Vuosikertomus 2021

Vaikka koronan vaikutukset vielä leimasivat vuotta 2021, voi vuoden kohokohtina nähdä lukuisia positiivisia seikkoja. Tutkimus- ja kehittämistoiminta jatkoi kasvuaan. Myös opintoihin hakeutuvien määrät kasvoivat, erityisesti kansainvälisten tutkinto-ohjelmien osalta. 

Muutosta takana, muutosta edessä

Vaikka koronan vaikutukset vielä leimasivat vuotta 2021, voi vuoden kohokohtina nähdä lukuisia positiivisia seikkoja: taloudessa maltillista kasvua, uusia avauksia ja työtyytyväisyyden positiivista kehittymistä.

Muutosten ja yhdistymisten vuosi

Vuosi 2021 ei tuonut mukanaan kaivattua ulospääsyä koronapandemiasta, mutta Jamkissa on siitä huolimatta puskettu sinnikkäästi eteenpäin.

Talouden tunnusluvut 2021

Vuosi 2021 oli Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy:n 25. toimintavuosi. Vuotta väritti edelleen koronapandemia, jonka vuoksi opetusta, palveluita sekä tutkimus- ja kehitystoimintaa toteutettiin lähinnä etäyhteyksin.

Jamk kouluttaa vuonna 2021

Vuonna 2021 ennätyksiä rikottiin erityisesti tutkintokoulutukseen hakeneiden määrässä. Erityisesti englanninkielisiin koulutuksiin hakevien määrä kasvoi yli puolella edellisvuoteen verrattuna.

Jamk tutkii, kehittää ja palvelee työelämää vuonna 2021

Jyväskylän ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis-, ja innovaatiotoiminta kasvoi vuonna 2021 jälleen ennätyksellisiin lukemiin, kokonaisvolyymin kasvaessa 12,1 miljoonaan euroon.

Vuoden 2021 kohokohdat

Uutinen

Valtakunnallinen AMK-päivä järjestettiin ensimmäistä kertaa virtuaalisesti – osallistujat ottivat verkkotapahtuman ilolla vastaan

Uutinen

Jamkille historian ensimmäinen korkeakoulutuksen Excellence-laatuleima poikkeuksellisen kehittämistyön ansiosta

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on myöntänyt Jyväskylän ammattikorkeakoululle Excellence-laatuleiman, joka on tunnustus poikkeuksellisen korkealaatuisesta kehittämistyöstä. Jamk sai leiman ensimmäisenä korkeakouluna Suomessa.

Uutinen

Jamkin International Business -ohjelmalle arvostettu 5 vuoden EFMD-akkreditointi tavoitteellisen kehitystyön tuloksena

Jyväskylän ammattikorkeakoulun International Business -tradenomiohjelmalle on myönnetty arvostettu 5 vuoden EFMD-akkreditointi. Kyseessä on kansainvälisesti arvostetuin akkreditointi, jonka liiketoimintaan painottuva tutkinto-ohjelma voi saada.

Uutinen

Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtoriksi on valittu koulutuskuntayhtymä Gradian johtaja Vesa Saarikoski

Uutinen

Bella Forsgrén Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty kansanedustaja Bella Forsgrén. Päätös tehtiin Jyväskylän kaupungin esityksen pohjalta JAMK Oy:n yhtiökokouksessa 27.9.2021.

Uutinen

Digi & Game Center valittiin vuoden 2020 digitalisaatioteoksi Keski-Suomessa

Läpimurrot tutkimuksessa ja kehityksessä

Uutinen

Kansainvälisessä kyberturvallisuusharjoituksessa korostui ennakoinnin merkitys

Uutinen

Jamk mukana uudistamassa Kazakstanin koulutusjärjestelmää – Maailmanpankin rahoittama projekti keskittyy opettajankoulutukseen

Projektin tarkoituksena on kehittää opettajankoulutuksen tutkintoja ja rakennetta. Jyväskylän ammattikorkeakoulusta projektiin osallistuu ammatillisen opettajakorkeakoulun asiantuntijoita.

Uutinen

Jamkin Biotalousinstituuttiin rakennettu teollisen mittakaavan hyönteiskasvattamo

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituuttiin on rakennettu teollisen mittakaavan hyönteiskasvattamo, jossa haetaan keinoja parantaa hyönteistalouden kannattavuutta. 

Uutinen

Fortumin ja Jamkin kehittämä uusi robotiikkaratkaisu lisää työturvallisuutta ja tehostaa ydinvoimalaitosten kunnossapitoa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Fortumin yhteistyönä kehittämä robotti parantaa työturvallisuutta ydinvoimalan höyrystimien tarkastus- ja puhdistustöissä.

Uutinen

Aortan repeämistä riskipotilailla voidaan ennakoida matemaattisen simuloinnin keinoin

Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Kuopion yliopistollisen sairaalan ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusprojektissa etsitään keinoa ennaltaehkäistä aortan repeämästä johtuvia kuolemia matemaattisen mallin avulla. Aortta työntää ihmiskehoon verta kaikkiall

Uutinen

Sairaalan pintojen mikrobimäärä väheni puupohjaisten pinnoiteaineiden avulla

Pihkalla ja puunkuorella on antimikrobisia ominaisuuksia, joita voidaan hyödyntää sairaalaympäristössä. Puupohjaisten, muovia korvaavien ratkaisujen soveltuvuutta sairaalaympäristöön Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä.

Uutinen

Elintarviketuotannon arvoketjuun kohdistettu kyberhyökkäys voi aiheuttaa vakavia seurauksia – Jamkille 1,4 miljoonan rahoitus alan kyberturvallisuuden kehittämiseen

Elintarviketuotanto ja -jakelu ovat Suomen huoltovarmuuden kannalta kriittisiä kokonaisuuksia. Mitä tapahtuu, kun ruokaketjun digitaaliseen ympäristöön kohdistetaan kybervaikuttamista?