jamk.fi
Market Adviser, UK Trade & Investment

Elina avustaa yrityksiä brittimarkkinoille

"Autan yrityksiä laajentamaan liiketoimintaansa Britanniaan. Tämä voi tarkoittaa vaikkapa markkinakatsauksia, lakiasioiden selvittämistä tai toimitilojen etsimistä. Opintoihin kuuluvan harjoittelun tein Sveitsissä ja Chilessä. Vaihto-opiskelijana olin Espanjassa ja Argentiinassa. Työpisteeni on nykyään Helsingissä, mutta työkieleni pääosin englanti."

Market Adviser Elina Räsänen valmistui JAMKin englanninkielisestä International Business -koulutusohjelmasta vuonna 2008.

”Erityisen hyvää koulutuksessa oli kansainvälisyys. Ei pelkästään se, että opiskelukaverit olivat eri puolilta maailmaa, vaan loistavat vaihto- ja harjoittelumahdollisuudet”, kertoo Elina. ”Olin oikeastaan aika suuren osan opiskelusta ulkomailla! hän jatkaa.

Opintoihin kuuluvan harjoittelun Elina teki Finprolla sekä Sveitsissä että Chilessä. Vaihto-opiskelijana hän matkasi Espanjaan ja Argentiinaan.
Elinalla oli aiempaakin kokemusta ulkomailta; lukioaikana hän oli vaihdossa Madridissa, jossa ylioppilaaksi päästyään myös työskenteli.

"JAMKin opintojen aikana luotiin sellaisia arvokkaita kontakteja, jotka ovat myöhemmin muodostuneet ammatillisiksi verkostoiksi tai jatkuneet ystävyyssuhteina", miettii Elina.

Kansainvälinen työyhteisö, asiakkaat suomalaisia

”Nykyään olen Market Adviser, työpaikkani on Britannian ulkoministeriön alainen UK Trade and Investment , joka on Britannian suurlähetystön kaupallinen osasto. Työpaikkani sijaitsee Helsingissä.” kertoo Elina. Työyhteisö on kansainvälinen, joten kollegojen kanssa työkieli on englanti ja suomalaisten asiakkaiden kanssa suomi.

"Promoamme Britannian liiketoimintamahdollisuuksia ja edistämme suomalaisten yritysten investointeja sinne. Autan yrityksiä laajentamaan liiketoimintaansa Britanniaan. Tämä voi tarkoittaa vaikkapa alueellisten tarpeiden kartoittamista, markkinakatsauksia, lakiasioiden selvittämistä tai toimitilojen etsimistä", kuvailee Elina.

Jaa

Takaisin