uutinen 22.12.2022

Yhteishaku englanninkielisiin koulutuksiin alkaa keskiviikkona 4.1.

Korkeakoulujen ensimmäinen yhteishaku käynnistyy keskiviikkona 4. tammikuuta vieraskielisten koulutusten haulla. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on mahdollista hakea seitsemään Bachelor-tason (AMK) tutkinto-ohjelmaan ja kahdeksaan Master-tason (YAMK) tutkinto-ohjelmaan. Hakuaika päättyy 18.1.2023 klo 15. Englanninkielisiin koulutuksiin voi hakea ainoastaan 1. yhteishaussa tammikuussa. 

Poika ja tyttö avaruustaustaa vasten

Jyväskylän ammattikorkeakouluun voi hakea tammikuussa seitsemään englanninkieliseen AMK-tutkinto-ohjelmaan. Haussa ovat Automation and Robotics, Business Information Technology, Information and Communication Technology, International Business, Nursing, Purchasing and Logistics Engineering sekä Tourism Management

Myös englanninkielisiin ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin (YAMK) haetaan tammikuussa. Jamk Master Schoolissa on tarjolla tänä vuonna kahdeksan ylempää, Master-tason tutkinto-ohjelmaa: Artificial Intelligence and Data Analytics, Cyber Security, Digital Rehabilitation, Full Stack Software Development, International Business Management, Professional Project Management, Sport Business Management sekä uutena tutkinto-ohjelmana Advanced Practice Nursing

Täysin uusi Advanced Practice Nursing -tutkinto-ohjelma antaa master-tasoiset tiedot ja taidot kliinisestä hoitotyöstä valmistaen menestyvään uraan terveydenhuollon tulevaisuuden palveluissa. Tutkinnosta valmistuneet voivat toimia esim. asiantuntijasairaanhoitajana, jonka työtehtäviin kuuluu kokonaisvaltainen potilas- ja asiakastyö, vaativa opetus- ja konsultointityö, asiakasvastaavuus, tilannejohtaminen sekä hoitotyön tutkimus- ja kehittämistyö.  

”Tutkinnossa läpileikkaavana periaatteena on hyödyntää aktiivisesti tutkimustietoa sekä digitaalista teknologiaa hoitotyön kehittämisessä. Opintojen aikana verkostoidutaan kansainvälisten opiskelijakollegoiden kanssa, mikä on ensiarvoisen tärkeä etu tänä päivänä”, kertoo yliopettaja Hanna Hopia Jamkista. 

Englanninkieliset koulutukset avaavat mahdollisuuksia myös kansainvälisiin tehtäviin, joten ne ovat kiinnostaneet myös suomalaisia hakijoita. Englanninkieliset koulutukset antavat saman pätevyyden kuin vastaavat suomenkieliset koulutukset. 

Suomen lukuvuosimaksuja koskeva lainsäädäntö velvoittaa korkeakouluja perimään lukuvuosimaksuja opiskelijoilta, joilla ei ole Euroopan Unioniin (EU) tai Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvan maan kansalaisuutta tai lukuvuosimaksusta vapauttavaa dokumenttia. Ammattikorkeakoulututkinnoissa maksu on Jamkissa vuodesta 2023 alkaen 9000 €/lukuvuosi ja ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa 10 000 €/lukuvuosi.

Kaikki lukuvuosimaksuvelvolliset opiskelijat saavat ensimmäisenä lukuvuonna 40 %:n apurahan. Toisesta lukuvuodesta alkaen opiskelijat ovat edelleen oikeutettuja 40 %:n apurahaan, mikäli opinnot ovat edenneet tavoitteen mukaisesti. 

Ensimmäinen yhteishaku päättyy 18.1.2023 klo 15. Toisen yhteishaun hakuaika on 15.–30.3.2023 klo 15, jolloin haetaan vain suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi (eng. www.studyinfo.fi). Opinnot alkavat syksyllä 2023. 

Jamkin englanninkieliseen koulutustarjontaan voi tutustua osoitteessa: www.jamk.fi/apply 

Kevään yhteishaku 4.1.–18.1.2023 klo 15.00 saakka: 

Englanninkielinen koulutus, AMK (220 aloituspaikkaa) 

  • Automation and Robotics, 15 aloituspaikkaa 
  • Business Information Technology, 30 aloituspaikkaa 
  • Information and Communication Technology, 25 aloituspaikkaa
  • International Business, 50 aloituspaikkaa
  • Nursing, 40 aloituspaikkaa
  • Purchasing and Logistics Engineering, 20 aloituspaikkaa
  • Tourism Management, 40 aloituspaikkaa 

 Englanninkielinen koulutus, YAMK (160 aloituspaikkaa) 

  • Advanced Practice Nursing, 20 aloituspaikkaa 
  • Artificial Intelligence and Data Analytics, 20 aloituspaikkaa 
  • Cyber Security, 30 aloituspaikkaa 
  • Digital Rehabilitation, 15 aloituspaikkaa
  • Full Stack Software Development, 20 aloituspaikkaa
  • International Business Management, 20 aloituspaikkaa
  • Professional Project Management, 20 aloituspaikkaa
  • Sport Business Management, 15 aloituspaikkaa 

Lisätietoja: 

Hakijapalvelut 
hakijapalvelut(a)jamk.fi 
p. 040 556 0409 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu