Ilmoittautuminen ja opintomaksut avoimessa

Avoimen opinnot sijoittuvat kolmeen lukukauteen: syksyyn, kevääseen ja kesään.

Ilmoittaudu ja maksa verkossa

Opintojen alkamisaika ja pituus voivat kuitenkin vaihdella. Sekä syys- että kevätlukukaudella on kaksi ilmoittautumisten alkamisaikaa riippuen opinnoista. Ilmoittautuminen päättyy pääsääntöisesti 2-3 viikkoa ennen opintojen alkua. Tarkista kuitenkin päiväys kunkin opintojakson kohdalla, myös alla mainituista poikkeavia päivämääriä voi olla! 

Ilmoittautumisajat lukuvuonna 2023 - 2024

Opintojen ajoitus Ilmoittautumiset alkavat
Syyslukukausi (21.8. - 19.12.2023)
- vko 42 ei opetusta

2.8.2023 klo 9.00 (sosiaali- ja terveysala klo 10.00)
tai 11.9.2023 klo 9.00

Kevätlukukausi (3.1. - 20.5.2024)
- vko 9 ei opetusta
13.11.2023 klo 9.00 (sosiaali- ja terveysala klo 10.00)
tai 22.1.2024 klo 9.00
Kesälukukausi (21.5. - 31.7.2024) 15.4. klo 9.00

 

Opintojaksoille ilmoittautuminen oli todella helppoa. - Opiskelijapalaute

Näin ilmoittaudut

 1. Valitse opintotarjonnasta sinua kiinnostava opintojakso tai -kokonaisuus.
 2. Tutustu opintojakson kuvaukseen, mahdollisiin ennakkotietovaatimuksiin sekä aikatauluun.
 3. Klikkaa "ilmoittaudu koulutukseen/koulutuskokonaisuuteen". Linkki on esillä ilmoittautumisaikana (jos sitä ei ilmoittautumisen alkaessa näy, päivitä sivu).
 4. Täytä henkilötiedot, valitse oikeat tuotteet ja tutustu peruutusehtoihin. Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä (*). Jatka ja tarkista antamasi tiedot. Kun lähetät lomakkeen, ilmoittautuminen tulee järjestelmäämme.
 5. Käy läpi valitsemasi kurssit ja tuotteet, siirry kassalle. Maksa opintomaksu. Jos olet työtön työnhakija tai turvapaikanhakija, jätä tämä vaihe väliin ja toimita todistus alla olevien ohjeiden mukaisesti.
 6. Saat sähköpostiisi automaattivahvistuksen sekä maksukuitin. Ennen opintojen alkua saat vielä opintokirjeen antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Katso ohjevideo

Huomioitavaa

 • Opiskelijapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (ellei muuta toimintatapaa ole mainittu).
 • Mikäli pääsit verkkomaksuvaiheeseen ja opintomaksu onnistui, olet pääsemässä mukaan opintoihin. Ilmoittautumista ei huomioida, mikäli maksua ei ole suoritettu (paitsi jos olet työtön työnhakija tai turvapaikanhakija ja toimitat todistuksen vuorokauden sisällä ilmoittautumisestasi).
 • Varasijalle ilmoittautuvat eivät suorita verkkomaksua, vaan opintomaksu laskutetaan myöhemmin, mikäli opiskelupaikkoja vapautuu ja opiskelija ottaa paikan vastaan. Varasijalla oleviin otetaan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, jos opiskelupaikkoja vapautuu. Mikäli henkilöä ei tavoiteta kohtuullisessa ajassa, tarjotaan vapautunutta paikkaa eteenpäin.
 • Mikäli ilmoittautuminen on jo päättynyt, voit kysyä vapaita paikkoja: avoinamk(at)jamk.fi. Huomioi kuitenkin peruutusehdot, mikäli ilmoittaudut jälkikäteen.

Tutustu pohjatietovaatimuksiin

Tutustu edeltävän osaamisen vaatimuksiin kunkin opintojakson tai -kokonaisuuden kuvauksissa. Avoimen opintoihin ei ole periaatteessa pohjakoulutusvaatimuksia, mutta huomioi seuraavat:

 • Opintojaksoissa voi olla edeltävän osaamisen vaatimuksia. Osaaminen voi olla hankittu koulutuksessa tai muutoin.
 • YAMK-opintojen pohjalla tulisi olla AMK-tutkinto tai vastaava osaaminen.
 • Sinulla tulee olla tarvittavat opiskeluvalmiudet ammattikorkeakouluopintoihin.

Opintomaksut

Avoimen opintomaksut ovat (alv 0 %):

 • polkuopinnot 150 €/lukukausi
 • opintokokonaisuudet 10 €/op
 • yksittäiset opintojaksot 15 €/op

Opinnot maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Mikäli opintomaksu on yli 150 euroa, yli menevä osuus voidaan laskuttaa. Tällöin opintomaksuun lisätään laskutuslisä 5 €. Kertaerä on aina maksimissaan 150 euroa.

Verkkokaupan toimitusehdot

Maksuttomat opinnot työttömille ja turvapaikanhakijoille

Avoimen opinnot ovat maksuttomia työttömille työnhakijoille, lomautetuille ja turvapaikanhakijoille vuoden 2024 loppuun saakka.

Toimi seuraavasti:

 1. Tutustu avoimen opintotarjontaan.
 2. Keskustele opintosuunnitelmistasi ja niiden mahdollisista vaikutuksista työttömyysturvaan TE-palvelujen / kuntakokeilun omavalmentajan kanssa.
 3. Ilmoittaudu opintoihin: Laita sähköisessä lomakkeessa rasti "työtön" tai "muu" ja lisätietoihin "turvapaikanhakija". Jätä verkkomaksu hoitamatta (voit sulkea sivun verkkomaksun kohdassa).
 4. Todenna oikeutuksesi maksuttomuuteen vuorokauden sisällä turvasähköpostina. Turvasähköpostin vastaanottajana avoinamk(at)jamk.fi. Kirjaa otsikoksi "Todistus opintojen maksuttomuutta varten" ja viestiosioon opinnot, joihin olet ilmoittautunut. Todennus tehdään seuraavilla dokumenteilla:
  • Työtön työnhakija: Todistus työnhaun voimassaolosta, ryhmät 02 työtön, 03 lomautettu, 07 työllistymistä edistävässä palvelussa, 08 koulutuksessa. Todistuksen saa TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta.
  • Turvapaikanhakijat: Suomalaisen vastaanottokeskuksen kuvallinen ID-kortti kuvana tai skannattuna.

HUOM! Toimita todistus ilmoittautumispäivältä aina ilmoittautuessasi uudelle opintojaksolle! Mikäli jäät varasijalle, toimita todistus mahdollisen paikan vapautuessa.

Maksuttomat opinnot Ukrainasta Suomeen paenneille

Avoimen opinnot ovat maksuttomia Ukrainan sotaa Suomeen paenneille henkilöille.

Toimi seuraavasti:

 1. Tutustu avoimen opintotarjontaan.
 2. Ilmoittaudu opintoihin. Laita sähköisen lomakkeen Pääasiallinen toiminta -kysymyksessä rasti kohtaan "muu" ja kirjoita lisätietoihin "UKR". Jätä verkkomaksu hoitamatta (voit sulkea sivun verkkomaksun kohdassa).
 3. Todenna oikeutuksesi maksuttomuuteen vuorokauden sisällä turvasähköpostina (linkki alla). Laita turvasähköpostin vastaanottajaksi avoinamk(at)jamk.fi. Kirjaa otsikoksi "Todistus opintojen maksuttomuutta varten" ja viestiosioon opinnot, joihin olet ilmoittautunut. Lähetä kuvana tai skannattuna
 • dokumentti, jonka olet saanut Suomen poliisilta hakiessasi tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa
 • tai päätös tilapäisestä suojelusta
 • ja oleskelulupakortti (mikäli sinulla on)

HUOM! Toimita todistus aina ilmoittautuessasi uudelle opintojaksolle.

Maksuttomat opinnot Jamkin alumneille

Alumneille maksuttomia opintoja avoimen ammattikorkeakoulun kautta:

 • ylemmän AMK-tutkinnon polkuopinnot Jamkin AMK-koulutuksista valmistuneille maksutta kahden vuoden ajan valmistumisesta
 • Yritystehtaan opinnot "Ideasta yritykseksi" ja "Yritysvalmennus" kaikille alumneille (AMK, YAMK, ammatillinen opettajakorkeakoulu) maksutta yhden vuoden ajan valmistumisesta

Ilmoittautuessasi opintoihin laita lomakkeen lisätietoihin "Alumni" ja jätä verkkomaksu hoitamatta (voit sulkea sivun verkkomaksun kohdassa). Valmistumispäivämääräsi tarkistetaan Peppi-opintotietojärjestelmästä.

Maksuttomat opinnot ammatillisesta opettajankoulutuksesta valmistuneille

Jamkin opettajankoulutuksen alumneille tarjotaan avoimen ammattikorkeakoulun opetus- ja kasvatusalan opinnot maksutta yhden vuoden ajan valmistumisesta. 

Opintojen peruminen tai keskeyttäminen

Peruutusehdot

Polkuopintojen ja yksittäisten opintojaksojen peruminen

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään 14 päivää ennen opintojen alkua. Mikäli peruminen tapahtuu tämän jälkeen, opintomaksua ei palauteta. Nonstop-opintoja ei voi perua maksutta.

Opintokokonaisuuksien (ml. korkeakouludiplomit) peruminen

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään 14 päivää ennen opintojen alkua. Mikäli peruminen tapahtuu tämän jälkeen, ennakkomaksua (150 €) ei palauteta. Mikäli peruminen tapahtuu 14 päivää koulutuksen alkamisen jälkeen, peritään koko opintomaksu.

Yleiset ehdot

Peruminen on tehtävä kirjallisesti. Opintojen aloittamatta jättämistä ei katsota peruutukseksi. Suoritettu opintomaksu on edellytys koulutukseen osallistumiselle. Sairaustapauksissa maksun palautus harkitaan tapauskohtaisesti.

Sairastapaukset

Sairaustapauksissa toimita peruutuslomakkeen lisäksi lääkärintodistus turvasähköpostina

 • vastaanottaja: avoinamk(at)jamk.fi
 • aihe: Lääkärintodistus
 • viesti: nimesi sekä opinnot, joihin olet ilmoittautunut

Lääkärintodistukset tuhotaan tarkistamisen jälkeen.