SimO

Monialainen simulaatioiden harjoitus-, koulutus- ja tutkimuskeskus virtuaalisissa ja reaalimaailman toimintaympäristöissä

SimOpääkuva

Simulaatioiden harjoitus-, koulutus- ja tutkimuskeskus virtuaalisiin ja reaalimaailman toimintaympäristöihin

Tavoite: Luoda kansallisesti merkittävä, kansainväliseen yhteistyöhön kykenevä, korkeatasoinen ja monialainen simulaatioiden harjoitus-, koulutus- ja tutkimuskeskus virtuaalisiin ja reaalimaailman toimintaympäristöihin.

Kesto: 1.11.2021 - 30.6.2023

Kohden monialaista ja monitieteistä simulaatio-osaamisen ekosysteemiä

SimO-projektin aikana on hioutunut ajatuksia, timantteja, siitä, millainen on tulevaisuuden Keski-Suomen monialainen ja monitieteinen simulaatio-osaamisen ekosysteemi, joka tukee ja vie eteenpäin alueen opetus-, tutkimus ja kehittämistyötä.

SimO-projektin timantit

SimO-projektin aikana hiotuneita timantteja, joita kohden ja joiden avulla keskisuomalaista simultaanioverkostoa lähdetään edistämään.

Ajankohtaista SimO-projektissa

Artikkeli

Simulaatioita ja ekosysteemejä etsimässä

SimO-projektin toukokuun ensimmäinen tutustumismatka kohdistui viiteen mielenkiintoiseen kohteeseen pääkaupunkiseudulla, Lahdessa sekä Lohjalla. Matkan tavoitteena oli tutustua simulaatiotiloihin ja niiden ympärillä olevaan ekosysteemitoimintaan.

Artikkeli

Simulaatioiden tulevaisuutta visioimassa SimO-hankkeen työpajoissa

SimO eli Monialainen simulaatioiden harjoitus-, koulutus- ja tutkimuskeskus virtuaalisissa ja reaalimaailman toimintaympäristöissä -hanke järjesti 4.10.2022 sarjassaan toisen työpajan, jossa teemana oli ”Mahdollisuudet – Simulaatioiden tulevaisuutta tekemässä”.

Artikkeli

Simulaatioyhteistyötä kehittämässä ilolla ja innolla

Ensimmäisesssä SimO-työpajassa tutustuttiin simulaatioiden maailmaan niin meillä Suomessa kuin maailmalla ja pohdittiin monia mahdollisuuksia, kuinka simulaatiotoimintaa voidaan kehittää Keski-Suomessa.

Olemassa olevat simulaatiotilat

Human Technology Hub

Jyväskylän yliopiston HTHubin esittely

Sairaala Novan Tietotaitokeskus

Sairaala Novan Tietotaitokeskuksen esittely

Jamkin hyvinvointiyksikön simulaatiopalvelut

Jamkin simulaatiopalveluiden esittely