uutinen 22.2.2021

Jamk mukana uudistamassa Kazakstanin koulutusjärjestelmää – Maailmanpankin rahoittama projekti keskittyy opettajankoulutukseen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) ovat sopineet opettajankoulutuksen uudistusyhteistyöstä Kazakstanin opetusministeriön kanssa.

JAMK mukana uudistamassa Kazakstanin koulutusjärjestelmää – Maailmanpankin rahoittama projekti keskittyy opettajankoulutukseen.png

Kazakstanin opetusministeriö allekirjoitti loppuvuodesta 2020 sopimuksen konsortion kanssa, jota johtaa Hämeen ammattikorkeakoulu ja jonka partnereina ovat JAMK sekä Nazarbayev University Kazakstanista. Projektin tarkoituksena on kehittää opettajankoulutuksen tutkintoja ja rakennetta.

Yli kahden vuoden projekti on osa Maailmanpankin rahoittamaa Kazakstanin koulutusjärjestelmää modernisoivaa kokonaisuutta, jonka tarkoituksena on kehittää ensimmäisen ja toisen asteen koulutuksen laatua sekä yleisesti kouluttautumismahdollisuuksia maassa. Projekti voitettiin kansainvälisessä tarjouskilpailussa.

Projektissa on neljä toisiaan tukevaa työpakettia: Kazakstanin pätevöittävän toisen asteen opettajankoulutuksen lainsäädännön tilannekatsaus ja nykytilanteen analyysi peilaten valittujen vertailumaiden järjestelmään, pätevöittävän opettajankoulutuksen rakenteiden kehittäminen, opettajankoulutuksen opetussuunnitelmien kehittäminen ja pedagogisten yliopistojen opettajankouluttajien täydennyskoulutus.

Jyväskylän ammattikorkeakoulusta projektiin osallistuu ammatillisen opettajakorkeakoulun asiantuntijoita.

JAMK ja Hämeen ammattikorkeakoulu ovat toimineet yhdessä Kazakstanissa vuodesta 2012 alkaen ja tehneet Kazakstanissa kehitystyötä sairaanhoitajakoulutuksen kehittämiseksi ja Kazakstanin terveyspalveluiden laadun, saatavuuden ja tehokkuuden parantamiseksi. Nyt opettajankoulutukseen keskittyvä projekti voidaan nähdä jatkumona pitkäjänteiselle yhteistyölle Kazakstanin valtionhallinnon, korkeakoulujen ja oppilaitosten kanssa.

Lue myös:
Kansainvälinen toiminta tuo hyvää myös kotimaahan - JAMK

Lisätietoja:
Juha Hautanen, päällikkö, opettajankoulutus
etunimi.sukunimi@jamk.fi
+358406412950
Jyväskylän ammattikorkeakoulu