Uudistuva oppiminen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on työelämäläheisen oppimisen ja sitä tukevien pedagogisten ratkaisujen kehittäjä, uudistaja ja tutkija. Ammatillisen korkeakoulutuksen asiantuntijayhteisönä toimimme työelämäläheisessä oppimisen ekosysteemissä. 

Kehitämme, tutkimme ja tuotamme uusia innovatiivisia pedagogisia ratkaisuja.

Luova suunnannäyttäjä työelämäläheisen osaamisen kehittämisessä

Uudistuvan oppimisen vahvuusala tähtää tulevaisuuden osaamiseen. Sen uudistaminen ja kehittäminen kilpailukyvyksi vaatii kestävien oppimisen ja uudistumisen ratkaisujen kehittämistä. Uudistuvan oppimisen vahvuusalalla toteutamme monipuolisesti koulutus-, palvelu-, kehittämis- ja tutkimustoimintaa. 

Tuemme yritysten ja muiden organisaatioiden osaamisen uudistamista ja kilpailukyvyn kasvua erilaisilla koulutus- ja kehittämispalveluilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Koulutamme opetusalan osaajia ja kehitämme ammatillista koulutusta. 

Jamkin osaamisen ydintä ovat laadukas opettajankoulutus ja vahva liiketoiminnallinen osaaminen. Koulutuksen ja asiantuntijapalveluidemme suunnittelussa hyödynnämme alan tutkimustietoa sekä monipuolista asiantuntemusta myös muilta Jamkin koulutusaloilta. Toiminnassamme hyödynnetään pedagogista muotoilua ja digitaalisia ympäristöjä. 

Asiantuntijaverkostomme osaamisalueita ovat mm.

  • digitaalisuus oppimisessa ja opetuksessa
  • jatkuva oppiminen ja elinikäinen ohjaus
  • moninaisuus oppimisessa
  • työelämäpedagogiikka 
  • pedagoginen johtaminen 
  • monialainen yhteistyö 

Esimerkkejä uudistuvan oppimisen projekteista: 

Virtual Leaders

Autamme keskisuomalaisia pk-yrityksiä ottamaan käyttöön tuottavia ja työhyvinvointia tukevia virtuaalijohtamisen toimintatapoja työyhteisöissä, joissa henkilöstö toimii ja työskentelee osittain tai kokonaan monipaikkaisesti tai etänä. Läpileikkaavana teemana hankkeemme työpaketeissa on henkilöstön työhyvinvointi, jota seurataan aktiivisesti hankkeen edetessä.

Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -hanke

Kehitämme ammattikorkeakoulun yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta tukevia palveluja sekä opiskelijoiden osallisuuden kokemusta ja liittymistä korkeakouluyhteisöön.

Kotopaikka2

Kotoutumisen paikalliset prosessit haltuun. Maahanmuuttajien työllistymiseen ja yritysten työvoimapulaan tukea Keski-Suomen kunnissa!

Ajankohtaista

Uutinen

Logistiikka-alan kansainvälinen projekti julkaisee käsikirjan ammatillisen koulutuksen opettajille

Sustain4VET -projektin valmistelema käsikirja ammatillisen koulutuksen opettajille valmistuu vuoden 2023 alussa. Käsikirja auttaa logistiikka-alan opettajia suunnittelemaan ja toteuttamaan pedagogisesti mielekkäitä oppimisprosesseja. 

Uutinen

Tietoa ja hyviä käytänteitä maahanmuuttajien työllistämiseen - tervetuloa seminaareihin Keuruulle ja Äänekoskelle!

166 maahanmuuttajaa pääsi askeleen eteenpäin ja 10 löysi työpaikan Keski-Suomessa Kotopaikka2-hankkeen avulla. Seminaarissa 10.11. tarjolla tietoa ja vinkkejä maahanmuuttajien työllistämiseen. Tervetuloa mukaan!

Uutinen

6 vuotta osaamisen kehittämistä Ohjaamoissa

Ohjaamoissa on tarvittu aikaa, tilaa ja tukea monialaisen toimintakulttuurin rakentamiseen. Tällaista tukea tuottivat Jamkin ammatillisen opettajakorkeakoulun hallinnoimat TESSU-projektit vuosina 2015–2022 lähes 60 Ohjaamolle.

Artikkeli

Kohtaamisosaaminen on opettajan työn kovinta ydintä

Vuorovaikutus- ja tunnetaitoja tarvitaan, kun ilmaisemme itseämme ja jaamme yhteistä todellisuutta toisten kanssa. Ratkaisevassa roolissa vuorovaikutusosaaminen on yhteisöllisessä toiminnassa ja oppimisessa.

Artikkeli

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen tutkimusverkosto

Ammatilliset opettajakorkeakoulut ovat perustaneet tutkimusryhmän, jonka tavoite on edistää monitieteistä, korkealaatuista ja ajankohtaista soveltavaa tutkimusta työelämäläheisen oppimisen ja koulutuksen kehittämiseksi.

Artikkeli

Ammatillinen opettajankoulutus 60 vuotta Jyväskylässä

Ammatillinen opettajankoulutus sai alkunsa Jyväskylässä 60 vuotta sitten. Mitä kaikkea juhlavuoteen mahtuukaan?

Luovuutta. Oppimisen iloa.

Jamkin ammatillinen opettajakorkeakoulu kouluttaa opetuksen ja ohjauksen asiantuntijoita sekä kehittää pedagogista osaamista työelämässä. Tuemme yrityksien ja muiden organisaatioiden osaamisen uudistamista erilaisilla koulutus- ja kehittämispalveluilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Meillä voi opiskella opetusalan osaajaksi tai syventää pedagogista osaamista. 

Ammatillinen opettajankoulutus

Jamkin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa voit opiskella ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi ja opinto-ohjaajaksi.

Teacher Education and Educational Leadership

Expertise for the improvement of the quality of education: professional development programmes and development cooperation projects. Support stretching from school development to educational system reforms.

Pedagogisia taitoja ja koulutusosaamista

Haluatko pysyä ajan hermolla ja saada työhön uutta intoa? Onko työyhteisössäsi tarve uudistua? Vie pedagogisia taitojasi ja koulutusosaamistasi eteenpäin täydennyskoulutuksissamme!

Tapahtumia

Henkilöstötuottavuuden johtaminen osana yrityksen liiketoimintaa -työpaja

Ossi Auran alustamassa työpajassa 31.10. käsitellään henkilöstötuottavuuden johtamista. Keskustelemassa on kehittämisvalmennukseemme osallistuneita pk-yrittäjiä Keski-Suomesta. Tule oppimaan uutta, sparraamaan yrittäjiä sekä tietenkin verkostoitumaan!

Maahanmuuttajien työllistäminen – tietoa ja hyviä käytänteitä, Äänekoski

Ohjaatko tai työllistätkö maahanmuuttaneita? Oletko kiinnostunut kulttuurisesta moninaisuudesta työelämässä? Ilmoittaudu mukaan seminaariimme 10.11., jossa kuulet vinkkejä ja kokemuksia maahanmuuttaneiden työllistämisen edistämisestä!

Maahanmuuttajien työllistäminen – tietoa ja hyviä käytänteitä, Keuruu

Tilaisuus on peruttu. Ilmoittaudu Äänekosken seminaariin 10.11. Ohjaatko tai työllistätkö maahanmuuttaneita? Oletko kiinnostunut kulttuurisesta moninaisuudesta työelämässä? Tule seminaariimme kuulemaan vinkkejä ja kokemuksia maahanmuuttaneiden työllistämisestä ja työllistämisen edistämisestä!

Luovia ja luotettavia tekijöitä koulutuksen ja kehittämisen tueksi

Etsitkö tekijää yrityksesi liiketoiminnan tai kehitystyön tueksi? Jamk on arvostettu työelämän kehittäjä ja yhteistyökumppani. Osaavat asiantuntijamme, opiskelijamme ja verkostomme ovat käytössäsi. 
 

Koulutuksen ja kehittämisen palvelut

Onko tavoitteenasi organisaatiosi tai oman tiimisi osaamisen kehittäminen? Tarjoamme koulutuksen ja kehittämisen palveluja kahdeksalla alalla. Rakenna kilpailukykysi uuteen kasvuun yhdessä Jamkin asiantuntijoiden ja opiskelijoiden kanssa, Suomessa

Verkkolehdet ja blogit:

Yhteystiedot

Juha Hautanen

Päällikkö opettajankoulutus, Head of Department Teacher Education
Opettajankoulutus, Teacher Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358406412950