jamk.fi
7.10.2018 16:00 - 7.10.2018 17:00

Campus Sinfonietta: Solisti e Maestro

Vuonna 2018 tulee kuluneeksi 70-vuotta siitä, kun musiikkioppilaitostoiminta käynnistyi Jyväskylässä. Myös Suomalaisen musiikkikampuksen orkesteri Campus Sinfonietta juhlistaa konsertillaan tätä tärkeää merkkipaalua.

Aika: 7.10.2018 16:00 - 7.10.2018 17:00
Paikka: Suomalainen Musiikkikampus, Hannikaissali Pitkäkatu 18-22
Koulutustyyppi: Kulttuuriala
Tapahtuman tyyppi: Konsertti
Kieli: Suomi

Musiikkiopisto aloitti toimintansa syksyllä 1948 - tällöin musiikkioppiin oli kova tunku ja oppilaita oli useita satoja heti alkuun kaikista ikäryhmistä ja yhteiskuntaluokista. Jyväskylään perustettu musiikkiopisto oli toiminnan käynnistyessä maan yhdeksäs.

Orkesteri saa konserttiin vieraakseen huippukapellimestari Adriano Martinollin Triesten musiikkikorkeakoulusta. Konsertin solisteina nähdään Suomalaisen musiikkikampusten kasvatteja; lahjakas pasunisti Emma Vasala ja pianovirtuoosit Ilona Kurvinen ja Hanna Katainen.

Ohjelma:
Huom! Konsertti striimataan!

Poulenc: Konsertto kahdelle pianolle ja orkesterille
Schumann: Alkusoitto, Scherzo ja Finaali op. 52
Mendelssohn: Alkusoitto C-duurissa op. 101
Larsson: Concertino jousiorkesterille ja pasuunalle op.45.

Adriano Martinolli d`Arcy  (s. 1961, Trieste) opiskeli sävellystä ja kuoronjohtoa Triesten  ja Milanon konservatorioissa sekä Wienin Musiikkiakatemiassa josta hän valmistui kapellimestariksi  vuonna 1991. Martinolli on johtanut maailmankuuluja huippuluokan orkestereita, kuten mm. Sinfonica RAI Milano ja Orchestra of London, sekä tehnyt levytyksiä jotka ovat saaneet kansainvälistä kiitosta. Martinolli on Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Rita Varosen kutsumana jo toistamiseen Jyväskylässä.

Emma Vasala (s. 2000) aloitti musiikkiharrastuksen 4-vuotiaana viulunsoitolla. 6-vuotiaana hän ihastui kuitenkin pasuunaan. Innostus pasuunaan nopeasti syrjäytti viulun ja tällä hetkellä Vasala soittaa lukion ohella Gradialla Tapio Asikaisen oppilaana sekä Sibelius-akatemian nuorisolinjalla Teppo Alestalon ohjauksessa. Lisäksi hän täydentää Jyväskylä Big Bandin ja paikallisen puhallinorkesteri Aallon rivejä.

Ilona Kurvinen (s. 1996) ja Hanna Katainen (s.1995) ovat monipuolisia pianisteja ja musiikkipedagogiopiskelijoita. Heidän opettajinaan Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ovat toimineet pianossa Tuomas Niininen ja Oleg Mantur sekä liedissä Eliisa Suni. Lahjakkaat pianistit ovat osallistuneet lukuisille mestarikursseille ja toimineet korrepetiittorina Musiikkikampuksen oopperaproduktiossa. Kurvinen on konsertoinut aktiivisesti liedparinsa sopraano Miia Saaren kanssa osallistuen myös vuoden 2018 Helsinki Lied -kilpailuun. Myös Katainen on tehnyt paljon lied- ja kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.