uutinen 12.1.2022

Mielenterveyden keskusliiton verkkokurssien ilmoittautuminen käynnissä

Mielenterveyden keskusliiton kaikille avointen verkkokurssien ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Tutustu verkkokursseihin alta ja ilmoittaudu mukaan.

Vastavirrasta myötävirtaan -kurssi

Tuntuuko, että opinnot eivät etene? Kuin uisit vastavirtaan joessa? Onko jaksaminen ja motivaatio kateissa – mikään ei oikein nappaa?

Tällä verkkokurssilla käsitellään opiskelua ja opiskelijan elämää, pohditaan motivaatiota, odotuksia, pelkoja ja unelmia. Eri ikäiset opiskelijat kertovat omista keinoistaan käsitellä stressiä ja jakavat tarinoitaan myös siitä, millaista on opiskella, kun samaan aikaan kokee mielenterveyden haasteita.

Kurssilla pääset pohtimaan myös omia vahvuuksiasi ja opit hyödyntämään niitä paremmin.

Voit tulla mukaan milloin ja mistä vaan, tämä verkkokurssi on täysin itseopiskeltava.

---

Masennus kuin ikisade! -kurssi

Kiukkua, jaksamattomuutta, itkuherkkyyttä – olisiko taustalla masennusta?

Tällä verkkokurssilla masennuksen kokeneet kertovat, miltä masennus tuntuu ja mikä heitä on auttanut, mikä herättänyt toivoa ja miten toipuminen on käynnistynyt.

Aihetta käsitellään mm. podcast- ja videotarinoiden, kuvien, runojen ja musiikin avulla. Tälle itseopiskelukurssille voit osallistua mistä ja milloin vaan.

---

Ehkä joskus vielä töihin -kurssi

Haaveiletko työelämästä, mutta sairastuminen tai muu elämäntilanne on aiheuttanut aukkoja CV:hen? Ehkä työelämä on vielä kokonaan kokeilematta ja mietit, miten siellä jaksaa ja pärjää.

Tällä verkkokurssilla käsitellään työelämään, työn hakemiseen ja itsearvostukseen liittyviä tunteita, kun ei vielä ole ihan varma, miten työelämässä jaksaisi. Kurssilla kuulet tarinoita siitä, millaisia polkuja pitkin toiset ovat päässeet työelämään ja millaista tukea he olisivat matkallaan tarvinneet. Kurssilla pohditaan myös, mikä tukee työssä jaksamista.

---

Ilmoittautuminen näille itseopiskelukursseille tapahtuu Mielenterveyden keskusliiton tapahtumakalenterin kautta: www.mtkl.fi/tapahtumakalenteri