uutinen 24.1.2024

Tapaa pedagogiikan asiantuntijat ja tutkijat Jamkista Educa-messuilla Helsingissä

Kuva
Helsingin Messukeskus

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (Jamk) asiantuntijat tarkastelevat Educa-messujen esityksissä ja paneelikeskusteluissa ammattikasvatuksen tutkimusta, oppilaitosten hyvinvointia ja kansainvälisessä tilaisuudessa koulutuksen kehittämistä Afrikan maissa. 

Paljon ihmisiä messuosastojen välissä ja Educa-messujen logo

Johtava tutkija Sirpa Laitinen-Väänänen esiintyy Educa-messuilla perjantaina 26.1. osuudessa, jossa tarkastellaan ammatillisen opettajankoulutuksen roolia ammattikasvatuksen tutkimuksessa. Ammattikasvatuksen tutkimus – näyttöä työelämäläheisestä oppimisesta, opetuksesta ja koulutuksesta tarvitaan -keskustelussa ovat mukana TAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta johtaja Hanna Ilola ja Haaga-Helian ammatillisesta opettajakorkeakoulusta johtaja Jari Laukia, ja sen juontajana Hannele Louhelainen Opetusalan ammattijärjestö OAJ:sta. 

Millä tavoin toimintaympäristön ja opettajuuden muutokset herättävät tarpeita kehittävälle tutkimukselle? Ammatillisten opettajakorkeakoulujen edustajat esittävät, että moniäänisen tutkimuksen vahvistaminen ammattikasvatuksen kentällä palvelee ammatillisen koulutuksen lisäksi yhä vahvemmin myös työelämää. Tule kuulemaan siitä Educa-messuille: pe 26.1. klo 15.15  lisätietoja ohjelmassa (Messukeskus.com)    

Uuden työn taidot ja hyvinvointi -tilaisuudessa lauantaina 27.1. esiintyvät lehtori, ohjauksen väitöskirjatutkija Riikka Michelsson ja lehtori Hanna Laitinen Jamkin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta. Heidän esityksessään käsitellään oppilaitostyöyhteisöjen hyvinvointia ja sen kehittämistä erityisesti verkkovuorovaikutuksen näkökulmasta. Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa on toteutettu tutkimus ja valmennuspilotti, Vuorovaikutus verkossa – hyvinvointia oppilaitokseen, jonka tuloksia esityksessä avataan. Tilaisuus järjestetään la 27.1. klo 13.30 Lue lisää Educa-messujen ohjelmasta

Edellä mainitut tilaisuudet järjestetään yhteistyössä OAJ:n kanssa.

Kansainvälinen näkökulma opettajankoulutukseen 

Lehtori Hanna Laitinen on mukana 26.1. EDUCA-messujen kansainvälisessä osuudessa Equity stagella perjantaina 26.1. Transforming the teaching profession -paneelikeskustelun aiheena on globaali näkökulma opettajien ammatilliseen osaamiseen, sen rooliin laadukkaan ja inklusiivisen koulutuksen takaamisessa sekä kansainvälisesti esille nousseeseen opettajapulaan. Laitinen tarkastelee aihetta Jamkin ja yhteistyökorkeakoulujen toteuttamien opettajankoulutuksen kehittämishankkeiden näkökulmasta. Muina panelisteina ovat Carlos Vargas UNESCOn opettajankoulutusta kehittävästä yksiköstä ja professori Jari Lavonen Helsingin yliopistosta. Paneelia vetää Kati Anttalainen OAJ:sta.

Jamkin ammatillinen opettajakorkeakoulu on ollut mukana kehittämässä opettajankoulutusta itäisen Afrikan maissa. Transforming the Teaching Profession -paneeli pe 26.1. klo 14.35, lisätietoja kansainvälisestä ohjelmasta messujen verkkosivustolla

Opetus- ja kasvatusalan johtava tapahtuma Educa 2024 tuo opetus- ja kasvatusalan ammattilaiset yhteen Helsingin Messukeskukseen. Kohdataan – Opettajat, oppijat, rehtorit, johtajat, vanhemmat -teemalla ohjelmassa kuullaan ja keskustellaan muun muassa tekoälyn vaikutuksista opetukseen, someturvallisuudesta, hyvinvoinnista ja kohtaamisesta. Educa 2024 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.–27.1.2024. Educan kansainvälistä ohjelmaa on mahdollista seurata myös verkossa.
 

Lisätietoja:

Sirpa Laitinen-Väänänen

Johtava tutkija, Principal Researcher
Jatkokoulutukset, Further Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358408658496

Hanna Laitinen

Lehtori, Senior Lecturer
Opettajankoulutus, Teacher Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358504731896

Riikka Michelsson

Lehtori, Senior Lecturer
Opettajankoulutus, Teacher Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358405322514