uutinen 14.10.2021

Jamkista valmistunut, oletko vastannut uraseurantakyselyyn?

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallisella uraseurantakyselyllä kootaan tietoa valmistuneiden työllistymisestä, työuran kokonaisuudesta sekä tyytyväisyydestä työuraan ja tutkintoon. Kyselyn saavat kaikki viisi vuotta sitten ammattikorkeakouluopintonsa päättäneet, eli vuonna 2016 valmistuneet. Kysely on lähtenyt myös 1300 Jamkista valmistuneelle.

JAMKista valmistunut, oletko vastannut uraseurantakyselyyn?.png

Valtakunnallinen uraseurantakysely on lähetetty 13.10. kaikille vuonna 2016 AMK- ja YAMK-tutkintoihin valmistuneille sähköpostilla ja tekstiviestillä. Yhteensä kyselyn saa yli 27 000 ammattikorkeakoulusta valmistunutta. Uraseurantakysely tarjoaa ajantasaista työelämämätietoa mm. tutkinnon suorittaneiden työllistymisestä, urapoluista ja työelämässä tarvittavasta yleisestä, eri aloille yhteisestä osaamisesta. Tiedot ovat tärkeitä koulutuksen kehittämisessä sekä opintojen ohjauksessa.

– Jatkuvasti muuttuva työelämä edellyttää jatkuvaa oppimista ja oman osaamisen kehittämistä. Valmistuneelle ei enää riitä hyvä oman alansa alakohtainen osaaminen vaan opiskelijalla on oltava mm. kyky oppia ja omaksua uutta. Kysely tuottaa tietoa siitä, millaista osaamista ammattikorkeakouluista valmistuneet alumnit itse pitävät tärkeänä viiden vuoden työuran jälkeen, toteaa Arenen toiminnanjohtaja Ida Mielityinen.

Valtakunnallisen kyselyn yhtenä tavoitteena on tuottaa tietoa siitä, ovatko ammattikorkeakoulusta valmistuneet tyytyväisiä saamansa koulutukseen. Uraseurantakyselyssä on rahoitusmalliin valikoituneita kysymyksiä, joilla pyritään arvioimaan koulutuksen laatua. Rahoitusmalliin vaikuttavien vastausten perusteella opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa ammattikorkeakouluille 3 % perusrahoituksesta.

Kysely 1300 JAMKin alumnille

Kyselyn ovat saaneet myös kaikki 1300 Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna 2016 valmistunutta. Kyselyihin on vastannut viimeisen kolmen vuoden aikana yli 1100 JAMKin alumnia.

– Toivomme, että mahdollisimman moni alumnimme vastaisi kyselyyn tänäkin vuonna. Vastausten perusteella kehitämme koulutustarjontaa vastaamaan yhä paremmin työelämän tarpeita. Tässä yhteydessä parhaita asiantuntijoita ovat ne, jotka ovat keränneet jo muutaman vuoden työkokemusta, mutta joilla opiskeluaika on vielä tuoreessa muistissa, toteaa koordinaattori Elina Kirjalainen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely toteutetaan samaan aikaan yliopistojen uraseurantakyselyn kanssa.

Aikaisempien uraseurantakyselyn tuloksia löytyy Opetushallinnon tilastopalvelu Vipusesta.

Tietoa on kootusti myös osoitteessa Töissä.fi

Lisätietoa uraseurannasta JAMKissa:

Elina Kirjalainen, koordinaattori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 0400 159 422 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
 

Oletko valmistunut JAMKista? Rekisteröidy alumniksi!