Hakuohjeet kevään yhteishakuun
Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.
AMK-tutkinto
Oletko ruuasta kiinnostunut muutoksen tekijä? Jamkin palveluliiketoiminnan ohjelmassa voit erikoistua kestävään gastronomiaan. Nyt voit suorittaa koko tutkinnon verkossa!
Oletko kiinnostunut kestävästä ruokajärjestelmästä? Haluatko olla kehittämässä ruokaketjua vastuullisesti? Näissä opinnoissa pääset aidosti osaksi kehitystyötä! Opintojen keskeisinä teemoina ovat ruokakulttuuri ja trendit, laatukysymykset, ruuan vaikutus hyvinvointiin, tuotantotavat ja bisnes.
Opintojen aikana opit tarkastelemaan ruokaa sekä paikallisesta että maailmanlaajuisesta näkökulmasta. Opit miksi vastuullisuus on tärkeää sekä kuluttajalle että tuottajalle sekä miten se voi toimia myös kilpailuvalttina yrittäjälle. Elintarvikeala on merkittävä osa globaalia bisnestä.
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelman ytimessä on tulevaisuuden palvelut, vastuullinen liiketoimintaosaaminen sekä asiakaslähtöinen kehittäminen ravitsemisalalla. Tutkinto-ohjelmassa edistetään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja sen mukaisia toimintamalleja osana kilpailukykyistä palveluliiketoimintaa.
Valmistunut restonomi osaa kehittää ravitsemispalvelujen laatua ja johtaa kestävää sekä kannattavaa alan liiketoimintaa. Esimiehinä toimiessaan restonomit luotsaavat vastuullisesti monikulttuurisia työyhteisöjä sekä Suomessa että ulkomailla. Uusien palveluiden kehittäminen asiakasta kuunnellen, luovuutta ja uusia ideoita hyödyntäen on koulutuksen keskiössä.
Opiskelijatarina
"Valitsin restonomiopinnot, koska haaveilin ammattiopettajan töistä ravitsemisalalla. Opintojen aikana silmäni kuitenkin aukesivat myös muille restonomiopintojen tarjoamille mahdollisuuksille, erityisesti tuotekehitys-, palvelumuotoilu- ja yrittäjäopintojen myötä.”
Hanna-Riikka Kantelinen
Lue Hanna-Riikan koko tarinaLyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.
Opiskelijatarina
Kestävä gastronomia jo sinällään on herättänyt todella paljon kiinnostusta työmarkkinoilla hakiessani uusia työpaikkoja. Löysin viimein ihannetyöpaikan ruoka- ja ravitsemusasiantuntijana, joka vastaa täysin tätä mitä nyt opiskelen ja jossa saan toisaalta myös käyttää kaikkea aiemmin hankkimaani osaamista.
Niina Vihelä
Tutustu Niinan tarinaan