Hyvinvointikortit

Hyvinvointikortit, etusivu

Hyvinvointikortit

Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu tarjoaa opiskelijoille ja opettajille vapaasti ladattavaksi hyvinvointikortteja. Kortit muistuttavat ja innostavat pitämään taukoja opiskelun ja opetuksen lomassa, sekä vähentämään ja tauottamaan istumista. Korttien avulla hyvinvointia ja jaksamista edistävän tauon pitäminen on helppoa, sillä korteissa on valmiita ohjeita ja vinkkilistoja erilaisiin taukohetkiin.  

Korteissa on kolme teemaa: aktivoiva tauko, palauttava tauko ja toiminnalliset opetusmenetelmät. Kuvituksena hyvinvointikorteissa seikkailee pöllö esimerkkiä näyttämässä. 

Aktivoivat hyvinvointikortit sisältävät vinkkejä kehon liikuttamiseen työskentelyn lomassa, sekä ohjeita lyhyisiin ja helppoihin taukojumppiin. 

Palauttavat hyvinvointikortit antavat ideoita rentoutumiseen ja palautumiseen opiskelun ja opetuksen lomassa. Korteissa on ohjeet muun muassa lyhyeen hengitysharjoitukseen, läsnäoloharjoitukseen ja mielikuvaharjoitukseen. 

Toiminnalliset opetusmenetelmät -kortit ovat ensisijaisesti opettajille suunnattuja. Korteista on helppo ammentaa ideoita opetuksen toiminnallistamiseen kiireenkin keskellä.

Voit tulostaa kortteja tai ladata ne koneellesi ja lisätä oman diaesityksesi lomaan mieluisiin kohtiin.

Kortit ovat suunnitelleet Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu –hankkeen asiantuntijaharjoittelijat Vilma Mietola ja Henna Launistola. Kuvitus Henna Launistola 

Palauttavat hyvinvointikortit

Palauttavat hyvinvointikortit antavat ideoita rentoutumiseen ja palautumiseen opiskelun ja opetuksen lomassa. Korteissa on ohjeet muun muassa lyhyeen hengitysharjoitukseen, läsnäoloharjoitukseen ja mielikuvaharjoitukseen

Palauttava tauko, kortti1
Palauttava tauko, kortti 2
Palauttava tauko, kortti 3

Toiminnalliset opetusmenetelmät

Toiminnalliset opetusmenetelmät -kortit ovat ensisijaisesti opettajille suunnattuja. Korteista on helppo ammentaa ideoita opetuksen toiminnallistamiseen kiireenkin keskellä.

Toiminnallinen tauko, kortti 1
Toiminnallinen tauko, kortti 2
Toiminnallinen tauko, kortti 3
Toiminnallinen tauko, kortti 4