Keski-Suomen korkeakouluviikko

Iloiset lukiolaistytöt katsomassa kännykkää

Tervetuloa Keski-Suomen korkeakouluviikolle 15.-19.4.2024!

Keski-Suomen korkeakouluviikolla pääset tekemään Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulun opintoja. Viikon aikana kokeilet korkeakouluopiskelua käytännössä ja tutustut itseäsi kiinnostavaan alaan. Kevään 2024 toteutukseen on ilmoittautunut mukaan 16 lukiota Keski-Suomen alueelta: Hankasalmi, Joutsa, Jämsä, Kangasniemi, Keuruu, Kinnula, Konnevesi, Kuhmoinen, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Virrat sekä Jyväskylästä Schildtin ja Lyseon lukiot. Korkeakouluviikkoon osallistuu yhteensä kaikkiaan n. 1500 lukiolaista!

Korkeakouluviikolla voit valita yhden itseäsi eniten kiinnostavan kurssin. Jamkin kurssit ovat yhden opintopisteen (op) laajuisia. Yksi opintopiste vastaa n. 27 h opiskelua (sis. opetuksen + itsenäisen työskentelyn).

Tutustu Jamkin opintoihin!

Kun teet vaaditut tehtävät ja saat suorituksen, se hyväksiluetaan lukio-opintoihin ja jää myös ”talteen” Jamkin opintorekisteriin. Jos myöhemmin tulet opiskelemaan Jamkiin, tämä suoritus on sinulla jo valmiina ja se on mahdollista sisällyttää myös tulevaan korkeakoulututkintoosi.

Katso eri alojen opinnot:

Liiketalous (tradenomi, restonomi)

Palvelu- menestyvän liiketoiminnan ydin, 1 op

Palvelu - menestyvän liiketoiminnan ydin johdattaa sinut palveluliiketoiminnan maailmaan. Millaisia palveluja haluaisit olla tuottamassa tai kuluttamassa tulevaisuudessa itsellesi ja muille? Millä tavoin pystyt analysoimaan liiketoiminnan toimintaympäristöä? Palveluilla voidaan vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen ja tottumuksiin. 

Ilmoittaudu opintojaksolle

Introduction to Tourism, 1 cr - Johdatus matkailun toimialaan

Are you interested in international business and tourism in Finland or abroad? This course is for you!

You will be introduced to the basic definitions and different business opportunities in tourism. You will also learn to recognise different operators, customer segments, sustainability and current trends in the tourism industry.

The course is conducted in English. Welcome to the exciting world of tourism!

Enrol to this course

Markkinoinnin ytimessä, 1 op

Markkinoinnin ytimessä -kurssi on tarkoitettu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut markkinoinnin monipuolisesta, alati muuttuvasta maailmasta! Opintojaksolla perehdytään markkinoinnin perusteisiin, markkinoinnin tärkeyteen liiketoiminnassa sekä käydään yhdessä läpi markkinoinnin ajankohtaisia teemoja sekä ilmiöitä. Opintojakso toteutetaan suomeksi mutta opetuksessa käytetään englanninkielistä lähdemateriaalia.

Ilmoittaudu opintojaksolle

Urheilumarkkinointi 1 op

Opintojakso on tarkoitettu kilpaurheilevalle opiskelijalle, joka haluaa saada tietoa urheilumarkkinoinnista ja sponsoriyhteistöistä. Oppimistehtävässä opiskelija perehtyy lajillensa tyypilliseen sponsoriyhteistyötoimintaan sekä miettii yhteistyön mahdollisuuksia oman uransa näkökulmasta. 

Ilmoittaudu opintojaksolle

Game Audio, 1 cr

The course introduces you into the world of game music and sound design. You will learn basic sound design theory and terminology. You will also practice using audio software’s by implementing music and sound effects into game play samples.

Enrol to this course

Sosiaali- ja terveysala (sairaanhoitaja/nurse, kätilö, fysioterapeutti, kuntoutuksen ohjaaja, sosionomi, toimintaterapeutti)

Johdanto sosiaali- ja terveysalalle, 1 op

Tästä opintojaksosta on hyötyä sinulle, joka olet kiinnostunut sosiaali- ja terveysalan, sosiaalityön tai yhteiskuntatieteen opinnoista. Kurssilla tutustut asiakaslähtöisyyden käsitteeseen sekä sosiaali- ja terveysalan palvelujärjestelmään. 

Ilmoittaudu opintojaksolle

Lääkehoidon perusteet, 1 op

Tällä opintojaksolla tutustut lääkehoidon perusteisiin. Lääkehoidon osaaminen on tärkeä osa-alue sairaanhoitajan ja lähihoitajan työtä. Lääkehoitoa toteutetaan erilaisissa sosiaali- ja terveysalan yksiköissä ja esimerkiksi kotihoidossa. Myös lääkärin uraa suunnittelevan on hyvä tietää lääkehoidon perusteista. Pääset tustutumaan muun muassa erilaisiin lääkemuotoihin ja lääkkeiden antotapoihin. Käymme läpi myös turvalliseen lääkehoitoon liittyviä asioita.

Ilmoittaudu opintojaksolle 

Seksuaali- ja lisääntymisterveyttä edistämään, 1 op

Tästä opintojaksosta on hyötyä sinulle, joka haluat tutustua olennaiseen osaan ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistäminen kuuluu useiden eri ammattilaisten työhön, esimerkiksi sosiaali- ja terveys- sekä kasvatusalalla.

Ilmoittaudu opintojaksolle 

Health Promotion, 1 cr

This course is useful for you who are interested in health care studies. During the course, you will learn the basics of health promotion.

Ilmoittaudu opintojaksolle

Ihmiskauppa ilmiönä ja sen tunnistaminen, 1 op

Ihmiskauppa yleistyy maailmalla vuosi vuodelta, ja uhreja on sekä lähellä että kaukana. Missä sitten työskenteletkään tulevaisuudessa, on tärkeä tietää ihmiskaupasta ilmiönä. Uhrien tunnistaminen ja tukeminen ovat tärkeää kaikille, mutta erityisesti palveluammatissa työskenteleville (sosiaali- ja terveysala, turvallisuusala, varhaiskasvatus).

Ilmoittaudu opintojaksolle

Tekniikka (insinööri)

Robotiikan perusteet, 1 op

Tiedätkö, miten robotiikka vaikuttaa teollisuuteen? Kurssin aikana tutustut robotiikkaan liittyviin laitteistoratkaisuihin sekä niiden ohjelmointiin ja mallinnukseen.

Ilmoittaudu opintojaksolle

Opi ohjelmoimaan, 1 op

Kurssi johdattaa  sinut ohjelmoinnin maailmaan. Opit ohjelmoinnin perusteita yhdellä suosituimmalla ohjelmointikielellä Pythonilla. Teemme konsoli-ohjelmia käyttäen yleisimpiä algoritmeja ja tietorakenteita.

Ilmoittaudu opintojaksolle

Energia ja ympäristö, 1 op

Kurssin aikana pääset tutustumaan energialähteisiin ja niiden käyttööön sekä energia- ja ilmastopolitiikkaan. Lisäksi opit energiantuotantomuotojen vaikutukset ympäristöön ja terveyteen.

Ilmoittaudu opintojaksolle

Muuta maailmaa logistiikan avulla, 1 op

Miten logistiikka koskettaa lähes kaikkea mitä teen? Miltä näyttää nykyaikainen kestävän kehityksen logistiikka? Olisiko minusta muutoksen tekijäksi älykkään logistiikan maailmaan?

Ilmoittaudu opintojaksolle

Luonnonvara-ala (agrologi)

Havaintoja biotaloudesta, 1 op

Johdanto biotalouden perusteisiin ja toimialaan Suomessa, kasvintuotanto, kotieläintalous, uusiutuva energia, biotalouden ympäristönäkökulmat.

Ilmoittaudu opintojaksolle

Lukion jälkeen suunnitelmissani on lähteä opiskelemaan terveydenhoitajaksi, joten halusin valita nimenomaan kurssin, joka olisi ikään kuin muutenkin osa tulevia opintoja. Näin pääsen vähän jo tutustumaan siihen, mitä tulevat opinnot pitävät sisällään.

Anni, Lyseon lukio

Lue Annin kokemuksista

Ilmoittautuminen ja tunnukset

Katso korkeakouluviikon tarjonta jo hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisaikaa (vko 8 mennessä) ja etsi itseäsi eniten kiinnostava kurssi. Kannattaa katsoa varalle myös toinen kurssi, jos et mahdu mukaan ensimmäiseen toiveeseesi. Ohjeet ilmoittautumiseen ja tunnusten hakemiseen löydät alta:

Ilmoittaudu opintoihin (19.2. - 10.3.2024)

Ilmoittautuminen Jamkin opintoihin alkaa 19.2.2024 klo 13.00. Ilmoittautuminen on auki su 10.3. saakka, mikäli opinnoissa on vielä tilaa. Kannattaa olla nopea, koska kursseille on rajallinen määrä paikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu näin:

 1. Klikkaa sen kurssin nimeä, johon haluat ilmoittautua ja paina ”Ilmoittaudu koulutukseen”, jolloin sinulle aukeaa ilmoittautumislomake.
 2. Täytä pyydetyt tiedot huolellisesti. HUOM! Käytä omaa lukion sähköpostiosoitetta, muuten ilmoittautuminen ei onnistu. Tarkista lopuksi, että tiedot ovat oikein.
 3. Lomakkeen täyttämisen jälkeen paina ”Jatka”.  

Jos ilmoittautumisen yhteydessä tulee teksti, että kurssi on täynnä, ilmoittaudu saman tien toiselle kurssille! Ilmoittautumisen jälkeen saat automaattiviestin, että ilmoittautuminen on onnistunut. Tarkempia tietoja saat ennen opintojen alkua myös ns. opintokirjeessä, joka lähetetään omaan lukiosähköpostiisi. 

Tunnukset ja Moodleen kirjautuminen

Kirjautuminen DigiCampukseen ja Moodleen

Jamkin järjestämissä opinnoissa käytetään DigiCampuksen Moodle-oppimisympäristöä. 

Kirjautuminen uutena käyttäjänä DigiCampukseen

Käytä rekisteröitymiseen oman lukiosi sähköpostiosoitetta sekä oikeaa nimeäsi.

 1. Mene osoitteeseen www.digicampus.fi
 2. Valitse haluamasi kieli oikean yläkulman alasvetovalikosta. 
 3. Valitse tämän jälkeen ”Kirjaudu” oikeasta yläkulmasta.  
 4. Valitse avautuneesta ikkunasta ”Aloita luomalla uusi käyttäjätunnus”
 5. Lue ja hyväksy DigiCampuksen käyttäjäehdot ja tietosuojaseloste.
 6. Luo uusi tunnus avautuvaan ikkunaan täyttämällä lomake: 
  1. Käyttäjätunnus ja Salasana: voit määritellä nämä itse. Pidä nämä itselläsi muistissa, tarvitset niitä aina DigiCampukseen kirjautuessasi. 
  2. Sähköpostiosoite ja sähköposti (varmistus): käytä oman koulusi sähköpostiosoitetta, muita sähköposteja ei hyväksytä. 
  3. Etunimi ja Sukunimi: käytä oikeita omia nimiäsi ja tarkista että kirjoitat ne oikeisiin laatikoihin. Lempinimiä tai keksittyjä nimiä ei hyväksytä.
  4. Paikkakunta: voit kirjoittaa tähän oman koulusi paikkakunnan.
  5. Maa: Suomi
  6. Suojauskysymys: klikkaa ”Olen ihminen” ja vastaa suojauskysymykseen.
  7. Lopuksi paina ”Luo uusi käyttäjätunnus.”
 7. Saat sähköpostivarmennuksen antamaasi sähköpostiin. Klikkaa sähköpostissa olevaa linkkiä. 
 8. Seuraavilla kerroilla kirjaudut valitsemalla ”Manuaalinen kirjautuminen”, käytä kirjautumiseen aiemmin luomaasi käyttäjätunnusta ja salasanaa.


Kurssialueelle liittyminen

Sisäänkirjautumisen jälkeen voit etsiä kurssia sen nimellä näkymän oikeasta yläkulmasta ("Kurssin nimi tähän").
Löydettyäsi kurssin, kirjaudu kurssiavaimella (löydät sen opintokirjeestä).
Tutustu kurssialueeseen ennen korkeakouluviikkoa ja tee mahdollinen ennakkotehtävä. 

Opin uutta, kiinnostuin aiheesta ja siitä saattoi jopa tulla tulevaisuuden ammattitoive. - Korkeakouluviikon opiskelija

Tutustu myös muiden oppilaitosten tarjontaan:

Opiskelu korkeakouluviikolla

Viikon alussa kaikille Jamkin opintoja tekeville pidetään yhteinen aloitustilaisuus verkossa, Zoom-linkki löytyy sähköpostiin saamastasi opintokirjeestä. Heti aloitustilaisuuden jälkeen siirrytään kurssikohtaisiin verkkotapaamisiin, joissa Jamkin opettajat kertovat tarkemmin kurssista ja viikon kulusta.

Korkeakouluviikon kurssit toteutetaan verkko-opintoina, jotka voivat sisältää reaaliaikaista opetusta, itsenäistä materiaaleihin tutustumista sekä tehtävien tekemistä. Jamkin opettajat hoitavat kurssin varsinaisen opetuksen. Lisäksi omassa lukiossasi on vähintään yksi nimetty opettaja, joka ohjaa työskentelyä lukion päässä ja jolta voit kysyä neuvoa tai apua mahdollisissa ongelmatilanteissa. Jos oman lukion opettaja ei ole tiedossa, kysy lukiosi yhteyshenkilöltä.

Lukioiden yhteyshenkilöt:

 • Hankasalmen lukio: Terttu Nevalainen, terttu.nevalainen(at)hankasalmi.fi
 • Joutsan lukio: Sanna Pienmäki, sanna.pienmaki(at)joutsa.fi
 • Jyväskylän Lyseon lukio: Laura Kauppinen, laura.kauppinen(at)gradia.fi
 • Jämsän lukio: Helena Myllymäki, helena.myllymaki(at)jamsa.fi
 • Kangasniemen lukio: Hanna-Maria Ahokas, hanna-maria.ahokas(at)kangasniemi.fi
 • Keuruun lukio: Helena Puukka, helena.puukka(at)keuruu.fi
 • Kinnulan lukio: Jonna Leppänen, jonna.leppanen(at)kinnula.fi
 • Konneveden lukio: Juho Salonen, juho.salonen(at)konnevesi.fi
 • Kuhmoisten yhtenäiskoulun lukio: Erno Mäkinen, erno.makinen(at)kuhmoinen.fi ja Katja Visanen, katja.visanen(at)kuhmoinen.fi
 • Muuramen lukio: Hanna Hauvala, hanna.hauvala(at)edu.muurame.fi
 • Petäjäveden lukio: Suvi Munnukka, suvi.munnukka(at)edu.petajavesi.fi
 • Pihtiputaan lukio: Antti Lappalainen, antti.lappalainen(at)pihtipudas.fi
 • Saarijärven lukio: Jari Penttinen, jari.penttinen(at)saarijarvi.fi
 • Schildtin lukio: Joni Kunelius, joni.kunelius(at)gradia.fi
 • Viitasaaren lukio: Ulla Huikari, ulla.huikari(at)viitasaari.fi
 • Virtain lukio: Teemu Kontoniemi

Kurkistus Jamkin kampuksille

Miltä näyttää Jamk? Opiskelijat Saana Saarimäki, Enna Palosaari ja Inka Kinnunen tarjoavat kurkistuksen kampuksille.

Ammattikorkeakouluopinnot lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville

Tee opintoja Jamkissa jo toisen asteen opintojen aikana.

Lisätietoja

Katja Räsänen

Suunnittelija, Administrative Planner
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358401454863