Agrologin korkeakoulupolku

Suoritatko ammatillista perustutkintoa Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa Saarijärven Tarvaalassa? Haluaisitko jatkaa agrologiopintoihin heti valmistumisesi jälkeen? Valitse korkeakoulupolku! Suorittamalla ammatillisen tutkintosi aikana vähintään 30 opintopisteen verran agrologiopintoja voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Jamkiin ilman pääsykoetta.

Ilmoittauttaudu polkuopintoihin 10.8.2022 alkaen
Opiskelija työskentelemässä koneen ääressä.
Laajuus
30 opintopistettä
Hakuaika
10.08.2022 - 21.08.2022
Tutkinto
Korkeakoulupolku
Kesto
15.08.2022 - 31.12.2023

Agrologi on biotalouden moniosaaja

Agrologikoulutus tarjoaa osaamista kestävän kehityksen haasteiden ratkaisemiseksi. Agrologiksi valmistunut osaakin käyttää vastuullisesti uusiutuvia luonnonvaroja ravinnon, energian, tuotteiden ja palveluiden tuottamiseen. Lisäksi koulutus antaa valmiudet kehittää yritystoimintaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Tutustu tarkemmin agrologiopintoihin ›

Kohti AMK-tutkintoa – korkeakouluopintoja osana ammatillista perustutkintoa

Jos opiskelet ammatillista perustutkintoa ja suunnitelmissasi on jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa, on korkeakoulupolku sinua varten!

Korkeakoulupolku on tarkoitettu ammatillista perustutkintoa opiskelevalle, joka haluaa

  • suorittaa agrologiopintoja jo perustutkinnon aikana
  • jatkaa perustutkinnon jälkeen luonnonvara-alan opintoja ammattikorkeakoulussa.

Huomaa, että nämä polkuopinnot on tarkoitettu vain Saarijärven Tarvaalassa opintojaan suorittaville Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston (Poken) opiskelijoille. Esimerkiksi Gradiassa ammatillista tutkintoa suorittaville on omat korkeakoulupolkunsa. Näihin polkuihin voit tutustua täällä.

Polkuopintojen sisältö

Korkeakoulupolkuopintojen laajuus on vähintään 30 opintopistettä, ja opintojen aikana pääset opiskelemaan sekä ammatillisia että korkeakouluvalmiuksiasi vahvistavia opintoja. Polkuopintojen sisältö on suunniteltu siten, että suoritettuasi perustutkinnon, pystyt sujuvasti aloittamaan agrologiopinnot Jamkissa.

Tarkemmin polkuopinnot koostuvat seuraavista opintojaksoista:

  • ICT-valmiudet, 3 opintopistettä
  • Työelämän viestintä, 3 opintopistettä
  • Työelämän englanti, 4 opintopistettä
  • Biotalouden alkutuotannon käytännön työt, 5 opintopistettä
  • Työssäoppiminen, 15 opintopistettä

Opintojaksot toteutetaan Jamkin avoimen ammattikorkeakoulun kautta, ja ne ovat samoja kuin agrologitutkintoon johtavassa koulutuksessa. Ammatillisen perustutkinnon osana suorittamasi korkeakouluopinnot tulevat siis myös lyhentämään opintoaikaasi ammattikorkeakoulussa. Opintoja suunnitellessasi on kuitenkin hyvä muistaa, että korkeakoulussa yksi opintopiste tarkoittaa noin 27 tuntia työtä.

Toimi seuraavasti suorittaaksesi polkuopintoja:

  • Ilmoita kiinnostuksestasi omalle HOKS-ohjaajallesi.
  • Ilmoittaudu opintoihin Jamkin avoimen ammattikorkeakoulun kautta. (Ilmoittautumislomakkeen pääset 10.8. alkaen täyttämään täällä.)

Kysy lisää opinnoista

Anna-Stina Kuula

Projektiasiantuntija, Project Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358406325576