Tapahtuma

23.3.

Toimiva digiarki. Ikääntyneiden toimintakykyisen asumisen teknologinen tuki -demopäivä 23.3. Ilmoittaudu mukaan!

 

Pyörätuolissa istuva mies tekee kuntoutusohjelmaa virtuaalilasit päässä
Ajankohta
23.03.2023 09:30 - 16:30
Ilmoittautuminen alkaa ja päättyy
19.01.2023 08:26 - 16.03.2023 23:59
Tapahtuman tyyppi
Seminaari
Tapahtuman kieli

suomi

Osoite

Piippukatu 2
40100 Jyväskylä
Suomi

Järjestämme Jamkin Dynamolla torstaina 23.3.2023 klo 9.30–16.30 tapahtuman Toimiva digiarki. Ikääntyneiden toimintakykyisen asumisen teknologinen tuki -demopäivä. Tapahtumassa esitellään muun muassa alueellisten kokeilujen tuloksia, hyväksi havaittuja ikäteknologioita, niiden vaikuttavuutta sekä valtakunnallista KATI-hanketta ja sen tuottamia alueellisia kokeiluja ja ratkaisuja.

Aamupäivän osuudessa tuodaan esille vaikuttavuuden näkökulmaa, parhaita käytäntöjä ja käyttäjäkokemuksia ikäteknologioista, näkemyksiä hyvinvointialueiden tarpeista ja kokemuksia toteutetuista alueellisista kokeiluista ja piloteista. Voit osallistua aamupäivän osuuteen myös etänä. 

Iltapäivän osuudessa paneudutaan ikääntyneiden teknologiseen tukeen palvelupolun eri vaiheissa. Tämä toteutetaan fasilitoitua Sales Board- konseptia hyödyntäen. Siinä yritysryhmät (esim. 2–3 ryhmää) esittelevät edustamiansa kokonaisratkaisuja asiakasprosessien tiettyihin vaiheisiin, kuten kotihoitoon, vaikuttavuuden näkökulmasta. Ratkaisuja arvioi raati, jossa on mukana hyvinvointialueen edustus, AVI:n edustaja, ison yksityisen toimijan edustaja ja teemaan sopiva asiantuntija. Kunkin esittelyn jälkeen raati ja teknologisten ratkaisujen esittelijät käyvät avointa keskustelua teemaan liittyen. Myös yleisö voi esittää kysymyksiä. Yritysryhmillä on 45 minuuttia aikaa esitellä omat kokonaisratkaisunsa.

Ständeillä kohtaavat teknologiayritykset, viranomaiset ja palvelujen tuottajat!

Tapahtumassa alueellisissa kokeiluissa mukana olleilla toimijoilla on mahdollisuus esitellä ständeillä oman alueensa kehittämistoimintaa. Yritykset voivat tuoda esille omia teknologisia ratkaisujaan ikääntyneiden kotona asumisen tueksi. Yleisöllä on myös oiva mahdollisuus tutustua tarkemmin teknologiatoimijoihin sekä verkostoitua kaikkien tapahtumaan osallistujien kesken. Lisäksi iltapäivän aikana on mahdollista tutustua Jamkin Kuntoutusinstituutin RehaLabiin ja sen laitteistoon asiantuntijoiden esittelemänä.

Tavoittelemme osallistujiksi muun muassa ikääntyneiden palvelujen tuottamisesta ja järjestämisestä vastaavia tahoja.

Aikataulu:

9.30–10.00 Get together! Aamukahvit ja verkostoitumista.

10.00–12.00 Parhaita käytäntöjä ja käyttäjäkokemuksia ikäteknologioista (myös etä)

Noin klo 10.00-11.00: 

  • Tervetuloa! Mirja Immonen, Kuntoutusinstituutin johtaja
  • Ikääntyneiden asumista tukevat teknologiat ja tarpeet hyvinvointialueella, Tuija Koivisto, koti- ja asumispalvelujen vastuualuejohtaja, HyvaKs
  • Näkemyksiä hyvinvointialueiden tarpeista ja KATI-hankkeiden tuloksista: PirKATI-hankkeen vaikuttavimmat tulokset ja ratkaisut, Pia Turunen, projektipäällikkö, Saku Suominen, projektisuunnittelija ja Mari Kovanen, projektisuunnittelija
  • SataKATI-hankkeen vaikuttavimmat tulokset Minna Koivuniemi, projektipäällikkö

11.00–12.00 kokemuksia toteutetuista kokeiluista ja pilot-caseista

12.00–13.00 Lounas (omakustanteinen)

13.00–16.30  DEMODAY LIVE OSUUS! Ikääntyneiden teknologinen tuki palvelupolun eri vaiheissa ja tarpeen mukaan

13.00–13.10 KeyNote-puheenvuoro, Saara Hassinen, Terveysteknologia ry:n toimitusjohtaja

13.10–13.50 Fasilitoitu Sales Board – osio 1: alan yritykset sekä hyvinvointialueiden kehittäjät ja toimijat kohtaavat aidossa markkinavuoropuhelutilanteessa

13.50–14.50 Kohtaa ja verkostoidu! Teknologiayritykset, viranomaiset ja palvelujen tuottajat kohtaavat ständeillä Jamkin RehaLab-ympäristössä kahvikupposen kera.

14.50–15.00 KeyNote-puheenvuoro, Kaija Heikura, Jyväskylän vanhusneuvosto

15.00–15.40 Fasilitoitu Sales Board – osio 2: alan yritykset sekä hyvinvointialueiden kehittäjät ja toimijat kohtaavat aidossa markkinavuoropuhelutilanteessa            

15.40–16.00  Yhteenveto ja päivän päätös

16.00–16.30  Vapaata verkostoitumista

Tilaisuuden järjestävät Jamkin Kuntoutusinstituutti ja Suomen Yrityskehitys.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan ikääntyneiden toimivasta digiarjesta sekä parhaista käytänteistä ja käyttäjäkokemuksista!

Lisätietoja SYK:
Jukka Lassila, toimitusjohtaja, puh. 050 1810, Suomen Yrityskehitys

Lisätietoja

Pasi Teräväinen

Asiantuntija, Specialist
Kuntoutusinstituutti, Institute of Rehabilitation
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358406684384

Eija Janhunen

Asiantuntija, Specialist
Kuntoutusinstituutti, Institute of Rehabilitation
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358401862669

Kuntoutusinstituutin kehittyvässä RehaLabissa tutkitaan, kehitetään ja opitaan

Käytössämme on modernilla teknologialla varustettu tutkimus-, kehittämis- ja oppimisympäristö RehaLab, joka sijaitsee Jamkin Lutakon kampuksella.

Kuntoutusinstituutissa työskentelee monialainen asiantuntijajoukko

Meillä työskentelee yli 60 asiantuntijaa. Asiantuntijoidemme ydinosaamista on koulutus- ja kehittämisosaaminen, kansainvälinen yhteistyö sekä tutkimus.