9.4.2015

Mr. Halme tekee tuhat kauppaa vuodessa

Tradenomi Julius Halme sai huippupaikan brittiläisestä OSTC sijoitusyhtiöstä. Työssä tarvitaan rautaista matikkapäätä ja syvällistä talousosaamista.

Lontoolainen OSTC Ltd tunnetaan yhtenä suurimmista ja nopeimmin kasvavista sijoitusalan yrityksistä Englannissa. Viidessätoista vuodessa OSTC on laajentunut kansainväliseksi toimijaksi, jolla on 16 toimistoa eri maassa. 

JAMKin International Business -koulutusohjelmasta tradenomiksi valmistunut Julius Halme on yksi yrityksen noin 400 työntekijästä. Halme sai huippupaikan opintojen loppusuoralla.
”Haaveilin pörssi- ja sijoitusalan töistä jo ennen kuin hain JAMKiin. Kun opinnot olivat pitkällä, aloitin työnhaun. Tammikuussa 2013 pääsin työhaastatteluun Englantiin ja helmikuussa aloitin työt OSTC:n Brightonin toimistossa.”

Työ sijoitusyrityksessä on kiivastahtista ja haastavaa. Jokainen välittäjä tekee päivässä satoja ostoja ja myyntejä. Vuodessa kauppoja kertyy tuhatkunta. Kauppojen tekemisessä rautainen päässälaskutaito on ehdoton edellytys, sillä laskin ei taivu nopeaan kaupankäyntiin. Matematiikan taitoja painotettiin myös työhaastattelussa.

”Minut valittiin töihin satojen hakijoiden joukosta. Esimieheni mukaan valintaan vaikutti matematiikan taitojen lisäksi kaksi asiaa: ansioluettelossani oli mukana valokuva ja lisäksi olin valmis lähtemään Suomesta asti työhaastatteluun”, Halme toteaa.

Kielitaitoa ja talousosaamista

Julius Halme arvostaa JAMKin tradeno­miopintoja. Hyödyllisimmiksi kursseiksi hän arvioi kurssit, jotka opettivat näkemään talouden suuria kokonaisuuksia. Englanninkielinen opetus kartutti puolestaan kielitaitoa.

Opintojen aikana Halme oli vaihdossa puoli vuotta Buenos Airesissa. Opiskelijavaihto tutustutti eri kulttuureihin ja mukaan tarttui kokemusta kansainvälisen opiskelijaryhmän kanssa työskentelystä.
Halme on kahdessa vuodessa juurtunut Englantiin. Työ ja koti löytyvät nykyisin Walesin puolelta Swanseasta, kun työnantaja teki uudelleenjärjestelyjä ja tarjosi sieltä työpaikkaa.
”Mieluiten tekisin kuitenkin saman alan töitä Suomessa, jos niitä olisi tarjolla. Ehkä joskus muutamme vaimon kanssa Suomeen, mutta ei ihan vielä”, Halme toteaa tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Teksti ja kuva Pia Tervoja

Takaisin