea (Opintotukilaki 4 §) ellet ole muiden opintojesi perusteella siihen oikeutettu. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat eivät saa myöskään opiskelijakorttia eivätkä opiskelija-alennuksia.

Tietojärjestelmät ja ohjelmistot

Avoimen opiskelijana saat

  • käyttäjätunnuksen, joka käy ammattikorkeakoulun tietokoneisiin ja kaikkiin järjestelmiin
  • oikeuden käyttää ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintäjärjestelmiä, kuten sähköpostia, opintotietojärjestelmää (Peppi) sekä verkko-oppimisympäristöä (Moodle)
  • ladata koneellesi maksutta Windows 10:n
  • asentaa koneellesi maksutta Office-tuotteet opintojen ajaksi
  • tulostusoikeutta

Kirjasto- ja tietopalvelut

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana voit käyttää myös Jamkin kirjastoa ja sen tietopalveluita. Voit osallistua kirjaston järjestämiin avoimiin, ilmaisiin tiedonhankinnan koulutuksiin. Pääkampuksen kirjaston tiloissa on myös exam-tenttistudio, jota pääset käyttämään omatoimiaikana voimassa olevalla kirjastokortilla.

Kirjastokortin saat kirjaston palvelupisteiltä. Statuksesi on "Jamk opiskelija", jolla saat kaikki yllämainitut oikeudet.

Hyvinvointi, ruoka ja eläminen

Liikunta

Kaikki avoimen opiskelijat voivat osallistua Jyväskylän korkeakoululiikuntaan ostamalla korkeakoululiikunnan tarran. Polkuopiskelijat (AMK) saavat lisäksi oikeuden opiskelijakunta JAMKOn kuntosalin käyttöön. Kuntosalia varten lataa puhelimeesi sähköisesti varmennettu opiskelutodistus Pepin Atomista (katso ohjeet). Pidä mukana myös henkilöllisyystodistus.

 

Ruokailu

Polkupiskelijat (AMK) saavat oikeuden alennettuun ateriahintaan (6,20 €) Juvenesin Jamk-kampusravintoloissa. Alennetun hinnan saa sähköisesti varmennetulla opiskelutodistuksella, jonka voit ladata puhelimeen Pepin Atomista (katso ohjeet). Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi käyttäessäsi korttia. Avoimen opiskelijat eivät voi saada KELAn ateriatukikorttia (valtioneuvoston asetus 54/2012).

Terveydenhuolto

Oppilaitospappi on käytettävissäsi opiskelun ja arjen erilaisissa haasteissa ja paineissa.

Avoimen opiskelijat eivät ole oikeutettuja opiskeluterveydenhuoltoon (Laki korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta 2019/695 2 §). Käänny näissä asioissa oman alueesi terveyskeskuksen puoleen.

Vakuutukset

Avoimen opiskelija ovat Jamkin opiskelijoille otettujen vakuutusten piirissä.

Opiskelijakunta JAMKO

Avoimen opiskelijat eivät voi liittyä opiskelijakunta JAMKOon, mutta voivat osallistua JAMKOn järjestämiin opiskelijatapahtumiin ja hankkia halutessaan opiskelijahaalarit.

Asuminen

Avoimen opiskelijat voivat hakea Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiön (KOAS) asuntoja, mutta hakijat käsitellään tapauskohtaisesti. Etenkin ruuhkien aikana tutkinto-opiskelijat ovat etusijalla.

Kampuspysäköinti

Avoimen opiskelijat voivat hakea opiskelijoiden pysäköintilupaa.

 

Opintosuoritusote

  • Opintojen aikana voit ladata oman opintosuoritusotteesi Pepin Atomi-palvelusta. Opintosuoritusote on sähköisesti allekirjoitettu.
  • Avoimessa opintosuorituksia tehneille lähetetään lukukausittain (syksy, kevät, kesä) opintosuoritusote henkilökohtaiseen sähköpostiin otsikolla "Sähköinen dokumentti Jamkista". Opintosuoritusote on sähköisesti varmennettu ja ladattavissa 30 päivän ajan toimituksesta. Mikäli tarvitset otteen pikaisemmin tai uudelleen, voit tilata sen alla olevasta linkistä.
  • Korkeakouludiplomien tai osaamiskokonaisuuksien suorittajat saavat todistuksen automaattisesti postiosoitteeseen koulutuksen päätyttyä. Mikäli olet kadottanut todistuksen, voit tilata opintosuoritusotteen opinnoistasi.
  • Opintotietojasi voit katsella verkkopankkitunnuksilla Oma Opintopolku -palvelusta.