artikkeli

Jatkuva oppiminen motivoi asiantuntija Tytti Pintilää

Teksti
Tiitu Laakso
Kuva
Severi Peura

Jamkin hyväntuulinen, monelle tuttu alumnivastaava Tytti on työskennellyt Jamkissa monipuolisissa tehtävissä jo 13 vuoden ajan. Työssään hän arvostaa erityisesti lämminhenkistä yhteisöllisyyttä sekä Jamkin uudistavaa, aina eteenpäin pyrkivää asennetta. 

Asiantuntija Tytti Pintilä

Tytti Pintilä, asiantuntija, koulutuksen kehittämispalvelut

Päädyin aikanaan Jyväskylään melko perinteistä reittiä pitkin, kun pääsin tänne opiskelemaan 31 vuotta sitten. Pääaineeni yliopistossa oli yleinen historia, josta olen ollut kiinnostunut jo lapsesta saakka. Valmistumisen jälkeen toimin Alkio-opistossa muun muassa historian opettajana kuuden vuoden ajan, ollen välillä myös kotona kahden lapseni kanssa. Opettajavuosien jälkeen tein muutaman vuoden markkinointisuunnittelijan töitä Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa, jossa oppilaitosyhteistyön myötä aloin kovasti kiinnostua AMK-pedagogiikasta. Pian sitten hain ja tulin valituksi Jamkille uutena perustettuun koulutussuunnittelijan tehtävään. 

Vuosien varrella olen toiminut Jamkilla monenlaisissa tehtävissä, esimerkiksi erilaisissa projekteissa.

Nykyinen työni koostuu useista jatkuvan oppimisen asiantuntijatehtävistä. Päätyöni on Jamkin alumnityön vastaava asiantuntija, mikä on itselleni sydämen asia. Johdan alumnivastaavien tiimiä, vastaan muun muassa sidosryhmäyhteistyön strategisesta suunnittelusta ja toteutuksesta sekä olen mukana alumnien vuosittaisen uraseurannan toteutuksessa. Työhöni sisältyy toki paljon muitakin vastuualueita, kuten maahanmuuttaneiden koulutustarjonnan kehittämistä, jatkuvan oppimisen keskisuomalaisen palvelupolun rakentamista sekä yhteistyötä kuntakokeilun ja työttömien työnhakijoiden ohjauksen kehittämisen parissa. 

Jamkin arvopohja on minulle tärkeä

Taustani historioitsijana on antanut paljon nykyiselle työlleni, erityisesti kykyä kriittiseen ajatteluun sekä laajan ymmärryksen siitä, miten maailma ylipäätään toimii. Myös opinnoissa karttuneesta kielitaidosta sekä kirjoittamisen ja tarinallistamisen taidosta on aina ollut hyötyä. Voisi sanoa, että maailma on täynnä erilaisia tarinoita, joihin ihmisiä halutaan mukaan. Jamkilla se on mielestäni tarina siitä, että korkeakoulutus on tärkeää ja arvokasta, ja haluamme tehdä sen saavutettavaksi kaikille. Näiden arvojen pohjalta on ilo työskennellä. 

Meillä on Jamkissa suuri määrä osaajia erilaisilla taustoilla, ja on rikkaus saada työskennellä tällaisessa verkostossa huippuosaajia ja huipputyyppejä. Ihmiset ovat täällä aina valmiita auttamaan, couchaamaan ja sparraamaan toinen toisiaan. Mielestäni jamkilaisuus on aina ajankohtaista, eteenpäin katsovaa ja uudistavaa. Täällä ymmärretään jatkuvan oppimisen ja kouluttautumisen merkitys, ja henkilöstöä myös tuetaan ja kannustetaan siinä. Olen itsekin opiskellut paljon työn ohella, muun muassa korkeakouluhallintoa ja koulutusjohtamista. Tälläkin hetkellä opiskelen alumnityöhön liittyen verkostomanageriksi, ja suoritan samalla liiketoiminnan ammattitutkintoa.

Joskus aikoinaan käydessäni Jamkilla ensimmäistä kertaa, ajattelin täällä olevan paljon hyviä tyyppejä, joiden kanssa haluaisin joskus tehdä töitä. Jamkissa tunnuttiin tekevän aktiivista työelämäyhteistyötä, ja täällä oltiin aidosti kiinnostuneita opiskelijoiden työllistymisestä ja tulevaisuudesta opintojen jälkeen. Tänne tultuani huomasin kaiken tämän olevan totta! Erityisen tärkeänä pidän tätä ihanaa yhteisöämme. Täällä tuetaan elämän erilaisissa käännekohdissa, niin onnellisissa kuin niissä surullisissakin, joita meillä kaikilla väistämättä joskus on. Elämää on myös työn ulkopuolella, ja täällä sitä arvostetaan aidosti.
 

Töihin Jamkiin

Lue lisää Jamkista työpaikkana ja löydä avoimet työpaikat.

Jamk

Jamk on luova uuden sukupolven korkeakoulu. Kehitämme ja vahvistamme oppimista, osaamista ja kilpailukykyä yhdessä kumppaneiden ja yhteistyöverkostojen kanssa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Artikkeli

Nina Viertorinne löysi uuden urapolun lehtorina

Nina Viertorinne päätyi Jamkille monen mutkan kautta, tehtyään ensin pitkän uran yrityspuolella markkinoinnin parissa. Nina on malliesimerkki jatkuvasta oppimisesta ja itsensä kehittämisestä, ja nykyisin hän hyödyntääkin aiempaa kokemustaan markkinoinnin lehtorina Jamkin liiketoimintayksikössä.