Mikä ihmeen KeHO, projektipäällikkö Janne Laitinen?

KeHO on Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä, eli uusi verkosto, joka yhdistää keskisuomalaiset sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan avaintoimijat. Verkostossa on liki 80 asiantuntijaa ja kuusitoista organisaatiota.

Kuinka toiminta koskettaa jyväskyläistä?

KeHO järjestää asiantuntijatapaamisia ja siihen liittyvä ”Meijän Polku” on käytännönläheinen kansanterveyden edistämisliike. Meijän Polun kuntakummit keskustelevat keskisuomalaisten kuntien hyvinvointihaasteista, joten toiminta kattaa aidosti koko Keski-Suomen. Järjestämme yhdessä hyvinvointitapahtumia ja Meijän Polun luontorentoutus on jo hyvin tunnettu. Hyvinvointialan toimintaa ja yhteisiä onnistumisia nostetaan KeHO:n nettisivuille. Ohjelmassa voi olla yhteistä hankesuunnittelua, asiantuntijaluentoja hyvinvointiteemoista, asiantuntijalausuntoja hyvinvointitaloudesta tai hyvinvointialan start up'ien sparrausta. Verkostomme on aktiivisesti mukana Kasvu Openin Future Health and Wellbeing -polulla.

Kuinka KeHO liittyy Uuteen Sairaalaan tai Hippoksen alueeseen, vai liittyykö?

Jyväskylän kehitysalustat ja isot hankkeet ovat tärkeitä myös KeHO-verkostolle. Ideoimme ja testaamme erilaisia toimintatapoja jo ennen kuin uudet rakennukset valmistuvat. Keski-Suomen Liiton rahoittamat Meijän Spurtti ja Hippos Challenge-hankkeet haastavat jo toimijoita tuottamaan ratkaisuja hyvinvointihaasteisiin ja -palveluihin.

Kuinka KeHO liittyy JAMKin toimintaan?

JAMK koordinoi KeHO-verkostoa ja meiltä on mukana kaksitoista asiantuntijaa. Kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa.

KeHO julistaa: Hyvinvointitekoja koko maailmalle! Mitä se tarkoittaa?

Me panostamme KeHO-verkostossa toimintaan, kokeilu­kulttuuri on vahvasti meitä yhdistävä ilmiö.

Kehofinland.fi

TEKSTI: PAULIINA HIETALAHTI KUVA: MIKKO VÄHÄNIITTY