AMK-tutkinto

Opiskele restonomiksi, kestävän gastronomian asiantuntijaksi verkossa

Palveluliiketoiminta, restonomi (AMK), monimuoto

Oletko ruuasta kiinnostunut muutoksen tekijä? Jamkin palveluliiketoiminnan ohjelmassa voit erikoistua kestävään gastronomiaan. Nyt voit suorittaa koko tutkinnon verkossa!

Hae Opintopolku.fi-palvelussa
Henkilö ottamassa kuvaa ruoka-annoksesta kännykällä
Laajuus
210
Aloituspaikat
40
Hakuaika
31.08.2022 - 14.09.2022
Tutkinto
Restonomi (AMK)
Opiskelumuodot
Monimuoto-opiskelu
Alkaa
02.01.2023

Restonomi (AMK), palveluliiketoiminta, monimuotototeutus

Oletko kiinnostunut kestävästä ruokajärjestelmästä? Haluatko olla kehittämässä ruokaketjua vastuullisesti? Näissä opinnoissa pääset aidosti osaksi kehitystyötä! Opintojen keskeisinä teemoina ovat ruokakulttuuri ja trendit, laatukysymykset, ruuan vaikutus hyvinvointiin, tuotantotavat ja bisnes.

Opintojen aikana opit tarkastelemaan ruokaa sekä paikallisesta että maailmanlaajuisesta näkökulmasta. Opit miksi vastuullisuus on tärkeää sekä kuluttajalle että tuottajalle sekä miten se voi toimia myös kilpailuvalttina yrittäjälle. Elintarvikeala on merkittävä osa globaalia bisnestä.

Opintosuunnitelma

Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelman ytimessä on tulevaisuuden palvelut, vastuullinen liiketoimintaosaaminen sekä asiakaslähtöinen kehittäminen ravitsemisalalla. Tutkinto-ohjelmassa edistetään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja sen mukaisia toimintamalleja osana kilpailukykyistä palveluliiketoimintaa.

Valmistunut restonomi osaa kehittää ravitsemispalvelujen laatua ja johtaa kestävää sekä kannattavaa alan liiketoimintaa. Esimiehinä toimiessaan restonomit luotsaavat vastuullisesti monikulttuurisia työyhteisöjä sekä Suomessa että ulkomailla. Uusien palveluiden kehittäminen asiakasta kuunnellen, luovuutta ja uusia ideoita hyödyntäen on koulutuksen keskiössä.

  • perusopinnot 50 op
  • ammattiopinnot 100 op
  • vapaasti valittavat opinnot 15 op
  • harjoittelu 30 op
  • opinnäytetyö 15 op

"Valitsin restonomiopinnot, koska haaveilin ammattiopettajan töistä ravitsemisalalla. Opintojen aikana silmäni kuitenkin aukesivat myös muille restonomiopintojen tarjoamille mahdollisuuksille, erityisesti tuotekehitys-, palvelumuotoilu- ja yrittäjäopintojen myötä.”

Hanna-Riikka Kantelinen

Lue Hanna-Riikan koko tarina

Hakuohjeet kevään yhteishakuun

Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.

Kestävä gastronomia jo sinällään on herättänyt todella paljon kiinnostusta työmarkkinoilla hakiessani uusia työpaikkoja. Löysin viimein ihannetyöpaikan ruoka- ja ravitsemusasiantuntijana, joka vastaa täysin tätä mitä nyt opiskelen ja jossa saan toisaalta myös käyttää kaikkea aiemmin hankkimaani osaamista.

Niina Vihelä

Tutustu Niinan tarinaan

Lisätietoja koulutuksesta

Karoliina Väisänen

Lehtori, Senior Lecturer
Matkailu ja palvelut sekä YAMK, Tourism and Service Business and Master´s Degrees
Liiketoiminta, School of Business
+358408656879