Kuntoutusinstituutin kehittyvässä RehaLabissa tutkitaan, kehitetään ja opitaan

Rehalab on  monipuolisella ja modernilla teknologialla varustettu monialaisen kuntoutuksen tutkimus-, kehittämis- ja oppimisympäristö, joka sijaitsee Jamkin Lutakon kampuksella osoitteessa Piippukatu 2. 

Henkilö pyörätuolissa ja virtuaalilasit päässä kuntoutumassa RehabWall -laitteella
Kehitämme edelleen RehaLabia ja sen laitteistovalikoimaa, joten pysythän kuulolla!

Tutustu käytössämme olevaan kuntoutusteknologiaan

Käytössämme on kattava valikoima erilaisia kuntoutumista tukevia ja mittaavia laitteistoja ja ohjelmistoja. Lisäksi meillä on monipuolista teknologiaa erilaisten kehon toimintojen, palautumisen ja harjoituskuorman mittaamiseen sekä suorituksen ja osallistumisen havainnointiin. Alla muutamia esimerkkejä.

Nems (Chattanooga wireless) -langaton lihasstimulaattori, joka mahdollistaa harjoituksenaikaisen lihasstimulaation liikkeessä. Laitteella voidaan antaa useita eri elektroterapian muotoja, joka mahdollistaa hyötykäytön niin erilaissa kiputiloissa, lihasta aktivoidessa ja vahvistaessa, kuin esimerkiksi inkontinenssivaivoissa.

Shockwave -paineaaltohoitolaite, jonka tarkoituksena on kuntouttaa pitkittyneitä nivelside-,lihas- ja jännealueiden kiputiloja vahvistamalla kudosten aineenvaihduntaa, sekä aktivoimalla elimistön kudosten paranemisprosessia. Paineaalloista on tutkitusti hyötyä esimerkiksi tenniskyynärpään ja plantaarifaskiitin kuntoutuksessa.

MicroFET2, uudenaikainen käsikäyttöinen dynamometri, jolla pystyy helposti ja luotettavasti mittaamaan ja arvioimaan lihasvoimatasoja. Dynamometri toimii kätevästi esimerkiksi urheilijoiden lihasvoimatasojen kehittymisen arvioinnin tukena.

RehabWall - pelillinen kuntoutussovellus

RehabWall - pelillinen kuntoutussovellus

RehabWall -kuntoutussovellus tuo pelillisyyttä erilaisten taitojen, valmiuksien ja toimintakyvyn edistämiseen.
PODOSmart -älypohjalliset

PODOSmart -älypohjalliset

PODOSmart -älypohjalliset on suunniteltu kävelyn tarkkaan analysointiin ja diagnosointiin.
Kiosk Trainer 24/7 kuntoutuspiste

Kiosk Trainer 24/7 kuntoutuspiste

Kiosk Trainer -24/7 kuntoutuspiste on kuin peli, joka lataa henkilökohtaisen kuntoutusohjelman, ohjeistaa ja auttaa tekemään harjoitteet oikein.
Ralla 2.0 - Digitaalinen työskentelyalusta

Ralla 2.0 - Digitaalinen työskentelyalusta

RALLA 2.0 -sovellus on lapsen taitojen havainnointiin ja analysointiin tarkoitettu digitaalinen työskentelyalusta.
Mototiles -liikuntalaatat

Mototiles -liikuntalaatat

Mototiles -liikuntalaattojen avulla voidaan pelillistää eri ikäisten ihmisten perusmotoristen taitojen, tasapainon ja askelluksen harjoittamista.
TE3 Mobiility Training Stick -älykeppi

TE3 Mobiility Training Stick -älykeppi

TE3 Mobiility Training Stick -älykeppi on moderni jumppakemppi, jonka digitaalisen teknologian avulla kehon eri liikkeiden laajuksia on helppo mitata ja arvioida.
Taikalattia

Taikalattia

Taikalattia (Magic Carpet) on interaktiivinen projektiojärjestelmä, jonka avulla voidaan heijastaa pelit ja aktiviteetit, jotka reagoivat liikkeeseen.

Kysy lisää

Mirja Immonen

Johtaja Kuntoutusinstituutti, Director Institute of Rehabilitation
HYVI Kuntoutus- ja sosiaaliala, Rehabilitation and Social Studies
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358405478949