artikkeli

Ammatillinen opettajankoulutus 60 vuotta Jyväskylässä

Ammatillinen opettajankoulutus sai alkunsa Jyväskylässä yli 60 vuotta sitten. Juhlavuonna 2022 halusimme muistaa kaikkia opekorkean 60-vuotiseen tarinaan osallistuneita julkaisuilla, videoilla ja yhteisellä juhlalla.

Videot ja podcastit

Juhlavuonna halusimme muistaa Jamkin ammatillisen opettajakorkeakoulun pitkäaikasta johtajaa Ulla Mutkaa muotokuvalla, jonka tarinaan voit tutustua videolla. Ulla Mutka toimitti yhdessä Veijo Turpeisen kanssa historiikin, jota tehdessä he ehtivät hetkeksi studiolle muistelemaan pitkiä työuriaan ammatillisen opettajankoulutuksen parissa. Tutustu juhlavuoteen myös Johtamistuumailuja-podcastissä.

Ammatillinen opettajankoulutus maailman kartalle - Ulla Mutka ja Veijo Turpeinen muistelevat

Julkaisut

Juhlavuoden kunniaksi julkaisimme kaksi teosta, joista toinen kertooo ammatillisen opettajankoulutuksen historiasta ja toinen näyttää suuntaviivoja tulevaisuuteen.

Uutinen

Ompelualan opettajankoulutuksesta kansainväliseen kehittämistyöhön - uusi julkaisu

Jyväskylässä on koulutettu ammatillisia opettajia jo 60 vuotta. Uudessa julkaisussa kerrotaan, miten Jyväskylän opettajaopistosta kehittyi Jyväskylän ammatillinen opettajakorkeakoulu ja lopulta osa Jyväskylän ammattikorkeakoulua.

Uutinen

Ammatillinen opettajankoulutus. Luovuutta. Tulevaisuutta. - uusi julkaisu

Maailman muuttuessa opettajan ja ohjaajan rooli ja tehtävät muuttuvat, ja niin muuttuu myös opettajakorkeakoulu. Juhlajulkaisullamme osallistumme keskusteluun ammatillisen opettajankoulutuksen yhteiskunnallisesta asemasta nyt ja tulevaisuudessa.

Tapahtumat

Tapahtumia juhlavuoteen mahtuu runsaasti, pienemmistä kohtaamisista aina iltajuhlaan. Tutustu ammatillisten opettajakorkeakoulujen päiviin sekä Jamkin ammatillisen opettajakorkeakoulun 60-vuotisjuhlaan!

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen päivät 2022

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteistyöpäivät pidettiin Jyväskylässä 21. - 22.4.2022. Aokkilaiset ympäri Suomen, tapasivat kollegoita, pohtivat ammatillisen pedagogiikan tulevaisuutta ja nauttivat jyväskyläläisestä tunnelmasta!

Jamkin ammatillisen opettajakorkeakoulun 60-vuotisjuhlat

Kiitos kaikille ammatillisen opettajakorkeakoulun 60-vuotisjuhlaan osallistuneille! #opekorkea60

Artikkelit

Tutustu juhlavuoden artikkeleihin. Innostavia lukuhetkiä!

Artikkeli

Kohtaamisosaaminen on opettajan työn kovinta ydintä

Vuorovaikutus- ja tunnetaitoja tarvitaan, kun ilmaisemme itseämme ja jaamme yhteistä todellisuutta toisten kanssa. Ratkaisevassa roolissa vuorovaikutusosaaminen on yhteisöllisessä toiminnassa ja oppimisessa.

Yhteystiedot

Pekka Risku

Yksikönjohtaja, Director
AOKK Hallinto, Administration
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358406621883

Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Jamkin ammatillinen opettajakorkeakoulu on pedagoginen asiantuntijayhteisö, jonka toimintaa ovat ammatillinen opettajankoulutus ja jatkokoulutukset, täydennyskoulutus ja palvelut, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta sekä koulutusvienti.

Ammatillinen opettajankoulutus

Jamkin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa voit opiskella ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi ja opinto-ohjaajaksi.

Pedagogisia taitoja ja koulutusosaamista

Haluatko pysyä ajan hermolla ja saada työhön uutta intoa? Onko työyhteisössäsi tarve uudistua? Vie pedagogisia taitojasi ja koulutusosaamistasi eteenpäin täydennyskoulutuksissamme!