uutinen 5.1.2023

Jamk jatkaa ilmaisten opintojen tarjoamista Ukrainan sotaa pakeneville

Jyväskylän ammattikorkeakoulu jatkaa Ukrainan sotaa pakenevien tukemista. Ukrainan sodan vuoksi Suomessa tilapäisessä suojelussa oleville tarjotaan avoimia opintoja maksutta sekä tutkinto-opiskelijoille vapautus lukuvuosimaksuista.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa 100 % apurahan lukuvuoden 2023–2024 lukuvuosimaksuihin niille Jamkin tutkinto-opiskelijoille, jotka ovat paenneet Ukrainan sotaa ja ovat tilapäisessä suojelussa Suomessa.

Jamkiin voi tammikuun yhteishaussa hakea englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin. Hakuaika päättyy 18. tammikuuta klo 15. Haussa opiskelupaikan saaneet aloittavat opintonsa syksyllä 2023.

Apurahan saamisen edellytyksenä on, että opiskelija esittää Jamkin hakijapalveluille todistuksen tilapäisen suojelun anomisesta, todistuksen tilapäisestä suojelusta tai oleskelulupakortin.  

Lisäksi Jamk tarjoaa Ukrainassa opiskeleville korkeakouluopiskelijoille erillisen opiskeluoikeuden, jonka avulla voi kahden vuoden aikana suorittaa Jamkissa maksutta korkeakouluopintoja yhteensä 120 opintopisteen edestä. Myös erillinen opiskeluoikeus koskee niitä opiskelijoita, jotka ovat tulleet Suomeen ja ovat tilapäisessä suojelussa Ukrainan sodan vuoksi.

Myös Jamkin avoimet ammattikorkeakouluopinnot tarjotaan maksutta opiskelijoille, jotka ovat paenneet Ukrainan sotaa ja ovat tilapäisessä suojelussa Suomessa. Opintotarjontaa on avattu Jamkin verkkosivuille osoitteeseen jamk.fi/ukraine.  

Jamk tarjoaa myös ukrainalaisten kumppanikorkeakoulujen opiskelijoille mahdollisuuden opiskella Jamkissa vaihto-opiskelijana Erasmus + -rahoituksella sekä osallistua Jamkin Summer Schooliin maksutta kesällä 2023 ja 2024.

Lisätietoja:

Hakijapalvelut 
hakijapalvelut(a)jamk.fi 
p. 040 556 0409 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu