Tapahtuma

11.5. - 13.5.

Digivuoren huipulle 9. - 13.5. | Päätapahtuma ke 11.5.

Tuntuuko matka digivuoren huipulle pelottavalta? Onko yritykselläsi uusia askeleita otettavana yhdessä robotin, tekoälyn tai digiosaamisen kanssa, mutta virtuaalikompassi uupuu?

Digivuoren huipulle teksti ja pieni digitaalinen robotti ihmisen kädessä.
Ajankohta
11.05.2022 09:00 - 13.05.2022 16:00
Tapahtuman tyyppi
Messut

Ota askel kohti huippua Jamkin kanssa!

Sinulle ja yrityksellesi avautuu ainutkertainen tilaisuus tutustua digitaalisuuteen, robotiikkaan ja tekoälyyn luotettavan matkakumppanin kanssa. Osallistu Digivuoren huipulle -virtuaalitapahtumaan ja saat uusia kokemuksia ja näkemyksiä suoraan näköalapaikalta.

Ke 11.5. päätapahtumassa matkaoppaanasi on kokenut Jamkin projektihenkilöstö. Esillä on mm.

  • tuoreita polkuja, joihin etsimme uusia matkakumppaneita
  • koluttuja reittejä, joissa voimme tarjota sinulle erilaisia menetelmiä, työkaluja ja valmiita karttoja
  • tutkimattomia reittejä, joiden määränpäätä emme vielä itsekään tiedä

Virtuaalitapahtumassa pääset tutustumaan mitä Jamkin digihankkeet voivat tarjota juuri sinun yrityksellesi. Pääset vierailemaan projektien teemasivuilla koko viikon 19 ajan. Päätapahtumassa ke 11.5. klo 9 - 13 tarjolla on lisäksi webinaareja, teasereita sekä vaikuttavia asiantuntijapuheenvuoroja. Teemasivuilta löydät oikeita asiantuntijoita ja kontakteja, joiden kanssa vaihtaa ajatuksia teemoihin liittyen.

Tapahtuma on tarkoitettu mikro- ja pk-yrityksille sekä organisaatioille, jotka haluavat kehittää osaamistaan digitalisaatiossa ja robotiikassa. Kaikki aihepiiristä ja sen mahdollisuuksista kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan matkalle! 

Kiivetään yhdessä digivuoren huipulle!

Puhujien esittely

Saat reppuusi eväitä ja vastauksia ainakin seuraavista aiheista

Kaipaatko tietoa, millaista dataa digitalisaation avulla voidaan tuottaa ja mikä on datan merkitys yrityksen liiketoiminnan kehittämiselle? Entä kuinka kyberturvallisuus nivoutuu osaksi kokonaisuutta?
Tiedätkö miten tuoda XR-teknologioita käytännönläheisten, kustannustehokkaiden ja mahdollisimman omatoimisten ratkaisujen kautta osaksi yrityksen toimintaa? Yrittäjät pystyvät tuottamaan XR-sisältöjä helposti myös itse!
Yritykset tarvitsevat asiantuntijoita, jotka ymmärtävät toimialan sekä osaavat soveltaa tekoälyä työssään. Tarvitseeko yrityksesi asiantuntijat tukea tai koulutusta aiheen tiimoilta?
Kiinnostaako digi- ja kilpapelaaminen? Pelitarinasessiossa esitellään Pelaten duuniin! -valmennuksista saatuja kokemuksia sekä kumotaan pelimyyttejä.
Demoamme koneoppimista ja reunalaskentaa erityisesti teollisuuden alan yrityksille.
Maatalousyrittäjä – onko digi-osaamisesi hukassa ja uudet teknologiat hyödyntämättä? Mitä tiedolla johtaminen maatalousyrityksessä tarkoittaa?
Kaipaatko keinoja etäjohtamiseen?
Voiko keskusteleva tekoäly eli chatbot olla fiksu? Tule testaamaan AIRE-testibotteja! Voit auttaa bottia oppimaan miten ihmiset eri asioista kysyvät tai keskustelevat. Sisältöjen karttuessa botti kasvaa fiksummaksi ja kykenee vastaamaan yhä monimutkaisempiin kysymyksiin.

Tapahtumassa mukana olevat projektit

Pelaten duuniin!

Digitaalisen pelaamisen suosio on lisääntynyt ja iso osa nuorista ja nuorista aikuisista pelaa ja kuluttaa pelaamiseen liittyviä mediasisältöjä. Kilpapelaaminen eli e-urheilu on erityisesti nuoria kiinnostava markkinaehtoisesti kehittynyt elektronisen urheilun ekosysteemi, jossa piilee myös tulevaisuuden työelämämahdollisuuksia.

SimO - Monialainen simulaatioiden harjoitus-, koulutus- ja tutkimuskeskus virtuaalisissa ja reaalimaailman toimintaympäristöissä

Monialainen simulaatioiden harjoitus-, koulutus- ja tutkimuskeskus virtuaalisissa ja reaalimaailman toimintaympäristöissä.

aiADDVA - Tekoälystä lisäarvoa

Tarjoamme aiADDVA - Adding value by Artificial Intelligence -hankkeessa käytännön tietoa ja konkreettisia työkaluja tekoälyn mahdollisuuksista keskisuomalaisten valmistavan teollisuuden pk-yritysten henkilökunnalle ja johdolle. Yritysvalmennus on joustavaa ja maksutonta.

Kehittämisprojekti

Xpand: Laajennetun todellisuuden osaamisen kehittäminen

Toteutusaika: 1.9.2021 - 31.8.2023

Yksikkö: Liiketoimintayksikkö

Rahoitusohjelma: Euroopan sosiaalirahasto (ESR)

Robotti tuli töihin

Robotti tuli töihin -projektissa kehitettiin eri toimialoilla keskisuomalaisten pk-yritysten kykyä hyödyntää robotiikkaa omassa liiketoiminnassaan. Projektin uutuusarvona oli, että huomio projektin robottipilotoinneissa kiinnitettiin myös muutosjohtamiseen ja työhyvinvointiin.

DigiKyky

DigiKyky - Digitaalinen kyvykkyys pk-yrityksen kilpailukyvyn parantajana -projektissa lisätään yritysten kilpailukykyä parantamalla niiden henkilöstön osaamistasoa digitaalisten palveluiden ja järjestelmien käytössä.

DigiHR

DigiHR eli Digitaalisen HR-osaamisen kehittäminen digimurroksessa -hankkeen tavoitteena on lisätä ymmärrystä, osaamista ja taitoja digitaalisesta henkilöstöjohtamisesta ja muutostilanteen johtamisesta, rakentaa digitaalisen henkilöstöjohtamisen kehityspolkuja, pilotoida HR-analytiikkaa sekä lopuksi luoda kokemusten ja oppien kautta digitaalisen HR:n kehittämismalli.

FUDIX - Future Digiexperts

Oivaltavaa digimarkkinoinnin opetusta kehittämässä - FUDIX-projekti uudistaa digimarkkinoinnin opetusta ja tuo opiskelijoille entistä paremmat taidot alan työtehtäviin. Projektissa innovoidaan ja muotoillaan uudenlainen, innostava digitaalisen markkinoinnin oppimisympäristö, joka vastaa nopeasti muuttuvan alan osaamisvaatimuksiin.

Virtual Leaders

Autamme keskisuomalaisia pk-yrityksiä ottamaan käyttöön tuottavia ja työhyvinvointia tukevia virtuaalijohtamisen toimintatapoja työyhteisöissä, joissa henkilöstö toimii ja työskentelee osittain tai kokonaan monipaikkaisesti tai etänä. Läpileikkaavana teemana hankkeemme työpaketeissa on henkilöstön työhyvinvointi, jota seurataan aktiivisesti hankkeen edetessä.

AIRE - Tulevaisuuden älykkäät kuntoutuspalvelut

Minkälaisia palveluratkaisuja keskusteleva tekoäly voi tuoda tullessaan sotealalle? Onko chatboteista ihmisen digitaaliseksi apulaiseksi? Tervetuloa seuraamaan AIRE-projektin tekemistä! 

Kehittämisprojekti

Tieto tuottamaan - Digitalisaation hyödyntäminen modernien tekoälyratkaisujen ja kyberturvallisuuden avulla

Toteutusaika: 1.4.2021 - 31.3.2023

Yksikkö: Teknologia

Rahoitusohjelma: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR)

Tutkimusprojekti

coADDVA-ADDing VAlue by Computing in Manufacturing

Toteutusaika: 1.9.2021 - 31.10.2023

Yksikkö: Teknologia

Rahoitusohjelma: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR)

Kehittämisprojekti

DigiPelto -koulutushanke

Toteutusaika: 1.10.2020 - 31.12.2023

Yksikkö: Teknologia

Rahoitusohjelma: Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelma

Projekteja rahoittamassa

Lisätietoja tapahtumasta

Katja Pihkasalo

Tuottaja, Producer
Viestintäpalvelut, Communication Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358505972411