AIRE

Tulevaisuuden älykkäät kuntoutuspalvelut

Minkälaisia palveluratkaisuja keskusteleva tekoäly voi tuoda tullessaan sotealalle? Onko chatboteista ihmisen digitaaliseksi apulaiseksi? Tervetuloa seuraamaan AIRE-projektin tekemistä! 

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Ajankohtaista projektissa

Artikkeli

Oppivainen botti vastaa kuntoutujan kysymyksiin taitavasti

Chatbotit voivat tukea asiakaspalvelua ja auttaa kuntoutujia asioinnissa palveluntarjoajien kanssa. Jamkin Kuntoutusinstituutin AIRE-projektissa luotiin botteja, joita testattiin yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Artikkeli

Osallistu AIRE-Talk -webinaarin chatbot-keskusteluun 9.5. klo 9

Mitä on hyvä tietää ja osata kun aloittaa chatbottien suunnittelun ja kehittämistyön muiden palveluiden oheen? Mitä on hankittava ja mihin on varauduttava? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia AIRE-projektin webinaarissa.

Artikkeli

Ihminen ja chatbot – kokemusmaailmojen äärellä

Chatbottien käyttäjäkokemusten kerääminen mahdollisti meille kurkistuksen kuntoutujien maailmankuvaan, sekä auttoi ymmärtämään paremmin, mitkä tekijät suuntaavat heidän ajatteluansa ja toimintaansa.

Webinaari: AIRE-Talk - Chatbotit digitaalisina asiakaspalveliljoina

Minkälaista työtä chatbottien kehittäminen on? Mitä pitäisi ottaa huomioon ja minkälaisiin haasteisiin saatetaan törmätä? Katso AIRE-Talk -webinaari, niin saat vastauksia kysymyksiin. Keskustelussa mukana chatbottien kouluttajia ja loppukäyttäjiä sekä asiantuntijat palvelumuotoilun ja tekoälyasiantuntijuuden saralta.

Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä ovat tulevaisuuden älykkäät kuntoutuspalvelut? Katso video!

AIRE pähkinänkuoressa: Tavoitteemme on lisätä ymmärrystä tekoälyn mahdollisuuksista kuntoutusalalla sekä kehittää yhteistyössä palveluntarjoajien ja käyttäjien kanssa keskusteleva tekoäly (chatbot) kuntoutuksen toimintaympäristöön.