Hae uutisia

Hae

Selaa arkistoa

18.12.2018

Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen piiri ry lahjoittaa Jyväskylän ammattikorkeakoululle 10 000 euroa

JAMK on saanut 10 000 euron lahjoituksen Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen piiri ry:ltä. Piiriyhdistys korostaa paikallisuutta ja pitää tärkeänä, että Keski-Suomessa jatketaan ja kehitetään rakennusalan ammattikorkeakoulutusta myös tulevaisuudessa. Maakunnassa on ollut jo pitkään pulaa erityisesti rakennusinsinööreistä ja rakennusalan työnjohtajista.

14.12.2018

Osuuskauppa Keskimaa lahjoittaa JAMKille 30 000 euroa

Osuuskauppa Keskimaa lahjoittaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun varainhankintaan 30 000 euroa, josta ohjataan 15 000 euroa liiketalouden alalle ja 15 000 euroa matkailualalle.

14.12.2018

Hyvinvointivalmennuksesta hyötyä ammatillisten opiskelijoiden arkeen - Digivalmentaja paransi nuorten jaksamista

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on kehitetty hyvinvointivalmennuksen malli toisen asteen ammatillisten opiskelijoiden elämäntapojen, elämänhallinnan ja sosiaalisen osallistumisen tueksi. eBoss-hyvinvointivalmennuksen avulla on vahvistettu opiskelijoiden opintojen etenemistä ja loppuun saattamista sekä luotu edellytyksiä työkykyisyyteen.

13.12.2018

Virtuaalivierailuista ratkaisu maatalousyrittäjien asiantuntijuuden ja osaamisen ylläpitämiseen?

Maatalousyrittäjien tiedontarve kasvaa toiminnan kehittyessä ja olosuhteiden muuttuessa. Maatalouden nopean rakennemuutoksen myötä maatalousyritykset ovat usein aiempaa suurempia ja osaamisen tarve yhä monipuolisempaa. Jyväskylän ammattikorkeakoulun luotsaamassa MataDigi-hankkeessa pureudutaan uusia teknologioita hyödyntäviin tiedonjakamisen malleihin.

5.12.2018

JAMKin IT-opiskelijat toivat voiton kotiin Junctionista reilun datatalouden ratkaisulla

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoista ja alumneista koostuva tiimi on voittanut henkilökohtaisen datan hyödyntämiseen liittyvän haasteen tämän vuoden Junction-hackathonissa.

29.11.2018

Opinnäytetyö: Sähkölaitteissa oli turvallisuuspuutteita vuonna 2017

Maahantuotujen sähkölaitteiden turvallisuudessa on parantamisen varaa. Tämä käy ilmi Jyväskylän ammattikorkeakoulun opinnäytetyöstä. Sami Inkilän opinnäytetyöhönsä tekemän selvityksen mukaan vuonna 2017 markkinavalvontaviranomaisen valvonnassa löytyi yli 330 erillistä tuotetta, jotka eivät täyttäneet niille asetettuja tuoteturvallisuusvaatimuksia.

29.11.2018

Quality from Finland: excellence to surfaces from thin films

What exactly are thin films and what are they good for?

28.11.2018

Benchmarking guided Joint Action Plan development of RDI2CluB partner regions

During the first year of co-operation, RDI2CluB partnership has focused on capacity building for smart specialization in bioeconomy. Partner regions have learned about each other’s strengths and challenges as well as identified a roadmap for jointly developing bioeconomy in rural regions around the Baltic Sea.

28.11.2018

Sata ideaa yhteisöllisyyden lisäämiseksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutissa pyritään löytämään uusia ja innovatiivisia ratkaisuja yhteisöllisyyden säilyttämiseksi opiskelun muuttaessa muotoaan.

27.11.2018

JAMK vastaa maailmalla jylläävään kaurabuumiin: Suomalainen kaura ja sen liiketoimintamahdollisuudet

Suomalaiseen kauraan ja sen liiketoimintamahdollisuuksiin keskittyvä täydennyskoulutus alkaa tammikuussa 2019.

23.11.2018

JAMKin opiskelijapolkuohjelma Vietnamissa käynnistynyt hyvin

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on tämän syksyn aikana aloittanut ensimmäisen tutkinto-opiskelijavaihtoon keskittyvän ohjelmansa Vietnamissa yhteistyössä Hồ Chí Minhissa sijaitsevan Van Lang Universityn (VLU) kanssa. Mukana ovat myös Haaga-Helia, Metropolia sekä Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) sekä konsulttiyhtiö FCG.

23.11.2018

Logistiikan opinnäytetyö palkittiin LOGY ry:n vuoden opinnäytetyönä

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsee vuosittain ansioituneita logistiikka-alan opinnäytetöitä. Tänä vuonna Vuoden AMK-opinnäytetyösarjassa palkittiin Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijan Anton Saukkosen työ ” Development of Materials Management System”. Palkinto jaettiin torstaina 22.11.2018 Helsingin Messukeskuksessa LOGY ry:n syyskokouksen yhteydessä.

20.11.2018

Koasilta 20 000 lahjoitus Jyväskylän ammattikorkeakoululle

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö Koas on lahjoittanut 20 000 euroa Jyväskylän ammattikorkeakoululle.

20.11.2018

JAMK tasaa keskisuomalaisten elintarviketuottajien tietä vientiin – yrittäjät mukana maailman suurimmilla ruokamessuilla Saksassa tammikuussa 2019

JAMK on aktivoinut keskisuomalaisia elintarvikealan yrityksiä näytteilleasettajiksi maailman suurimmille ruokamessuille Berliiniin tammikuussa 2019. Grüne Woche -kuluttajamessuille osallistuu vuosittain noin 400 000 kävijää sekä 1700 näytteilleasettajaa ja 4000 median edustajaa 65 eri maasta.

19.11.2018

JAMKin verkkoyhteydet toimivat

JAMKin käyttämä Funet-yhteys katkesi perjantaina 16.11. klo 10:19. Operaattori arvioi, että yhteys toimisi viimeistään perjantaina klo 17:00. Lauantaina paljastui, että operaattori ei ollut löytänyt vikaa eikä kyennyt sitä korjaamaan.

8.11.2018

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa kehitetty teknologia mahdollistaa tulevaisuuden älytiet – Kansainvälinen tieliitto palkitsi

Autot ovat jo älykkäitä, mutta tulevaisuudessa älyä voi löytyä myös teidenvarsilta. Luottokorteista tuttu RFID-teknologia voisi mahdollistaa esimerkiksi itseohjautuvien autojen paremman turvallisuuden.

7.11.2018

JAMK tutuksi -päivä tuo jälleen satapäin toisen asteen opiskelijoita Rajakadun kampukselle

Millaista ammattikorkeakouluopiskelu on? Mistä tietää, mikä voisi olla oma juttu? Mitä pelialalla opiskellaan? Mikä ihmeen JAMKO? Mikä on musiikkikampus? Ketkä ihmeen edufuturalaiset? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saa vastauksen perjantaina 9.11. JAMK tutuksi-päivässä pääkampuksella, Rajakatu 35, klo 9-14.

6.11.2018

Päässälaskumestaria etsitään jälleen - Keski-Suomen kahdeksasluokkalaisten parhaimmisto kerääntyy JAMKin pääkampukselle

Keski-Suomen päässälaskumestaria etsitään nyt jo 13. kertaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella (Rajakatu 35, luokkatila F207) torstaina 8.11. klo 12.00 alkaen. Finalistit ovat keskisuomalaisten yläkoulujen kahdeksasluokkalaisten päässälaskun parhaimmistoa.

1.11.2018

JAMK saa jalansijaa vaativalla markkina-alueella: ruokaturvallisuuteen ja ravitsemukseen keskittyvä aiesopimus solmittu Dubain kanssa

JAMK on solminut Dubain kanssa aiesopimuksen (Memorandum of Understanding), jonka fokuksessa ovat ruokaturvallisuuden parantaminen, ravitsemusosaamisen kehittäminen sekä kestävä kehitys. Aiesopimus allekirjoitettiin Dubain kansainvälisessä ruokaturvallisuuden konferenssissa (DIFSC) 30.10.2018.

1.11.2018

Biotalousinstituutti kokoaa ideoita luonnontuotteiden keräämiseen

Tiedätkö kätevän keinon kerätä kuusen kerkkiä? Oletko miettinyt, miten pihkaa tai tuoreita koivun lehtiä saataisiin näppärästi kerättyä? Nyt on mahdollisuus tuoda ideat esiin! JAMKin biotalousinstituutin ja muiden biotalousalan toimijoiden järjestämä kilpailu kerää yhteen ratkaisut luonnontuotteiden keräämisen tehostamiseksi.

31.10.2018

JAMK avainpaikalle terveys- ja hyvinvointialan kehityksessä: hyvinvointiyksikkö siirtyy osaksi Hippos2020-keskusta

Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikkö tulee siirtymään osaksi Hippos2020 -hankkeen myötä rakentuvaa Hippoksen hyvinvointikeskusta. Asiasta päätti JAMK Oy:n hallitus kokouksessaan maanantaina 29.10.

26.10.2018

Biotalouskampus mukana kehityksen kärjessä: 5G Momentum-yhteistyö tuo Saarijärvelle 5G-kokeiluympäristön

Saarijärven kaupungin ja Viestintäviraston 5G Momentum-verkostotyön myötä Saarijärven kaupungin keskustasta sekä Tarvaalan Biotalouskampuksesta tulee 5G-verkon kokeiluympäristö.

16.10.2018

Suomen Yrityskehitys Oy ja JAMK yhteistyöhön monialaisen kuntoutuksen kehittämisessä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Suomen Yrityskehitys Oy ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tarkoituksena on muodostaa uusi monialaiseen kuntoutukseen keskittyvä palvelukokonaisuus. Yhteistyö on myös osa Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Yrityskehityksen yhdessä toteuttamaa Kasvukiihdyttämö-ohjelmaa.

11.10.2018

Uraohjauksen erikoistumiskoulutus vastaa työelämän tarpeisiin – haku alkaa 22.10.

Ammatilliset opettajakorkeakoulut (JAMK, Haaga-Helia AMK, HAMK, OAMK ja TAMK) ja Jyväskylän yliopisto käynnistävät yhteistyössä uraohjauksen erikoistumiskoulutukset (30 op) tammikuussa 2019. Haku yhdessä toteutettaviin koulutuksiin alkaa 22.10.2018.

5.10.2018

Haasta itsesi hyvinvointiin Kasvu Openissa!

Keski-Suomen Hyvinvoinnin Osaamiskeskittymä (KeHO) järjestää Kasvu Open Karnevaalin yhteydessä 24.10. KeHO Areena – haastekilpailun, johon yritykset ja yhteisöt voivat osallistua. KeHO Areenan haastekilpailun teemana on arjen hyvinvointihaasteet. KeHOn ajatus on simppeli: hyvinvointi rakentuu toimivalle ja mielekkäälle arjelle!

5.10.2018

Katso ja oivalla: JAMKin kaikille avoimet tieteelliset artikkelit

Ammattikorkeakoulut ja yliopistot Suomessa ovat sitoutuneet avoimen tieteen ja tutkimuksen toimintaperiaatteiden noudattamiseen. Myös JAMK noudattaa avoimen tieteen periaatteita ja julkaisee suurimman osan kirjallisista julkaisuistaan kaikkien saataville.

4.10.2018

Tutkimus: Yri­tys­ten on huo­mioi­ta­va stra­te­gias­saan myös per­heet 24/7-ta­lou­des­sa

Kauppojen ja palvelujen aukioloaikojen vapauttamisesta on kulunut jo pari vuotta. Miten yritysten johto on reagoinut tähän tilanteeseen? Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja Tampereen yliopiston tutkijat selvittivät johtamisen erityiskysymyksiä ja ratkaisumalleja 24/7-työpaikkojen esimiehiltä kahdella toimialalla: kaupan ja palvelujen alalla sekä vuorohoidossa. Tutkimusten mukaan menestyvä yritys pyrkii strategiassaan tasapainoon eri tahojen intressien huomioimisessa.

1.10.2018

LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa 60 000 euroa JAMKille

LähiTapiola Keski-Suomi on päättänyt lahjoittaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun varainhankintaan 60 000 euroa. Koko lahjoitus kohdennetaan JAMKin liiketalouden koulutusalalle. JAMKilla on merkittävä rooli Keski-Suomen kilpailukyvyn rakentamisessa Keski-Suomessa. Valmistuvat opiskelijat vahvistavat osaamisellaan alueen yritysten menestystä.

27.9.2018

Valio lahjoittaa JAMKille 50 000 euroa

Valio ja sen omistajaosuuskunnat lahjoittavat viidelle suomalaiselle ammattikorkeakoululle yhteensä 250 000 euroa. Jyväskylän ammattikorkeakoulu on yksi lahjoituksen saajista 50 000 euron osuudella.

26.9.2018

JAMK mukana kehittämässä sairaaloihin mikrobien leviämistä estäviä puupohjaisia materiaaleja

Keski-Suomeen vuonna 2020 valmistuvan NOVA-sairaalan muovi-, pinnoite- ja tekstiilimateriaalit ovat tutkijoiden huomion kohteena uudessa Sami&Samu-kehityshankkeessa. VTT, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri kehittävät yhdessä luonnonmukaisia puupohjaisia aineita sairaalaympäristön mikrobiresistenssiongelman torjumiseksi. Tavoitteena on korvata sairaalan materiaaleja uusilla biopohjaisilla materiaaleilla.

21.9.2018

OKM myönsi JAMKille merkittävän avustuksen kyberturvallisuuden kehittämiseen

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt ammattikorkeakouluille viiden miljoonan euron valtionavustukset tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan (TKI). Avustusta myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa. Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK sai 823 000 euron avustuksen soveltavan kyberturvallisuuden vahvuusalan kehittämiseen tähtäävään CybeRDI-hankkeeseen.

21.9.2018

Kuka tahansa voi olla hengenpelastaja: yhä useampi keskisuomalainen osaa elvyttää ja käyttää sydäniskuria

Jo noin 10 000 eri ikäistä maaseudun asukasta tavoittanut KanDee-hanke on lisännyt ihmisten elvytysosaamista ja valmiuksia auttaa hätätilanteessa. Hanke on järjestänyt yhteensä 78 elvytys- ja sydäniskurikoulutusta Keski-Suomessa, missä elvytystä on harjoitellut ohjatusti noin 1000 henkilöä erilaisissa tapahtumissa.

20.9.2018

Syksyn yhteishaku päättyi 19.9.- kiinnostus logistiikkainsinöörin tutkintoon kasvoi

Syksyn 2018 yhteishaku päättyi keskiviikkona 19.9. klo 15.00. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa oli tarjolla 140 luonnonvara-, tekniikan- sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelupaikkaa. JAMKiin haki yhteensä 1 591 nuorta ja aikuista, joista 705 laittoi ykköstoiveeksi JAMKin.

20.9.2018

Virialta 15 000 lahjoitus Jyväskylän ammattikorkeakoululle

Yritysturvallisuuden ja digipalveluiden asiantuntijayritys Viria on lahjoittanut 15 000 euroa Jyväskylän ammattikorkeakoululle.

19.9.2018

Get outta town and study abroad!

For all JAMK degree students interested in experiencing exchange period abroad during spring semester 2019; application period is open until Sep. 30th!

17.9.2018

Campus Sinfonietan konsertti juhlistaa merkittävää juhlavuotta – Jyväskylän musiikinopetuksen alkamisesta tulee kuluneeksi 70 vuotta

Suomalainen musiikkikampus juhlistaa Jyväskylän musiikinopetuksen juhlavuotta Campus Sinfonietan konsertilla Solisti e Maestro 7.10. Konsertin solisteina loistavat musiikkikampuksen omat oppilaat pasunisti Emma Vasala (Gradia) sekä pianistit Ilona Kurvinen (JAMK) ja Hanna Katainen (JAMK).

13.9.2018

Biotalouden tulevaisuus tehdään innovaatioilla -seminaari haastaa tekijät tarttumaan toimeen 17.9.

Uusiutuviin kestävästi tuotettuihin bioraaka-aineisiin perustuva tuotanto avaa huikeat mahdollisuudet luoda menestyvää uutta liiketoimintaa. Mahdollisuuksien hyödyntämiseen tarvitaan kuitenkin aktiivisuutta, rohkeutta sekä tiivistä yhteistyötä.

10.9.2018

Liukoinen fosfori kiinni maatalouden valumavesistä – testit ensimmäisiä laatuaan

Ympäristöministeriön rahoittama vesien- ja merenhoidon kärkihanke käynnisti koetoimintansa Tarvaalan Biotalouskampuksella Saarijärvellä. Kosteikolla tehtävissä pilottikokeissa testataan ensimmäistä kertaa kaupallista biopolymeeriä liukoisen fosforin kiinnisaamisessa maatalouden valumavesistä. Liukoinen fosfori aiheuttaa järvien rehevöitymistä ja leväkukintoja.

10.9.2018

Biotaloudessa on tulevaisuus! -teemaviikko huipentuu avoimiin oviin ja ministerivierailuun Biotalouskampuksella

Biotaloudessa on tulevaisuus! -teemaviikolla 11.-17.9. järjestetään Tarvaalan Biotalouskampuksella useita yleisölle maksuttomia tilaisuuksia. Luentojen ja seminaarien aiheina ovat mm. hyönteiskasvatus, aurinkoenergia, kiertotalous, puurakentaminen maaseudulla ja biotalouden tulevaisuus. Viikko huipentuu 17.9. järjestettävään "Biotalouden tulevaisuus tehdään innovaatioilla" –seminaariin ministeri Lintilän johdolla.

3.9.2018

Syksyn yhteishaku käynnistyy 5.9.2018

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa keskiviikkona 5.9.2018. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on tarjolla 140 opiskelupaikkaa.

30.8.2018

Keskisuomalaista ruokamatkailua tehdään näkyväksi Aitojen makujen yössä perjantaina 31.8.

Ruokaelämykset ovat olennainen osa matkaa. Ruokamatkailua tarjoavat yritykset, joiden tarjonnassa maukkaaseen ruokaan yhdistyvät tarinat, paikallisuus ja aitous. Yhdessä tekeminen ja toiminnallisuus laajentavat ruokailun kaikilla aisteilla koettavaksi. Näitä mieleenpainuvia elämyksiä on tarjolla toista kertaa järjestettävässä Aitojen makujen yössä perjantaina 31.8., jonka tapahtumat eri puolella Keski-Suomea kutsuvat herkuttelemaan osallistujia läheltä ja kaukaa.

30.8.2018

Maahanmuuttajataustaiset opettajat pätevöityvät JAMKissa

JAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun järjestämä koulutus antaa maahanmuuttajataustaisille opettajille pedagogisen kelpoisuuden. Pedagogisten opintojen suorittaminen on Suomessa edellytys useimpiin opettajan virkoihin.

27.8.2018

Another group of students to study a Finnish Master’s degree abroad - A Kazakh university has concluded their second agreement with JAMK for implementing Joint Master of Health Care

JAMK University of Applied Sciences launches the second implementation of a Master level nursing degree programme in Kazakhstan. The training will be organized in cooperation with the Kazakh Medical University of Continuing Education (KazMUCE). The agreement pertaining to the two-year Master of Health Care programme to be launched in Almaty, Kazakhstan, in September 2018, was signed by Rector Jussi Halttunen and Rector-Chairman of the Board, Zhumagali Islamov. As of today, twenty Kazakhstani students have been selected to the programme; they will receive a degree from both KazMUCE and JAMK.

27.8.2018

Suomalaisen tutkinnon voi suorittaa ulkomailla – Kazakstanilainen korkeakoulu on solminut toisen sopimuksen hoitotyön maisterintutkinnoista JAMKin kanssa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu käynnistää jo toisen hoitotyön Master-tason tutkintokoulutuksen Kazakstanissa. Koulutusta toteutetaan yhteistyössä Kazakh Medical University of Continuing Education (KazMUCE) kanssa. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet rehtori Jussi Halttunen ja Rector-Chairman of the Board, Zhumagali Islamov.

8.8.2018

Keskisuomalaisissa yrityksissä puutteita data-analytiikkaosaamisessa

JAMKille 360 000 euroa yritysten data-analytiikan osaamisen ja ratkaisujen kehittämiseen

6.8.2018

Library will no longer accept cash payments

From September 1 onward the most common debit and credit cards will be accepted as methods of payment.

6.8.2018

Kirjasto luopuu käteisen käsittelystä

1. syyskuuta alkaen maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit.

16.7.2018

EduFutura Jyväskylä mukana SuomiAreenassa ja Kalevan kisoissa

EduFutura Jyväskylä on mukana kahdessa tämän viikon suurtapahtumassa SuomiAreenassa Porissa 16.–18.7. ja Kalevan kisoissa Jyväskylässä 19.–22.7.

26.6.2018

Nearly 300 exchange students at JAMK in autumn 2018!

The letter of acceptances for the upcoming exchange periods at JAMK have been sent

26.6.2018

JAMK Received Over Half a Million Euros for International Mobility from the Erasmus+ Programme

Erasmus+ funding for the promotion of international cooperation has been allocated; JAMK Erasmus+ mobility budget over half a million euros

25.6.2018

JAMK’s Business Administration education passes international EPAS accreditation once again

On 13 June 2018, the European Foundation for Management Development (EFMD), an international expert organisation that assesses and develops management education, granted the prestigious EPAS accreditation to JAMK University of Applied Sciences’ International Business degree programme for three years.

20.6.2018

Kun sukset ovat ristissä ja kantapäät eri suunnissa: parisuhdekäynnit tiloille helpottavat maatilallisten rakkaushuolia Keski-Suomessa

Tänä keväänä maaseudun asukkaille tehdyssä kyselytutkimuksessa ilmeni, että parisuhteita kuormittavat muun muassa yhteisen ajan puute, puhumattomuus ja kyky ratkoa käytännön ongelmia sekä kyvyttömyys vahvistaa tunneyhteyttä.

20.6.2018

JAMK ja Moventas sopivat kaksivuotisen yhteistyösopimuksen

Moventas Gears Oy ja JAMK ovat solmineet tuotekehitykseen keskittyvän kaksivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on kehittää entistä parempia vaihteistokomponentteja tuulivoimaloihin.

19.6.2018

EduPal - palliatiivisen hoitotyön ja lääketieteen koulutuksen kehittämishanke käynnistyi

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi palliatiivisen hoitotyön ja lääketieteen koulutuksen kehittämiseksi erityisavustuksen EduPal-hankkeelle. Hankkeen tavoitteina on selvittää palliatiivisen hoitotyön ja lääketieteen opetuksen nykytila Suomessa sekä laatia moniammatillisesti työelämän asiantuntijoiden kanssa palliatiivisen hoitotyön ja lääketieteen osaamisen kuvaus perustasolle (A) ja erityistasoille (B/C).

19.6.2018

JAMK mukana merkittävässä aiesopimuksessa: 200 000 opettajan jatkokoulutus Mosambikiin

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Soprano Oyj ovat allekirjoittaneet Mosambikin Universidade Pedagogican kanssa aiesopimuksen valtakunnallisesta opettajien jatkokoulutuksesta.

14.6.2018

JAMKin liiketalouden koulutus läpäisi jälleen kansainvälisen EPAS-akkreditoinnin

Johtamiskoulutusta arvioiva ja kehittävä kansainvälinen asiantuntijaorganisaatio European Foundation for Management Development (EFMD) on myöntänyt 13.6.2018 Jyväskylän ammattikorkeakoulun International Business-koulutukselle arvostetun EPAS-akkreditoinnin kolmeksi vuodeksi.

7.6.2018

Kesän pelikurssin suosio jatkuu - mukana jälleen yli 50 koululaista

Jyväskylän ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutus järjestää kolmipäiväisen pelikurssin 3.-9.-luokkalaisille 11.-13.6.2018. Koulutukseen osallistuu 52 nuorta, lähtötasonsa mukaan joko Level 1 tai Level 2-kurssille.

1.6.2018

Jyväskylään valmistui 11 uutta matkailuopasta: alueen matkailun kasvuun vastattiin uudella koulutuksella

Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Gradian ja Jyväskylän Matkailuoppaat ry:n yhteistyössä järjestämästä koulutuksesta valmistui tällä viikolla 11 matkailuopasta. Kurssin opaskokelaat suorittivat bussiopastuksen näytön lauantaina 26.5. ja heitä arvioivat Suomen Opasliitto ry:n arvioitsijat ja paikallistuntemuksen tarkistajat Jyväskylän Matkailuoppaat ry:stä.

22.5.2018

Oppimisen vaikeudet voivat olla työllisyyden este

Työttömyyden ja erityisesti pitkäaikaistyöttömyyden taustalla voi olla erilaisia oppimisen vaikeuksia, jotka luovat haasteita arkeen ja työhön. Usein nämä oppimisen vaikeudet ovat voineet jäädä tunnistamatta iäkkäimmillä työikäisillä. Vaikka henkilöllä olisikin tunnistettuna oppimisen vaikeus, voi hyvinkin olla, että sen vaikutuksia arkeen ja työhön ei ole mietitty, ymmärretty tai huomattu sen tarkemmin.

22.5.2018

Iloista musisointia Muskaristudiossa - ilmoittaudu syksyn ryhmiin

Muskaristudio tarjoaa monipuolista musiikkitoimintaa niin lapsille kuin pienten lasten vanhemmillekin. Ryhmiä on 0-8-vuotiaille lapsille.

22.5.2018

Rahapeliongelmien kohtaamisen perusteisiin voi paneutua Moodle-verkko-oppimisympäristössä

Tarjoamme ilmaista koulutusta Moodle-verkko-oppimisympäristössä yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. Koulutus alkaa 18.9.

17.5.2018

Keski-Suomen Osuuspankilta 50 000 euron lahjoitus Jyväskylän ammattikorkeakoulun varainhankintaan

Keski-Suomen Osuuspankki on päättänyt lahjoittaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) varainhankintaan 50 000 euroa. Jyväskylän ammattikorkeakoululla on merkittävä rooli kilpailukyvyn rakentamisessa Keski-Suomessa. Valmistuvat opiskelijat vahvistavat omalta osaltaan osaamisellaan alueen yritysten menestystä.

14.5.2018

Arene: Ammattikorkeakoulujen todistusvalintojen käyttöönotto kevään 2020 yhteishaussa

Ammattikorkeakoulut ottavat kevään 2020 yhteishaussa käyttöön todistusvalinnan, joka perustuu ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon arvosanojen pisteyttämiseen. Pisteytysmallit on kehitetty laaja-alaisena yhteistyönä Metropolia Ammattikorkeakoulun koordinoimassa hankkeessa. Samalla todistusvalinnasta tulee pääväylä ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen keväästä 2020 lähtien. Täytettävistä paikoista valtaosa varataan ensimmäistä opiskelupaikkaansa hakeville.

8.5.2018

Kirjaston ystävä 2018

Joka toinen vuosi myönnettävän arvonimen sai tänä vuonna lehtori Jaana Auer.

8.5.2018

Tarvaalassa kasvatetaan sotilaskärpäsiä

Tervetuloa tutustumaan kasvattamoon Eurooppapäivänä 9.5.

8.5.2018

Eurooppa-päivää vietetään JAMKissa 9.5.

Mukana 25 hanketta! Tule tapaamaan JAMKin hankeväkeä, tutustu tiloihin ja saa tuikitärkeää EU-tietoa!

7.5.2018

Koira-avusteisen työskentelyn seminaari 31.8. - 2.9.2018

Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry järjestää kolmepäiväisen kansainvälisen koira-avusteisen menetelmän käyttöä koskevan seminaarin. Tapahtuma on suunnattu kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä työskentelystä kiinnostuneille. Seminaari järjestetään Helsingissä 31.8 - 2.9.2018.

7.5.2018

Tule nyt löylyhyn:Kamarikuoro Cantinovumin Tule nyt löylyhyn kevätkonsertti 22.5.

Lämpimästi tervetuloa Kamarikuoro Cantinovumin Tule nyt löylyhyn kevätkonserttiin Hannikaissaliin 22.5.2018 klo 19.30.

30.4.2018

Keski-Suomen parhaat palat esiin Amazing Keski-Suomi -kisassa 18.-19.5.2018

Keski-Suomessa järjestetään 18.-19.5.2018 Amazing Keski-Suomi –tapahtuma, 24-tuntinen Amazing Race –tyyppinen kisa. Kisassa viisi nelihenkistä joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan vuorokauden ajan erilaisissa tehtävissä ympäri Keski-Suomea, joukkueenjohtajina toimii tunnettuja somepersoonia. Kyseessä on poikkeuksellinen ja uudenlainen tapa tuoda Keski-Suomea näkyväksi koko Suomeen.

25.4.2018

Toimintaterapeutit muutoksen tekijöinä: valtakunnallinen toimintaterapeuttien symposium JAMKilla 26.4.

Miten digitaalisia työkaluja tai etäkuntoutuksen menetelmiä voi hyödyntää kuntoutuksessa? Entä miten pelillistäminen auttaa kuntoutujaa? Muun muassa näitä ajankohtaisia aiheita pohditaan valtakunnallisessa toimintaterapeuttien symposiumissa to 26.4. klo 10.30–17.00 Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella, Rajakatu 35, auditorio Tulikari.

24.4.2018

Maatalousyrittäjien parisuhteissa jaetaan yhteiset arvot ja luotetaan kumppaniin

Maatalousyrittäjien parisuhteiden kantavia voimia ovat luottamus kumppaniin ja puolisoiden jakama näkemys yhdessä tehtävän työn tärkeydestä. Myös samanlaiset elämänarvot ja molemminpuolinen kunnioitus ja arvostus vahvistavat maatalousyrittäjien parisuhteita. Tämä käy ilmi juuri käynnistyneen Jyväskylän ammattikorkeakoulun Yksissä-hankkeen maatalousyrittäjille tekemästä kartoituksesta. Kartoitukseen vastasi 30 maatalousyrittäjien hyvinvointipäivään osallistunutta henkilöä.

12.4.2018

Vastaa kyselyyn Jämsän korkeakoulutustarpeista

JAMK, Jämsek Oy, Jämsän kaupunki, Gradia Jämsä, Jämsän kristillinen kansanopisto ja Jyväskylän avoin yliopisto selvittävät yhteistyössä korkeakoulutustarpeita Jämsässä ja sen lähiympäristössä. Toimijoiden yhteisenä tavoitteena on vahvistaa korkeakouluyhteistyötä seudulla ja järjestää korkea-asteen koulutusta, mikäli opintoihin sitoutuu riittävä määrä opiskelijoita.

6.4.2018

Mitä sinä syöt eläkkeellä ollessasi?Tulevaisuuden ruokapalvelut puhututtavat JAMKilla 10.4.

Mitä sinä syöt eläkkeellä ollessasi? Syötkö kotona, teetkö itse ruokasi, ostatko valmista kaupasta tai naapurilta, käytkö ulkona syömässä vai tuodaanko ruoka kotiin?

5.4.2018

Musiikki hoitaa kipua, masennusta ja muistia

Useat tutkimukset osoittavat, että musiikki rauhoittaa: mielimusiikin soittaminen rentouttaa leikkauspotilaita ja synnyttäjiä, ja musiikilla voi tyynnyttää levottomia lapsia. Musiikki voi auttaa myös masennukseen ja tukea muistisairaita palauttaen mieleen kappaleeseen liittyviä muistoja. Musiikissa on myös sosiaalinen ulottuvuus: musisointi ja laulaminen lisäävät vuorovaikutusta ihmisten välillä, joka lisää hyvinvointia.

29.3.2018

Kevään yhteishaku: JAMK jälleen neljänneksi suosituin ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi eilen. Ensisijaiseksi hakuvaihtoehdokseen Jyväskylän ammattikorkeakoulun oli laittanut 4708 hakijaa.

21.3.2018

JAMK vastaa rakennusalan osaajien kysyntään uudella koulutuksella

Rakennustekniikan osaajien tarve kasvaa Keski-Suomessa. Isot työmaat, kuten uusi sairaala ja Hippoksen alue työllistävät tulevaisuudessa useita ammattilaisia. Myös eläköityminen näkyy Keski-Suomen rakennusteollisuudessa.

20.3.2018

JAMKin tradenomiopiskelijat kisaavat kovimman myyntitykin tittelistä 22.3.

Myynnillä Suomi nousuun! Näihin talkoisiin on lähdetty mukaan myös Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, kun nuorista myyjälupauksista on kevään aikana valmennettu tulevia myynnin moniottelijoita. Tämän viikon torstaina JAMKin pääkampuksella etsitään jälleen parasta myyjää.

19.3.2018

Pääkampus täyttyy tulevana viikonloppuna pelifaneista

Jyväskylän eSports-seura JeSSe ry järjestää yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa Stage142-verkkopelitapahtuman 23-25.3. JAMKin pääkampuksella, Rajakatu 35.

16.3.2018

JAMKin avoimessa AMK:ssa opiskeltiin ennätysmäärä

Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimessa AMK:ssa suoritettiin viime vuonna 13 520 opintopistettä, joka on lähes 2000 opintopistettä enemmän kuin aiempi, edellisvuonna tehty ennätystulos. Opintojaksoina vuoden 2017 tulos tarkoittaa yli 5300 suoritettua kurssia. Valtakunnallisesti JAMK oli avointen AMKien joukossa neljänneksi suurin.

14.3.2018

Jyväskylä valtakunnan edelläkävijänä: Pelillistäjä-työvoimakoulutuksen pioneeriryhmä innoissaan

Keski-Suomen ELY-keskus ja TE-toimisto sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) ovat järjestäneet Suomessa ensimmäisen Pelillistäjä-työvoimakoulutuksen.

13.3.2018

Korkeakoulujen yhteishaun toinen vaihe alkaa 14.3.

JAMKissa tarjolla entistä enemmän aikuisille suunnattuja tutkintoja

8.3.2018

Sydäniskureille etsitään uusia sijoituspaikkoja

Defillä, eli sydäniskurilla maallikkokin voi pelastaa ihmishengen. Defi.fi-rekisterissä on jo valtava määrä sydäniskureita, mutta onko mielessäsi vielä paikka Keski-Suomessa, jossa olisi hyvä olla defi? Kyseessä voi olla paikka, jossa liikkuu paljon ihmisiä tai joka on kaukana lähimmästä terveysasemasta.

5.3.2018

Enter the Main Library and Lutakko Library already at 7.30

The self-service hours were extended in the mornings. Welcome!

5.3.2018

Pääkampuksen kirjastoon ja Lutakon kampuskirjastoon aamuisin jo klo 7.30

Laajensimme aamun omatoimiaikaa. Tervetuloa!

2.3.2018

Keskisuomalaisen maaseudun mahdollisuuksista keskustellaan Jyväskylän Priimuksessa 6.3.

Maaseudun kasvua ja hyvinvointia tuetaan, jotta koko Keski-Suomi voisi hyvin. Tarjolla on rahoitusta ja ratkaisuja yrittäjille, tilallisille, asukkaille ja kaikille, jotka haluavat tehdä kotipaikkakunnastaan entistä viihtyisämmän. Muun muassa näitä aiheita käsitellään Keski-SuomiON GO - Jotta voisimme hyvin -seminaarissa Jyväskylässä tiistaina 6.3.2018 klo 9.00–16.30, paikkana Priimus, Taulumäentie 45, auditorio Pruuvi.

28.2.2018

Bongaa defille paikka Keski-Suomessa kampanja on käynnissä!

Missä pitäisi ehdottomasti olla defi eli sydäniskuri, mutta ei vielä ole? Ilmianna sopiva paikka ja osallistu defin arvontaan!

21.2.2018

JAMKissa luodaan uusia innovaatioita Suomen betoniteollisuuteen

Betoni on rakentamisessa eniten käytetty materiaali. Betoninvalmistuksen olennaisen komponentin eli sementin valmistus on ympäristölle haitallista ja se tuottaa ihmisen vapauttamista hiilidioksidipäästöistä globaalisti 5-10 %.

16.2.2018

Ennakoinnilla menestystä: Keski-Suomen ruokaketjun tulevaisuus-työpaja Jyväskylässä 20.2.

Millainen on Keski-Suomen ruokaketju vuonna 2050? Mitä syömme tuolloin ja ketkä ruokamme tuottavat?

16.2.2018

Rent-musikaali suomalaisen musiikkikampuksen tämän kevään yhteistyönä

Suomalainen musiikkikampus valmistaa parhaillaan laajassa yhteistyössä kevään 2018 suurtuotantoa Rent-musikaalia.

16.2.2018

Nuoret tiimiyrittäjät hyvällä asialla

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemia polkaisee käyntiin Näkee ketkä auttaa-hyväntekeväisyyskampanjan 19.2.2018.

15.2.2018

Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelman EUR-ACE -akkreditointi on hyväksytty

JAMKin tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma akkreditoitiin kesällä 2017 ehdollisena. Moduulien, opintojaksojen ja osaamistavoitteiden kuvauksia tuli täydentää ja kehittää siten, että ne täsmällisemmin kuvaavat opiskelijan saavuttaman osaamisen. Syksyn 2017 aikana toteutettiin kehittämistoimenpiteet, jotka KARVI on nyt arvioinut onnistuneiksi. Akkreditointi on voimassa 14.6.2023 saakka.

13.2.2018

Ammattikorkeakoulujen todistusvalintojen ja yhteisen digitaalisen valintakokeen kehittäminen etenee

Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat uudistuvat vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteena on toteuttaa opiskelijavalinnat entistä hakijaystävällisemmin ja kustannustehokkaammin sekä enemmän digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Uudistusta tehdään laaja-alaisessa yhteistyössä ammattikorkeakoulujen asiantuntijoiden ja keskeisten sidosryhmien kanssa. Lisäksi kehittämistyössä huomioidaan elokuussa 2017 julkaistut korkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämisen toimenpiteet.

12.2.2018

Tule kuulemaan, millaista on maatalous ja millainen on maatila Keski-Suomessa vuonna 2030

Miten peltoa käytetään vuonna 2030 ja mihin tarkoitukseen? Kuka peltojamme käyttää? Onko maaseudun tuotantorakennuksissa eläimiä vai jotakin muuta? Näistä ja monista muista keskisuomalaisen maatalouden tulevaisuuden kysymyksistä keskustellaan Keski-Suomen maatalous-tulevaisuustyöpajassa 14.2. klo 10.15 alkaen Ravintola Priimuksessa, luentotila Oppiossa osoitteessa Taulumäentie 45, Jyväskylä.

12.2.2018

Long-standing cooperation resulted in a two million euro education export deal to Kazakhstan

The healthcare expertise of Finnish universities of applied sciences will be more prominent in Kazakhstan in the future. JAMK University of Applied Sciences, Häme University of Applied Sciences and Lahti University of Applied Sciences have made a deal with the Ministry of Healthcare and Social Development of Kazakhstan on an extensive development project, funded by the World Bank and worth approximately two million euros. This is the largest education export deal ever made by JAMK.

9.2.2018

Saarijärven vesireitin asukkaista valtaosa pitää vesien tilaa tyydyttävänä tai huonona

Pintavesien tila huolestuttaa ja puhuttaa Saarijärven reitin asukkaita. Aiheen merkittävyydestä alueen asukkaille kertoo se, että vesistöjen parantamista pidettiin tärkeämpänä kuin esimerkiksi valtateiden tai muun liikenneverkon parantamista.

1.2.2018

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu houkuttelevin hakukohde

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen haku päättyi 30. tammikuuta. Alustavien tietojen mukaan Suomen viiteen ammatilliseen opettajakorkeakouluun tuli tänä vuonna yhteensä 4689 hakemusta. Näistä 1162 oli osoitettu JAMKin ammatilliseen opettajakorkeakouluun: opettajankoulutukseen 852, ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen 117 ja opinto-ohjaajankoulutukseen 193 hakemusta. Opiskelupaikkoja on JAMKissa tarjolla yhteensä 440 uudelle opiskelijalle.

29.1.2018

EduFutura Jyväskylän kesäkiertue tuotti puhuttelevan kirjan

EduFutura Jyväskylän opiskelijat Oona Huttunen (GRADIA), Wilhelmiina Koskelo (GRADIA), Joonas Mannonen (JYU) ja Hilma Ojanen (JAMK) kiertelivät kesätyönään erilaisissa kesätapahtumissa ympäri Suomea. Matkan tuloksena syntynyt puhutteleva kirja Maailma muuttuu – muuttuuko koulukin? julkistettiin lauantaina opetus- ja kasvatusalan Educa-tapahtumassa Helsingissä. Kirjaa myydään oppilaitoksissa henkilökunnalle ja opiskelijoille erityishintaan

29.1.2018

Janet’s search interface has been renewed

Our Janet has been updated to a new layout, with all the functionalities staying unchanged.

Näytä lisää