Tutkinto-opiskelija

Virtual Learning Environment

Virtual Learning Environment (VLE) on Jamkin IT-instituutin AMK - ja YAMK -tutkinto-ohjelmissa käytettävä oppimisympäristö käytännön harjoitteiden tekemiseen. VLE mahdollistaa opiskelijoille kurssikohtaiset laboratorio- ja harjoitusympäristöt eri aihepiirien opiskeluun aikaan ja paikkaan riippumattomasti. VLE-ympäristö tarjoaa omana pilvipalveluna IT-instituutin opiskelijoille modernit ja laajat oppimisympäristöt data-analytiikan, tietoverkkojen, IT-järjestelmien, sovelluskehityksen ja kyberturvallisuuden aihepiireissä.

 

Kuva on tietokoneen näytöltä päin otettu. Mies katsoo suoraan. Nuorella miehellä on silmälasit ja kuulokkeet. Kuvan etuosassa näkyy tietokoneen näppäimistö.

VLE integroituu osaksi IT-instituutin muuta opetusympäristöä. Ympäristö tuo opiskelijoille mahdollisuuden harjoitella yrityksissä käytettäviä tekniikoita, auttaen ymmärtämään miten eri tekniikat liittyvät toisiinsa ja ovat riippuvaisia toisistaan. VLE:ssa käytetään monipuolisesti sekä kaupallisia tuotteita (esim. tietoliikennelaitteet ja kyberturvallisuusteknologiat) että vapaasti saatavilla olevia ratkaisuja toteuttamaan realistisia organisaatio- ja IT-infrastruktuureita sekä IT-ympäristöjä.

VLE:ssa pääset konfiguroimaan ja hallitsemaan laajojen organisaatioiden tietoverkkoja sekä liittämään ne osaksi Internetiä. Data-analytiikassa pääset opettamaan neuroverkoille tietomallit perustuen dataan ja käyttämään ympäristön laskentapalvelimia monimutkaisempien mallin kehittämisessä. IT-järjestelmien rakentamisessa käyttöösi tulee omat virtuaaliset palvelimet palveluineen konfiguroitavaksi sekä hallittavaksi. Kyberturvallisuudessa pääset suojaamaan organisaatioiden ympäristöjä eri tekniikoilla ja menetelmillä sekä opit miten tietoturva-aukkoja etsitään eettisen hakkeroinnin avulla. Lisäksi kyberharjoituksessa toimit osana organisaatiota puolustamalla organisaation liiketoimintaa aktiivisilta hyökkäyksiltä tai tarjoamassa palvelua tietoturvavalvomosta (Security Operations Center) muille organisaatioille. Sovelluskehityksessä saat käyttöösi full-stack ohjelmointia varten kaikki palvelut ja ympäristöt. 

Kuinka opiskelija voi hyödyntää VLE-ympäristöä?

VLE tarjoaa tietoverkkoihin Internetin rakenteet ja laajojen organisaatioiden ympäristöt konfiguroitavaksi ja hallittavaksi. 

Data-analytiikassa pääset opettamaan neuroverkoille tietomallit perustuen dataan ja käyttämään ympäristön laskentapalvelimia monimutkaisempien mallin kehittämisessä. 

Tekoälyn opettamiseen suurten datamäärien avulla, hyödyntäen VLE:n laskentapalvelimien laskentatehoa. Laskentaa vaativat tehtävät liittyvät data-analytiikkaan, koneoppimiseen tai syväoppimiseen. 

IT-järjestelmien rakentamisessa käyttöösi tulee omat virtuaaliset palvelimet palveluineen konfiguroitavaksi sekä hallittavaksi. 

IT-järjestelmien, kuten verkkosivujen tai DNS-nimipalvelujen rakentamisessa. VLE-ympäristössä pääset muokkaamaan ja hallitsemaan omia virtuaalisia palvelimia/ työasemia. Virtuaalikoneilla opit testaamaan ja ylläpitämään tietoturvallisia sovelluksia sekä palveluja. Lisäksi pääset ratkaisemaan ongelmatilanteita järjestelmien välillä. 

Kyberturvallisuudessa pääset suojaamaan organisaatioiden ympäristöjä eri tekniikoilla ja menetelmillä sekä opit miten tietoturva-aukkoja etsitään eettisen hakkeroinnin avulla.  

Lisäksi kyberharjoituksessa toimit osana organisaatiota puolustamalla organisaation liiketoimintaa aktiivisilta hyökkäyksiltä tai tarjoamassa palvelua tietoturvavalvomosta (Security Operations Center) muille organisaatioille.

Sovelluskehityksen opinnoissa VLE tarjoaa opiskelijan käyttöön Full-stack ohjelmointia varten vaadittavat palvelut. Näitä ovat esimerkiksi tietokannan luontiin, ohjelmistologiikan määrittelyyn, käyttöliittymän rakentamiseen ja ulkoasun suunnitteluun vaadittavat palvelut sekä ohjelmistotestaaminen.