Emilia Grönroos, logistiikan opiskelija

Haluaisin erikoistua sisälogistiikkaan

"Haluaisin erikoistua sisälogistiikkaan. Minua kiinnostaa varastoinnin ja tuotannon parissa työskentely. Olisi mielenkiintoista kehittää uusia sovelluksia teknologiaa hyväksikäyttäen."

Emilia Grönroos, 23, on kotoisin Tuusulasta ja opiskelee JAMKin logistiikan AMK-tutkinto-ohjelmassa insinööriksi. Miten hän päätyi logistiikkaan ja mikä hänestä tulee "isona"?

Kerro vähän taustasi

Lukion jälkeen en oikein tiennyt mitä halusin, joten lähdin reissaamaan Australiaan puoleksi vuodeksi ja sen jälkeen tein töitä. Pääsin sisään Göteborgin yliopistoon lukemaan kauppatieteitä, mutta en viihtynyt siellä kahta kuukautta pidempään, koska ala ei tuntunut omalta. Jossain vaiheessa tuli fiilis, että haluan opiskella tekniikan alaa, joten lähellä oli, että hain koneinsinööriksi. Onneksi viime tingassa löytyi logistiikka!

Mikä logistiikassa viehättää? 

Mielenkiintoisinta opiskeluissa on ollut se, kuinka monipuolista logistiikan ala on. Haastavinta on ollut opetella koneen osia ja ymmärtää niiden toimintaa.

Kuljetusalalle en halua, koska rekat eivät kiinnosta. Haluaisin erikoistua sisälogistiikkaan. Minua kiinnostaa varastoinnin ja tuotannon parissa työskentely. Olisi mielenkiintoista kehittää uusia sovelluksia teknologiaa hyväksikäyttäen.

Ala sopii siis myös naisille? 

Mielestäni ala on koettu miehiseksi ja onhan tässä paljon koneisiin liittyviä asioita, mutta ehdottomasti suosittelen logistiikan opintoja myös naisille. Mielestäni naisilla on ihan yhtä hyvät mahdollisuudet pärjätä tällä alalla! Ala on monipuolinen, ja työllistymismahdollisuuksia on laidasta laitaan. 

Joko työharjoittelu on takana? 

Tein ensimmäisen työharjoitteluni viime kesänä Keskon varastolla Vantaalla. Olin lähettämön puolella. Pääsen sinne myös tänä kesänä suorittamaan toista harjoitteluani.

Mikä sinusta tulee ”isona”? 

Vaihtoehtoja on paljon mutta minusta voisi tulla varastopäällikkö tai ehkä jopa yrittäjä. Mieli ehtii kyllä vielä muuttua monta kertaa. 

Kiinnostuitko? Opiskele logistiikan insinööriksi. Lue lisää
Takaisin