Ammattikorkeakouluopinnot lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville

Jamk tarjoaa useita vaihtoehtoehtoja tehdä AMK-opintoja jo lukion tai amiksen aikana - paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Tutustu opiskelumahdollisuuksiin!

Iloisia nuoria lukiolaisia

Opiskeletko lukiossa tai amiksessa?

Tiesitkö, että voit tehdä opintoja Jamkissa jo lukio- tai ammattiopintojesi aikana? Ja niin kannattaakin tehdä, koska

  • voit kokeilla tietyn alan opintoja ja miettiä, kiinnostaako se sinua jatkossaa
  • opit asioita, joista voi olla hyötyä valintakokeissa
  • opinnot voivat sopia valinnaisaineeksi lukio- tai amisopinnoissasi. Varmista opoltasi
  • kun aloitat korkeakouluopinnot toisen asteen jälkeen, sinulla on jo opintopisteitä valmiina

Opintoja suunnitellessasi muista, että korkeakoulussa 1 op eli opintopiste tarkoittaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Opinnot toteutetaan avoimen ammattikorkeakoulun kautta.

Jos lukio-opinnot eivät tunnu liian raskailta, kannattaa ottaa lisäksi korkeakouluopintoja etenkin, jos aihe on vielä itseä kiinnostava. Opinnoissa saa hyvin kartoitettua omaa tulevaisuutta, mitä haluaa opiskella jatkossa.

Äänekosken lukiolaiset Aino Kinnunen ja Sanna Kiviaho

Lue Ainon ja Sannan kokemuksista

Orientoivat verkko-opinnot

Verkko-opintojamme voi tehdä mistä käsin tahansa, joustavasti omaan lukujärjestykseesi sovitellen. Orientoivat opinnot ovat maksuttomia.

Matkailu- ja ravitsemisala

Palvelu - menestyvän liiketoiminnan ydin, 1 op

Palvelu - menestyvän liiketoiminnan ydin johdattaa sinut palveluliiketoiminnan maailmaan. Millaisia palveluja haluaisit olla tuottamassa tai kuluttamassa tulevaisuudessa itsellesi ja muille? Millä tavoin pystyt analysoimaan liiketoiminnan toimintaympäristöä? Palveluilla voidaan vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen ja tottumuksiin.

Ilmoittaudu opintojaksolle

Introduction to Tourism - Johdatus matkailun toimialaan, 1 op

Are you interested in international business and tourism in Finland or abroad? 
This course is for you!

On this online course you will be introduced to the basic definitions and different business opportunities in tourism. You will also learn to identify different operators, customer segments, sustainability and current trends on the tourism field.

The course is implemented in English and based on online self-studying with the estimated workload of 27 hours. We warmly welcome you to join us to the interesting world of tourism!

Enrol to this course

Liiketalous

Markkinoinnin ytimessä, 1 op

”Markkinoinnin ytimessä” kurssi on tarkoitettu juuri sinulle, joka olet  kiinnostunut markkinoinnin monipuolisesta, alati muuttuvasta ja super-värikkäästä maailmasta! Opintojaksolla perehdytään markkinoinnin perusteisiin, markkinoinnin tärkeyteen liiketoiminnassa sekä käydään yhdessä läpi markkinoinnin ajankohtaisia teemoja sekä ilmiöitä. Opintojakso totetutetaan suomeksi mutta opetuksessa käytetään englanninkielistä lähdemateriaalia. Mukana on myös vierailija/vierailijoita yritysmaailmasta. Tulethan mukaan ja muuttumaan! 

Ilmoittaudu opintojaksolle

Sosiaali- ja terveysala

Johdanto sosiaali- ja terveysalalle, 1 op

Tästä opintojaksosta on hyötyä sinulle, joka olet kiinnostunut sosiaali- ja terveysalan, sosiaalityön tai yhteiskuntatieteen opinnoista. Kurssilla tutustut asiakaslähtöisyyden käsitteeseen sekä sosiaali- ja terveysalan palvelujärjestelmään. / Syksy 2023

Ilmoittaudu opintojaksolle

Seksuaali- ja lisääntymisterveyttä edistämään, 1 op

Tästä opintojaksosta on hyötyä sinulle, joka haluat tutustua olennaiseen osaan ihmisen hyvinvointia. Seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistäminen kuuluu useiden eri ammattilaisten työhön, esimerkiksi sosiaali- ja terveys- sekä kasvatusalalla. / Syksy 2023 ja kevät 2024.

Ilmoittaudu opintojaksolle

Health Promotion, 1 op

During this course you will learn the basics of health promotion. After the studies you are able to define health and health promotion, you are aware of health promotion at global level, and you know basic elements of health promoting diet and physical activity. / Autumn 2023 and spring 2024.

Enrol to this course

Lääkehoidon perusteet, 1 op

Tällä opintojaksolla tutustut lääkehoidon perusteisiin. Saat tietoa mm. erilaisista lääkemuodoista ja lääkkeiden antotavoista. Perehdyt myös turvalliseen lääkehoitoon liittyviin asioihin. / Syksy 2023 ja kevät 2024.

Ilmoittaudu opintojaksolle

ICT-valmiudet, 3 op

Tämän opintojakson suoritettuasi osaat hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa opiskelussasi. Sinulla on perustiedot tekijänoikeuksista, tietoturvasta, tietosuojasta sekä niiden vaikutuksesta opiskeluusi ja työelämään. Hallitset monipuolisesti tekstinkäsittelyn, esitysgrafiikan ja taulukkolaskennan toimisto-ohjelmia. Osaat luoda verkkokokouksen ja osallistua siihen, sekä käyttää ryhmätyövälineitä. / Syksy 2023 ja kevät 2024.

Ilmoittaudu opintojaksolle

Orientation to Healthcare and Social Services, 1 op

You understand the concept of customer orientation and the importance of legislation that defines your status and rights in the healthcare and social services. / Spring 2024.

Tekniikka

AutoCAD perusteet 1,  1 op

Ilmoittaudu (nonstop)

AutoCAD perusteet 2, 1 op

Ilmoittaudu (nonstop)

Löydä alasi

Orientoivat opinnot verkossa
Oiva tapa tutustua kiinnostavaan alaan jo lukion/amiksen aikana. Ja hankkia suorituksia vapaasti valittaviin opintoihin!

Korkeakoulupolut ammattiin opiskeleville

Gradian korkeakoulupolut

Jos opiskelet Gradiassa ammatillista perustutkintoa ja tulevaisuudensuunnitelmissasi on jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa, korkeakoulupolkuopinnot ovat juuri sinua varten! Korkeakoulupolun avulla helpotat siirtymistäsi jatko-opintoihin ja saat myös nopeutettua polkuasi.

Korkeakoulupolkuopintoja on mahdollista opiskella seuraavilla poluilla:

  • liiketalous
  • matkailu- ja ravitsemisala
  • musiikki
  • sosiaali- ja terveysala (fysioterapeutti, kuntoutuksen ohjaaja, toimintaterapeutti, sosionomi, sairaanhoitaja ja kätilö)
  • tekniikka (ICT, logistiikka, konetekniikka, sähkö- ja automaatiotekniikka, rakennustekniikka)

Kysy ryhmänohjaajaltasi tai opoltasi lisää opinnoista.

Gradian korkeakoulupolku

Logistiikan valtakunnallinen polku 

Jos opiskelet logistiikan perustutkintoa muussa oppilaitoksessa kuin Gradiassa, ja haluat jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa, voit valita korkeakoulupolun! Lue lisää ja keskustele opettajasi tai oposi kanssa opinnoista.

Logistiikan valtakunnallinen korkeakoulupolku

Agrologipolku POKEn opiskelijoille

Suoritatko ammatillista perustutkintoa Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa Saarijärven Tarvaalassa? Haluaisitko jatkaa agrologiopintoihin heti valmistumisesi jälkeen? Valitse korkeakoulupolku! Suorittamalla ammatillisen tutkintosi aikana vähintään 30 opintopisteen verran agrologiopintoja voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Jamkiin ilman pääsykoetta.

Agrologin korkeakoulupolku

 

Valitse polkusi

Korkeakoulupolku johtaa jatko-opintoihin
Opiskeletko ammattiin ja tiedät jo tähtääväsi alan opinnoissa eteenpäin? Tee AMK-opintoja jo nyt! Voit saada tutkintokoulutuspaikan ilman pääsykokeita ja nopeutat omaa opintietäsi valmistumista kohti. Selvitä mahdollisuudet oposi kanssa.

Urheilijaopinnot toisella asteella

Jamk tarjoaa Jyväskylän urheiluakatemian urheilijoille opintoja EduFuturan kautta. Urheilijaopinnot tukevat urheilu-uran ja opintojen yhdistämistä ja ne ovat tarkoitettu kaikille urheiluakatemian toisen- ja korkea-asteen urheilijoille oppilaitoksesta riippumatta.

Urheilijan ajanhallinta, kuormittuminen ja palautuminen, 2 op

Opiskelija oppii tunnistamaan tekijät, jotka vaikuttavat ajanhallintataitoihin, kuormittumiseen ja palautumiseen. Opiskelija pystyy hyödyntämään ajanhallinnan perustaitoja päivittäisen hyvinvoinnin kehittämiseksi ja rutiiniensa tehostamiseksi. Opiskelija pystyy arvioimaan seurannan avulla kuormittumisen ja palautumisen suhdetta omassa urheilijan arjessaan.

Urheilijan ravinto ja psyykkinen valmennus, 2 op

Opiskelija oppii tunnistamaan urheilijalle hyvän ravitsemuksen piirteet ja sen vaikutukset päivittäisessä harjoittelussa. Ruokapäiväkirjan avulla urheilija saa palautetta omasta ravinnon saannista ja pystyy tarvittaessa kehittämään sitä. Opiskelija ymmärtää ja tunnistaa psyykkisen valmennuksen roolin osana kokonaisvaltaista valmentautumista ja kilpailemista.

Urheilumarkkinointi ja sosiaalinen media, 2 op

Opiskelija oppii tunnistamaan oman urheilu-uransa taloudellisia mahdollisuuksia ja ymmärtää yhteistyökumppaneiden merkityksen ja odotukset. Opiskelija oppii käyttämään sosiaalisen median eri kanavia ja ymmärtää miten niitä voi hyödyntää omalla urheilu-uralla.

Katso videolta Venlan ja Sinnan kokemuksia urheilijaopinnoista, sekä tuntiopettaja Juuson terveiset opinnoista kiinnostuneille!

Keski-Suomen korkeakouluviikko

Korkeakouluviikolla lukiolaiset voivat suorittaa opintoja Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun tai Humanistisen ammattikorkeakoulun opintotarjonnasta.

Opiskele AMK-tutkinto

AMK-tutkinto on erinomainen vaihtoehto sinulle, joka arvostat käytännönläheistä tekemistä. Opinnoissa työskentelet projekteissa, tutustut yrittäjyyteen ja saat mahdollisuuden kansainvälistyä. Kasvat kohti asiantijuutta ja ammattia.

Tähtää AMK-tutkintoon avoimessa

Opiskele koko ensimmäisen vuoden opinnot AMK-polkuopinnoissa, voit päästä tutkintokoulutukseen jopa ilman pääsykoetta!

Kysy lisää

Katja Räsänen

Suunnittelija, Administrative Planner
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358401454863

Maarit Korva

Suunnittelija, Administrative Planner
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358405612555