artikkeli

Nina Viertorinne löysi uuden urapolun lehtorina

Teksti
Tiitu Laakso
Kuva
Severi Peura

Nina Viertorinne päätyi Jamkille monen mutkan kautta, tehtyään ensin pitkän uran yrityspuolella markkinoinnin parissa. Nina on malliesimerkki jatkuvasta oppimisesta ja itsensä kehittämisestä, ja nykyisin hän hyödyntääkin aiempaa kokemustaan markkinoinnin lehtorina Jamkin liiketoimintayksikössä. 

Jamkin markkinoinnin lehtori Nina Viertorinne

Nina Viertorinne, markkinoinnin lehtori, liiketoimintayksikkö

Juuri ennen Jamkille päätymistäni työskentelin mainostoimistossa, jossa työ oli hektistä ja tulosorientoitunutta. Aloin pohtia, että haluaisin kokeilla jotain uutta! Oppilaitosmaailma kiinnosti, ja olin aina ajatellut erityisesti Jamkista huokuvan energistä, yrittäjämäistä asennetta. Vuonna 2010 pääsin tänne määräaikaiseksi projektisuunnittelijaksi, ja työhöni sisältyi projektinhallinnan lisäksi viestintää ja markkinointia. Ajattelin, että halutessani voin lähteä parin vuoden määräaikaisuuden jälkeen takaisin yrityspuolelle, jos siltä tuntuu. No, eipä tuntunut, ja täällä edelleen ollaan!

Projektisuunnittelijana ollessani hain paikkaa digimarkkinoinnin suunnittelijana Jamkin korkeakoulupalveluissa. Näin tehtävässä mahdollisuuden ammatilliselle kehittymiselle, sillä pääsisin hyödyntämään aiempaa osaamistani ja kokemustani markkinoinnista. Sain tehtävässäni hyvin laajasti ja vapaasti kehittää digimarkkinoinnin kokonaisuutta, ja tästä kokemuksesta ammennan paljon myös nykyiseen työhöni lehtorina. Sisäinen yrittäjyys ei ole täällä tyhjää puhetta, vaan oman kokemukseni mukaan se toteutuu aidosti monessa työtehtävässä ja tehtävänkuvassa.

Opetusharjoittelu avasi uuden maailman

Vaikka työ digimarkkinoinnin parissa oli erittäin mielekästä, ajan myötä kaipasin jälleen uusia haasteita. Olen kouluttautunut ja kehittänyt jatkuvasti osaamistani työn ohella, koska opiskelu on ollut aina itselleni luontevaa ja mieluisaa. 

Pohjakoulutukseltani olen tradenomi, jonka jälkeen olen suorittanut mm. liiketalouden YAMK-tutkinnon sekä yliopistolla opintoja yrittäjyydestä ja johtamisesta. Siispä lähdin työn ohella opiskelemaan opettajaopintoja Jamkin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa, josta valmistuin 2020. Ajattelin opinnoista olevan hyötyä, vaikka en varsinaisiin opettajan tehtäviin ikinä päätyisikään. Opintoihin liittyvän opetusharjoittelun tein tänne Jamkiin, mikä antoi näkökulmaa opettamiseen. Ja niinhän siinä kävi, että työ vei mennessään! Vuoden 2022 alussa aloitin Jamkilla markkinoinnin lehtorina. 

Aiemman työkokemukseni ja kaiken hankkimani osaamisen jälkeen työni opettajana tuntuu juuri oikealta tässä hetkessä. Työ sopii hyvin itsenäiselle luonteelleni, mutta sitä ei silti tarvitse tehdä yksin. Jamkissa ympärilläni on aina ollut hyviä, monialaisia tiimejä. Ajatellessani esimerkiksi lehtorikollegoitani voin vain todeta, että Jamk on täynnä huippukoulutettuja huippuasiantuntijoita. Aina löytyy joku, keneltä voi kysyä ja oppia, sillä olenhan itsekin tällä hetkellä ikään kuin aloittelijana uudella uralla. 

Pystyn työssäni myös aidosti hyödyntämään aiempaa kokemustani esimerkiksi yritysasiakkuuksista ja digitaalisesta markkinoinnista, mutta samalla pystyn jatkuvasti kehittämään osaamistani.

Olen saanut Jamkilta työpaikkana valtavan paljon, esimerkiksi verkostoja, paljon uusia ihmisiä ja ystäviä elämääni. Yksi parhaista asioista työssäni on tietysti opiskelijat, ja yhteistyö heidän kanssaan. Opiskelijan osaamisen kasvaminen, innostuminen opettamistani asioista ja lopulta hyvään työpaikkaan pääseminen on todella palkitsevaa. 

Korkeakoulussa on myös aina läsnä tietty draivi, jossa oppiminen ja itsensä kehittäminen jatkuu läpi elämän ja työuran. Ehkä sitä voisi sanoa juuri sisäiseksi yrittäjyydeksi, ja halu kehittää ja kehittyä onkin mielestäni jamkilaisuutta parhaimmillaan. Ja ihmisethän tämän kaiken tekevät, sekä opiskelijat että työnkaverit. Se on kaikista parasta. 
 

Töihin Jamkiin

Lue lisää Jamkista työpaikkana ja löydä avoimet työpaikat.

Jamk

Jamk on luova uuden sukupolven korkeakoulu. Kehitämme ja vahvistamme oppimista, osaamista ja kilpailukykyä yhdessä kumppaneiden ja yhteistyöverkostojen kanssa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Artikkeli

Jatkuva oppiminen motivoi asiantuntija Tytti Pintilää

Jamkin hyväntuulinen, monelle tuttu alumnivastaava Tytti on työskennellyt Jamkissa monipuolisissa tehtävissä jo 13 vuoden ajan. Työssään hän arvostaa erityisesti lämminhenkistä yhteisöllisyyttä sekä Jamkin uudistavaa, aina eteenpäin pyrkivää asennetta.