Laaja opintokokonaisuus

Syvennä kyberturvallisuuden osaamistasi kyberpuolustukseen

Onko sinulla kyberturvallisuuden osaamista? Kiinnostaisiko sinua laajentaa taitojasi kyberpuolustuksen puolelle? Opiskele avoimen ammattikorkeakoulun kyberturvallisuuden opintokokonaisuus ja ymmärrät, miten yrityksen tai organisaation tietoteknisen ympäristön toimintaa suojellaan ja hallitaan.

Virtuaalinen datasta koostuva maapallo
Laajuus
Kyberturvallisuus 1 (15 op), kyberturvallisuus 2 (15 op)
Hakuaika
12.09.2022 - 11.12.2022
Tutkinto
Kyberturvallisuuden erikoistumismoduulit 1 ja 2, avoin ammattikorkeakoulu
Opiskelumuodot
Verkko-opiskelu
Kesto
09.01.2023 - 30.04.2023
Hinta
Maksuton
Vuosittaisen IBM Cost of a Data Breach raportin mukaan tietovuodon tunnistaminen ja hallintaan saaminen kesti keskimäärin 287 päivää. Pitkä kesto lisää kustannuksia yrityksille. Valmius tietoturvahäiriön hallintaan vähentää kustannuksia (N=537 tapausta).

Lähde: IBM Security (2021). Cost of a Data Breach. Report 2021.

Kyberturvallisuuden syventävät opinnot

Opinnot on tarkoitettu työelämässä toimiville henkilöille, jotka haluavat laajentaa kyberturvallisuuden osaamistaan kyberpuolustuksen näkökulmasta. Opinnot sopivat henkilölle, joka on suorittanut insinöörin tai soveltuvan korkeakoulutasoisen tutkinnon ja jolla on opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet. Opintokokonaisuus vaatii aikaisempaa osaamista kyberturvallisuudesta. Koulutuksen jälkeen osaat tarkastella tietojärjestelmiä hyökkääjän näkökulmasta, tutkia tietojärjestelmiä ja löytää sieltä mahdollisia hyökkäyskohteita. 

Syventävät opinnot koostuvat kahdesta eri moduulista. Molempien moduulien laajuus on 15 opintopistettä. Voit opiskella molemmat moduulit tai vain toisen niistä. Koulutus toteutetaan täysin verkossa, joten voit opiskella milloin ja mistä vain.

Kyberturvallisuus erikoistumismoduuli 1

Ensimmäinen osa, moduuli 1 keskittyy yrityksen kyberturvallisuuden hallinnan ympärille. Opit, miten puolustamisen näkökulmaa voidaan hallita eri menetelmin. Saat ymmärryksen, miten hyökkäykset tapahtuvat ja miten niitä vastaan voidaan puolustautua esimerkiksi tietoturvakontrollien avulla.

Moduulin tavoitteena on laajentaa opiskelijan ymmärrystä kyberturvallisuuden hallinnan kautta, miten hyökkäyksiä vastaan voidaan puolustautua tietoturvakontrollien ja omatoimisen kyberturvallisuustestauksen avulla.

Kyberturvallisuus erikoistumismoduuli 1 (15 op) sisältö:

  • Tietoturvakontrollit 5 op 
  • Kyberturvallisuuden hallinta 5 op
  • Hyökkäykset ja puolustusmenetelmät sekä suojaaminen 5 op.

Kyberturvallisuus erikoistumismoduuli 2

Toinen osa, moduuli 2 syventyy yrityksen kyberturvallisuuden puolustusnäkökulmaan. Opit, miten ympäristöön suunnitellaan kovennuksia tietoturvakontrollien pohjalta ja miten uhkatiedon avulla voidaan ennakoida ja rikastuttaa puolustukseen liittyviä tietoturvakontrolleja. Lisäksi opiskelet kyberturvallisuuskeskusten toiminnallisuutta. 

Moduulin tavoitteena on laajentaa opiskelijan ymmärrystä, miten hyökkäyksiä vastaan voidaan puolustautua ympäristön koventamisen, kyberturvallisuuskeskuksien ja uhkatiedon avulla. Data-analytiikan kautta opit menetelmiä isojen tietoaineistojen käsittelyyn kyberuhkatiedon näkökulmasta ja ymmärrät tiedon rikastamisen merkityksen ulkoisilla tietolähteillä.

Kyberturvallisuus erikoistumismoduuli 2 (15 op) sisältö:

  • Koventaminen 5 op 
  • Kyberuhkatieto ja data-analytiikka 5 op 
  • Poikkeaminen hallinta ja kyberturvakeskukset 5 op.

Hinta

Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutus on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän avustuksen osaajapula-aloille.

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittautuminen alkaa 12.9.2022. Tervetuloa mukaan!

(Ilmoittautuminen moduuliin 1 päättyy 30.10.2022 ja moduuliin 2 11.12.2022.)

Ilmoittaudu tästä: moduuli 1

Ilmoittaudu tästä: moduuli 2

Kysy lisää koulutuksen sisällöstä

Jarmo Nevala

Lehtori, Senior Lecturer
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358504634720