AMK-tutkinto

Opiskele restonomiksi, kestävän gastronomian asiantuntijaksi verkossa

Palveluliiketoiminta, restonomi (AMK), monimuoto

Oletko ruuasta kiinnostunut muutoksen tekijä? Jamkin palveluliiketoiminnan ohjelmassa voit erikoistua kestävään gastronomiaan. Nyt voit suorittaa koko tutkinnon verkossa!

Hae 28.8. - 11.9.2024 Opintopolku.fi -palvelussa
Henkilö ottamassa kuvaa ruoka-annoksesta kännykällä
Laajuus
210
Aloituspaikat
40
Hakuaika
28.08.2024 - 11.09.2024
Tutkinto
Restonomi (AMK)
Opiskelumuodot
Monimuoto-opiskelu
Alkaa
07.01.2025

Restonomi (AMK), palveluliiketoiminta, monimuotototeutus

Oletko kiinnostunut kestävästä ruokajärjestelmästä? Haluatko kehittää osaamistasi alan johtamis- ja esihenkilötehtävissä? Opintojen keskeisinä teemoina ovat mm. johtaminen ja liiketoimintaosaaminen, kestävät tuotantotavat, ruokakulttuuri ja trendit, laatukysymykset, sekä ruuan vaikutus hyvinvointiin.

Opintojen aikana opit tarkastelemaan ruokaa sekä paikallisesta että maailmanlaajuisesta näkökulmasta. Opit miksi vastuullisuus on tärkeää sekä kuluttajalle että tuottajalle sekä miten se voi toimia myös kilpailuvalttina yrittäjälle. Ravitsemisala on merkittävä osa globaalia bisnestä.

Opintosuunnitelma

Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelman ytimessä on tulevaisuuden palvelut, vastuullinen liiketoimintaosaaminen sekä asiakaslähtöinen kehittäminen ravitsemisalalla. Tutkinto-ohjelmassa edistetään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja sen mukaisia toimintamalleja osana kilpailukykyistä palveluliiketoimintaa.

Valmistunut restonomi osaa kehittää ravitsemispalvelujen laatua ja johtaa kestävää sekä kannattavaa alan liiketoimintaa. Esihenkilöinä toimiessaan restonomit luotsaavat vastuullisesti monikulttuurisia työyhteisöjä sekä Suomessa että ulkomailla. Uusien palveluiden kehittäminen asiakasta kuunnellen, luovuutta ja uusia ideoita hyödyntäen on koulutuksen keskiössä.

  • perusopinnot 50 op
  • ammattiopinnot 100 op
  • vapaasti valittavat opinnot 15 op
  • harjoittelu 30 op
  • opinnäytetyö 15 op

Opiskeltavia aiheita

  • ravitsemisalan johtaminen
  • esihenkilötyö
  • kestävät tuotantopolut
  • ympäristötekijöiden vaikutus alan kehitykseen
  • kuluttajakäyttäytyminen
  • ruokakulttuuri ja trendit
  • ruuan ja palvelun laaduntekijät

Aiheita tarkastellaan sekä kotimaisesta että globaalista näkökulmasta.

Restonomiksi verkossa

Palveluliiketoiminnan monimuoto-opinnot toteutetaan kokonaan verkko-opintoina lukuun ottamatta opintojen alussa olevaa 2 perehdytyspäivää, joista toinen on paikan päällä Jyväskylässä. Verkko-opetus-/ohjauswebinaarien määrä sekä itsenäisen perehtymisen, yksilötehtävien ja ryhmätöiden osuudet vaihtelevat opintojaksojen toteutuksessa monella eri tavalla. Osa opinnoista on itsenäisesti opiskeltavia opintojaksoja. Osa opinnoista on aikaan sitomattomia eli opiskelija voi opiskella opintojakson aloitus- ja päättymispäivän välillä juuri hänelle sopivana aikana.

Opintojen suunnittelussa on huomioitu päivällä työssäkäyvien opiskelijoiden tarpeet. Osa opintojaksoista sisältää Zoom-ohjelmistolla toteutettavia webinaareja päiväaikaan ja osa ilta-aikaan ma-to kello 17 - 20 välillä.

Opiskelijalle on tarjolla ohjausta Osaajana kehittymisen -opintojaksolla, HOPS-keskusteluissa sekä muilla opintojaksoilla opintojakson teeman mukaisesti. 

Lähiopetuspäivät

Lukuvuoden aikana järjestetään kahden päivän lähiopetusjaksoja, joissa käydään läpi laajoja osaamiskokonaisuuksia ja tuetaan opiskelijan edistymistä sekä osaamisen syventymistä opetussuunnitelman mukaisesti. Lähiopetuspäivät tarjoavat mahdollisuuden verkostoitumiseen muiden opiskelijoiden kanssa. Lähiopetuspäiviin osallistuminen on vapaaehtoista.

Tulevat lähiopetuspäivät:

Kevät 2024:

  • 25.-26.1.2024 klo 9.00-16.00

Syksy 2024:

  • 11.-12.9.2024 klo 9.00-16.00

Kevät 2025:

  • 22.-23.1.2025 klo 9.00-16.00

Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma

Opiskelu perustuu henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan. Aiempia opintoja ja työkokemusta voidaan lukea hyväksi tutkintoon. Opinnot on mahdollista suorittaa 2 - 4 vuodessa. Voit opiskella joustavasti työn ohella.

Jos olet yrittäjä tai kiinnostunut yrittäjyydestä, tarjoamme sinulle sparrausta ja valmennusta liikeideasi kehittämiseen. Vapaavalintaisilla opinnoilla, harjoittelulla ja opinnäytetyön aiheen valinnalla voit suunnata osaamistasi.

Fast Track

Sinulla on mahdollisuus hakea opintoihin hyväksilukua aiemmin hankitusta osaamisesta (työkokemus ja aiemmat korkeakouluopinnot). Fast track -opinnot suunnitellaan yksilöllisesti oman tutoropettajan kanssa opintojen alussa.

"Valitsin restonomiopinnot, koska haaveilin ammattiopettajan töistä ravitsemisalalla. Opintojen aikana silmäni kuitenkin aukesivat myös muille restonomiopintojen tarjoamille mahdollisuuksille, erityisesti tuotekehitys-, palvelumuotoilu- ja yrittäjäopintojen myötä.”

Hanna-Riikka Kantelinen

Lue koko tarina verkkosivuillamme

1. Hae yhteishaussa 28.8. - 11.9.2024 klo 15 mennessä

Tähän AMK-tutkinto-ohjelmaan voit hakea, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon. Myös syksyllä valmistuvat voivat hakea.

Hae syksyn yhteishaussa 28.8. - 11.9.2024 klo 15 mennessä osoitteessa opintopolku.fi.

Vaadittavat liitteet tulee liittää hakemuksen ohjeiden mukaisesti opintopolun sähköiselle hakemukselle 18.9.2024 klo 15.00 mennessä. 

2. Valintatavat ja todistusvalinta

Opiskelijat valitaan Jamkin restonomi (AMK), monimuotototeutukseen seuraavasti:

Valintatapa Opiskelupaikoista Ensikertalaisten osuus
Ylioppilas-tutkintotodistus 20% 75%
Ammatillinen perustutkinto (1.8.2015 tai sen jälkeen valmistuneet) 50% 75%
Valtakunnallinen AMK-valintakoe 30% 75%

Todistusvalinta

Todistusvalinnat julkaistaan viimeistään 14.10.2024. 

Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.

3. AMK-valintakoe

Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään 28.10. - 30.10.2024 välisenä aikana. Valintakoe on hakijalle yksipäiväinen.

4. Valintojen tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 14.10.2024. Valintakokeella/valintaopintojakson perusteella valittavien tulokset julkaistaan viimeistään 21.11.2024 mennessä. Jamk tiedottaa valituksi tulleilta sähköpostitse.

  • Ota opiskelupaikka vastaan ja tee läsnäoloilmoittautuminen opintopolussa 28.11.2024 klo 15 mennessä.
  • Varasijoilta hyväksyminen päättyy viimeistään 18.12.2024 klo 15.
  • Opinnot alkavat tammikuun alussa.

Tervetuloa Jamkiin!

Kestävä gastronomia jo sinällään on herättänyt todella paljon kiinnostusta työmarkkinoilla hakiessani uusia työpaikkoja. Löysin viimein ihannetyöpaikan ruoka- ja ravitsemusasiantuntijana, joka vastaa täysin tätä mitä nyt opiskelen ja jossa saan toisaalta myös käyttää kaikkea aiemmin hankkimaani osaamista.

Niina Vihelä

Tutustu Niinan tarinaan verkkosivuillamme

Lisätietoja koulutuksesta

Karoliina Väisänen

Lehtori, Senior Lecturer
Matkailu ja palvelut, Tourism and Service Business
Liiketoiminta, School of Business
+358408656879

Marianne Tiitinen-Ritvanen

Koulutuskoordinaattori, Education Coordinator
Matkailu ja palvelut, Tourism and Service Business
Liiketoiminta, School of Business
+358504382603