Projekti

DigiPelto -koulutushanke

Rahoitusohjelma

Lyhenne
DigiPelto
Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Biotalous
Toteutusaika
1.10.2020 - 31.5.2023
Yksikkö
Teknologia
Rahoitusohjelma
Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelma
Projektin kuvaus
Hankkeen tavoitteena on lisätä keskisuomalaisten maatalousyrittäjien digi-osaamista ja uusien teknologioiden monipuolista hyödyntämistä. Näin yrittäjien osaaminen tiedolla johtamisessa kasvaa keskisuomalaisissa maatalousyrityksissä.

Hankkeen tarkoitus on ylläpitää keskisuomalaisen maatalouden elinvoimaa edistämällä maatalous-yrittäjien osaamista tietointensiivisten teknologioiden mahdollistamien uusien teknologioiden käyttöönotolla ja tehokkaalla hyödyntämisellä peltokasvien viljelyssä.

DigiPelto –hankkeen tehtävänä on järjestää koulutuksia, demopäiviä, opintomatkoja sekä tukea vertaisoppimista digitalisaation käyttöönotossa peltoviljelyä harjoittaville keskisuomalaisille maatalousyrittäjille.


Lisätietoja:
projektipäällikkö Aapeli Piesala
etunimi.sukunimi@jamk.fi

Projektin tulokset

Hankkeen tuloksena keskisuomalaisten maatalousyrittäjien digitalisaatio-osaaminen on lisääntynyt. Heillä on myös osaamista hyödyntää erilaisia ohjelmistoja ja valita omalle tilalleen parhaat työkalut tilan johtamisen kehittämiseen käytettävissä olevien tietoverkkojen kantokyky huomioiden.

Hankkeessa tuotetaan tietokortteja (6 kpl) uusista teknologioista peltoviljelyn johtamisen tukena. Tietokorttein valitaan yleisimmin käyttöön otettavia teknologioita. Tietokortit ovat sähköisessä muodossa ja jaetaan www.aitomaaseutu.fi –sivun kautta.

Hankkeen loppujulkaisu tehdään sähköisenä julkaisuna JAMKin verkkolehti-alustalle. Loppujulkaisussa kuvataan paitsi hankkeen toimintaa, myös yrittäjäkokemuksia teknologian merkityksestä tilan johtamisessa sekä eri ratkaisujen hyödynnettävyydestä ja käyttöönotosta.