opiskelijatarina

Minusta tulee terkkari – korkeakouluviikolta vahvistusta haaveammatille

Teksti
Tiitu Laakso
Kuva
Tiitu Laakso

Anni on lukion kakkosluokkalainen, jonka haaveena siintävät terveydenhoitajan opinnot ammattikorkeakoulussa. Anni on aktiivisesti tutustunut haaveammattinsa mahdollisuuksiin, ja kertoo saaneensa korkeakouluviikolla suorittamansa lääkehoidon opintojakson myötä uutta intoa ja vahvistusta tulevaisuuden suunnitelmilleen. 

Korkeakouluviikon opiskelija Anni istuu pöydän ääressä

Anni opiskelee toista vuotta Lyseon lukiossa, ja osallistui innolla Keski-Suomen korkeakouluviikolle keväällä 2023. Anni kertoo kurssivalikoimassa olleen monia kiinnostavia vaihtoehtoja, mutta lääkehoidon kurssi tuntui luontevimmalta hänen selkeiden tulevaisuuden suunnitelmiensa näkökulmasta. 

”Lukion jälkeen suunnitelmissani on lähteä opiskelemaan terveydenhoitajaksi, joten halusin valita nimenomaan kurssin, joka olisi ikään kuin muutenkin osa tulevia opintoja. Näin pääsen vähän jo tutustumaan siihen, mitä tulevat opinnot pitävät sisällään.”

Anni on jo pitkään tiennyt haluavansa terveydenhoitajaksi, ja tehnyt myös aktiivista selvitystyötä alasta ja sen mahdollisuuksista.

”Terveydenhoitajan ammatissa yhdistyvät monet kiinnostuksen kohteeni, ja uskon sen sopivan tiedonhaluiselle luonteelleni. Haluan työskennellä ihmisten kanssa, mutta toisaalta pidän myös itsenäisestä työskentelystä. Myös jatko-opintomahdollisuudet ovat laajat, ja jatkossa voisin hyvinkin kuvitella täydentäväni opintoja yliopistossa. Myös kätilön tutkinnon suorittaminen voisi kiinnostaa. Toki tiedän, että suunnitelmat ja kiinnostuksen kohteet voivat ajan myötä muuttua, mutta tässä vaiheessa tämä tuntuu hyvältä.”

Kurssin perusteella Annille muodostui hyvä ja entistä selkeämpi kuva tulevista opinnoista. Korkeakouluviikko toi myös mukavaa vaihtelua tavalliseen lukio-opiskeluun.

”Lääkehoidon kurssi oli hyvin rakennettu ja teoreettinen tieto esitetty mielenkiintoisesti. Vuoden päästä jatko-opintoihin hakeminen alkaakin olla ajankohtaista, joten nyt oli juuri sopiva hetki saada vähän kosketuspintaa tulevaan. Uskon korkeakouluviikon opintojen olevan hyödyllisiä myös heille, joilla tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole vielä selkeät, ja jotka vasta etsivät itseään kiinnostavaa alaa.”